Athens off the beaten track: verborgen plekjes om te ontdekken

Athene is een stad vol geschiedenis en cultuur, maar er zijn ook verborgen plekjes die je niet mag missen tijdens je trip naar de Griekse hoofdstad. Hieronder hebben we een aantal van de beste verborgen bezienswaardigheden in Athene voor je geselecteerd.

Anafiotika

Als je even weg wilt van de drukte van de stad, breng dan een bezoekje aan de wijk Anafiotika. Deze schilderachtige wijk ligt aan de voet van de Akropolis en doet denken aan een klein Grieks eilandje. De witte huizen en kronkelige straatjes zijn het perfecte decor voor een ontspannen wandeling.

Kerameikos

Kerameikos is een antiek gebied in Athene dat vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen. Het was ooit de belangrijkste begraafplaats van de stad en er zijn nog steeds veel overblijfselen te zien, waaronder imposante poorten en monumenten. Het is ook de thuisbasis van het Kerameikos Museum, waar je archeologische vondsten uit de regio kunt bekijken.

Filopappou-heuvel

De Filopappou-heuvel is een uitstekende plek om de stad te bekijken. Vanaf deze plek heb je een geweldig uitzicht op de Akropolis en het Parthenon, evenals de rest van de stad. Het is een rustige plek om even te ontsnappen aan de drukte, en je kunt er geweldige foto’s maken.

Athinas Street Market

Als je op zoek bent naar een authentieke Griekse ervaring, mag je de Athinas Street Market niet missen. Het is een drukke en kleurrijke markt waar je alles kunt vinden, van vers fruit en groenten tot vlees en vis. Probeer zeker een aantal lokale lekkernijen, zoals feta, olijven en souvlaki.

Museum voor Cycladische Kunst

Het Museum voor Cycladische Kunst is een juweel van een museum dat niet vaak wordt bezocht door toeristen. Hier kun je een indrukwekkende collectie van kunst uit de Cycladische beschaving bewonderen, inclusief beeldhouwwerken, sieraden en ceramiek.

Agios Dimitrios Loumbardiaris

De Agios Dimitrios Loumbardiaris is een kerk met een indrukwekkend uitzicht over de stad. De kerk is gebouwd op een heuvel en biedt een panoramisch uitzicht op Athene, van de bergen tot de zee.

Hadrianus Bibliotheek

De Hadrianus Bibliotheek is een prachtig bewaard gebleven Romeins gebouw dat vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen. Het is een imposant gebouw dat in de 2e eeuw na Christus werd gebouwd en ooit een belangrijke bibliotheek was in de oudheid.

Plaka

Hoewel Plaka een populaire buurt is voor toeristen, zijn er nog steeds verborgen plekjes om te ontdekken. Zoek bijvoorbeeld de Kapnikarea-kerk op, een Byzantijnse kerk in het hart van de wijk. Of bezoek het G. Kolokotronis-plein, met zijn gezellige restaurants en cafés.

Kaisariani-klooster

Het Kaisariani-klooster is een van de best bewaarde kloosters van Athene en ligt op slechts een korte afstand van het stadscentrum. Het klooster werd gebouwd in de 11e eeuw en is nog steeds in gebruik. Het heeft prachtige Byzantijnse fresco’s en een museum met oude manuscripten en andere kerkelijke kunstvoorwerpen.

Lycabettus-heuvel

Als je op zoek bent naar een panoramisch uitzicht over de stad, moet je naar de Lycabettus-heuvel gaan. Het is de hoogste heuvel van Athene en er is een kabelbaan die je naar de top brengt. Vanaf de top heb je een ongelooflijk uitzicht over de stad en de zee.

Monastiraki-rommelmarkt

De Monastiraki-rommelmarkt is een van de beste plekken om te snuffelen naar souvenirs en antiek in Athene. Het is een doolhof van kraampjes en winkeltjes waar je van alles kunt vinden, van sieraden en kleding tot kunst en muziekinstrumenten.

Strefi-heuvel

De Strefi-heuvel is een populaire plek voor lokale inwoners en biedt een geweldig uitzicht op Athene. Het is een rustige plek om te wandelen en te genieten van het uitzicht. Er zijn ook enkele interessante bezienswaardigheden, zoals de verlaten kerk op de top van de heuvel.

Nationaal Historisch Museum

Het Nationaal Historisch Museum is een van de beste musea van Athene en biedt een uitgebreide collectie van de Griekse geschiedenis, van de prehistorie tot de moderne tijd. Het museum bevindt zich in een indrukwekkend neoklassiek gebouw en is een must-see voor iedere geschiedenisliefhebber.

Byzantijns en Christelijk Museum

Het Byzantijns en Christelijk Museum is een museum gewijd aan de Byzantijnse en post-Byzantijnse kunst in Griekenland. Het heeft een uitgebreide collectie van iconen, sieraden, manuscripten en andere artefacten.

Agora

De Agora was ooit het centrum van de politiek en het sociale leven in Athene, en er zijn nog steeds veel overblijfselen te zien, waaronder tempels, markten en gebouwen. Het is een interessante plek om de geschiedenis van Athene te ontdekken en te leren over het dagelijks leven in de oudheid.

Hadrianusboog

De Hadrianusboog is een indrukwekkende triomfboog die in de 2e eeuw na Christus werd gebouwd om de komst van keizer Hadrianus in Athene te vieren. Het is een van de best bewaarde monumenten uit de oudheid en een opvallend beeld in de stad.

In Athene zijn er genoeg verborgen plekjes om te ontdekken, naast de populaire toeristische attracties. Als je deze plekjes bezoekt, zul je een andere kant van de stad zien en de verborgen schatten van Athene ontdekken.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de openingstijden van de Athinas Street Market?
– De Athinas Street Market is elke dag geopend van 7:00 tot 17:00 uur.
2. Hoeveel kost een kaartje voor de kabelbaan naar de top van de Lycabettus-heuvel?
– Een kaartje voor de kabelbaan kost ongeveer 7 euro per persoon.
3. Hoe lang duurt het om het Nationaal Historisch Museum te bezoeken?
– Het hangt af van je interesse en hoeveel tijd je wilt besteden aan het bekijken van de collecties, maar gemiddeld duurt een bezoek ongeveer 2 uur.
4. Is de Strefi-heuvel geschikt voor kinderen?
– Ja, de Strefi-heuvel is een leuke plek voor kinderen om te wandelen en te spelen. Er zijn veel bankjes en picknickplaatsen.
5. Wat is het dichtstbijzijnde metrostation bij het Byzantijns en Christelijk Museum?
– Het dichtstbijzijnde metrostation is Evangelismos, ongeveer 10 minuten lopen van het museum.

Share the Post:

Related Posts