Assiut: een onontdekt juweel in het hart van Egypte

Egypte is een land vol geschiedenis en culturele pracht. Het heeft enkele van de meest iconische monumenten ter wereld, zoals de piramides en de Sfinx van Gizeh. Maar het heeft veel meer te bieden dan alleen deze beroemde attracties. Assiut is een stad in het hart van Egypte die nog niet door toeristen is ontdekt. Het is een onontdekt juweel met een rijke geschiedenis en cultuur, die zeker een bezoek waard is.

Waar ligt Assiut?

Assiut is een stad in het centrum van Egypte en ligt ongeveer 375 kilometer ten zuiden van Caïro. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en ligt aan de oostelijke oever van de rivier de Nijl. Het is een stad met een geschiedenis die teruggaat tot de faraonische tijdperken.

De geschiedenis van Assiut

Assiut is een oude stad met een rijke geschiedenis. Het is een van de oudste steden ter wereld en heeft door de jaren heen veel invloedrijke figuren gehuisvest, waaronder farao’s, Griekse Romeinse keizers en belangrijke religieuze figuren. Tijdens de faraonische periode was het bekend als het kosmopolitische en welvarende “Sjoe’t” en het werd vaak aangeduid als de deur naar Opper-Egypte.

Wat te doen in Assiut?

Assiut heeft veel te bieden voor reizigers die op zoek zijn naar cultuur en geschiedenis. Een van de populairste attracties van de stad is het Graf van Djehoetihotep, een farao uit de 11e dynastie. Het graf is versierd met prachtige reliëfs en is een van de best bewaarde graven uit het Oude Rijk.

Een andere populaire attractie is het Coptic Museum, dat zich richt op de Koptische christelijke gemeenschappen in Egypte. Het museum heeft een indrukwekkende collectie Koptische iconen, manuscripten en fresco’s. Een must-see voor geschiedenisliefhebbers!

Bezoek de Asfour streekmarkt

Een andere geweldige plek om te bezoeken is de Asfour streekmarkt. Hier kunt u zich onderdompelen in de lokale cultuur en ambachten van Assiut. Er zijn kraampjes met lokale handwerken, waaronder tapijten, houtsnijwerk en textiel. U kunt hier ook de lokale keuken proeven en leuke souvenirs kopen.

Proef de lokale keuken

De Egyptische keuken is beroemd om zijn heerlijke combinatie van kruiden en smaken. Als u Assiut bezoekt, moet u zeker de lokale gerechten proeven. Probeer de hartige stoofpotjes, gevulde wijnbladeren en het lams-, kip- of rundvleesgerechten. Vergeet ook niet om vers geperste sappen te proeven!

De beste tijd om Assiut te bezoeken

Assiut is het hele jaar door een mooie stad om te bezoeken, maar de beste tijd om te gaan is van oktober tot april. Dan zijn de temperaturen mild en aangenaam. Het is in de zomermaanden erg heet in Assiut, dus houd hier rekening mee als u van plan bent om tijdens deze periode te bezoeken.

Accommodatie in Assiut

Er zijn verschillende accommodatiemogelijkheden in Assiut, variërend van hostels tot luxe hotels. Overnachten in een traditionele Nubische hut op een eiland in de Nijl is ook een unieke ervaring. Het is een geweldige manier om de plaatselijke bevolking te ontmoeten en te leren kennen.

Vervoer in Assiut

Assiut is gemakkelijk te bereiken met de bus of de trein vanuit Caïro. Er zijn verschillende busmaatschappijen die reizen naar Assiut aanbieden en de treinverbinding is redelijk snel en comfortabel. Het huren van een auto is ook een optie, maar de rijstijl in Egypte kan nogal chaotisch zijn.

Veiligheid in Assiut

Assiut is over het algemeen een veilige stad om te bezoeken, maar het is altijd verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen. Zoals altijd is het belangrijk om uw waardevolle spullen veilig op te bergen en op te letten voor zakkenrollerij en diefstal.

Conclusie

Assiut is een stad die wordt gekenmerkt door een rijke geschiedenis en cultuur. Het biedt reizigers de kans om een onontdekt juweel te verkennen in het hart van Egypte. Of u nu geïnteresseerd bent in archeologie of cultuur, er is voor elk wat wils in deze fascinerende stad. Bezoek de stad en ontdek de prachtige bezienswaardigheden die hier te vinden zijn.

Veelgestelde vragen

1. Waar ligt Assiut en hoe kan ik er komen?
Assiut ligt in het centrum van Egypte en is gemakkelijk bereikbaar met de bus, trein of huurauto vanuit Cairo.

2. Wat zijn de beste dingen om te doen in Assiut?
Assiut heeft veel te bieden, waaronder het Graf van Djehoetihotep, het Coptic Museum en de Asfour streekmarkt.

3. Waar kan ik traditionele Egyptische gerechten vinden in Assiut?
Er zijn verschillende lokale restaurants en straatverkopers waar u traditionele gerechten kunt proeven.

4. Is Assiut een veilige stad om te bezoeken?
Assiut is over het algemeen een veilige stad om te bezoeken, maar het is altijd verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen.

5. Wat is de beste tijd om Assiut te bezoeken?
De beste tijd om Assiut te bezoeken is van oktober tot april, wanneer de temperaturen mild en comfortabel zijn.

Share the Post:

Related Posts