Arorae: Het paradijs voor duikliefhebbers

Arorae is een klein atol, gelegen in het zuiden van de Gilberteilanden in Kiribati, een eilandengroep in de Stille Oceaan. Dit eiland staat bekend om zijn ongerepte natuur, kristalheldere wateren en spectaculaire duikplekken. In dit artikel ontdek je waarom Arorae een must-visit bestemming is voor duikliefhebbers.

Waar ligt Arorae?

Arorae is een atol dat deel uitmaakt van de Gilberteilanden in Kiribati. Het atol ligt in het zuiden van de eilandengroep en is het meest zuidelijke bewoonde eiland van de Gilberteilanden.

Hoe kom je op Arorae?

Er zijn verschillende manieren om Arorae te bereiken. Het eiland heeft een klein vliegveld waar enkele vluchten per week op landen. Vanuit Tarawa, de hoofdstad van Kiribati, gaan er regelmatig boten naar Arorae. Daarnaast kun je ook ervoor kiezen om met een privéjacht naar Arorae te varen.

Wat maakt Arorae zo’n geweldige duikbestemming?

Arorae heeft enkele van de beste duikplekken van de Stille Oceaan en krijgt steeds meer bekendheid onder duikers van over de hele wereld. Het water is kristalhelder en de onderwaterwereld is ongerept en vol met prachtig koraal, kleurrijke vissen, haaien en andere zeedieren.

Welke duikplekken zijn er op Arorae?

Er zijn verschillende duikplekken op Arorae die een bezoek meer dan waard zijn. Een van de populairste plekken is het Nitrate Wreck, een zinkend schip dat zich op een diepte van 10 tot 50 meter bevindt en dient als thuisbasis voor scholen van haaien, grote manta’s en veelkleurige vissen. Andere populaire duikspots zijn Whaler’s Bay, Long Reef, Shark Island en Baby Passage.

Is Arorae alleen geschikt voor ervaren duikers?

Hoewel Arorae enkele van de beste duikplekken van de Stille Oceaan heeft, betekent dit niet dat het eiland alleen geschikt is voor ervaren duikers. Er zijn ook veel plekken waar beginnende duikers kunnen duiken en de prachtige onderwaterwereld kunnen ontdekken.

Wat zijn de beste tijden om te duiken op Arorae?

De beste tijd om te duiken op Arorae is van april tot oktober wanneer de winden en golven relatief mild zijn. Bovendien is het zicht onder water op dit moment van het jaar het beste. Van november tot maart is het natte seizoen op Arorae en zijn de weersomstandigheden minder geschikt voor duiken.

Welke andere activiteiten zijn er te doen op Arorae?

Naast duiken zijn er tal van andere activiteiten op Arorae om van te genieten. Zo kun je genieten van de prachtige stranden, wandelen door de ongerepte natuur van het eiland, hengelen en genieten van de traditionele Kiribatische cultuur.

Welke accommodatieopties zijn er op Arorae?

Er zijn enkele accommodatiemogelijkheden op Arorae, waaronder een pension en enkele guesthouses. Het is echter aan te raden om van tevoren te boeken omdat er slechts een beperkt aantal accommodaties op het eiland beschikbaar zijn.

Wat zijn de visa-eisen voor het bezoeken van Arorae?

Om te reizen naar Kiribati is een geldig paspoort en visum vereist. Deze kunnen worden verkregen bij de ambassade van Kiribati in jouw land.

Wat is de beste manier om rond te reizen op Arorae?

De beste manier om Arorae te verkennen is te voet of met de fiets. Het eiland is klein en heeft slechts enkele wegen.

Welke talen worden er gesproken op Arorae?

De officiële talen in Kiribati zijn Engels en Kiribatisch. Kiribatisch is de meest gesproken taal op het eiland.

Wat is de beste tijd om naar Arorae te reizen?

De beste tijd om te reizen naar Arorae is van april tot oktober, wanneer het droge seizoen is en de weersomstandigheden optimaal zijn voor duiken en andere activiteiten.

Waar kan ik meer informatie vinden over Arorae?

Voor meer informatie over reizen naar Arorae kun je terecht op de website van Reisver – reisver.nl/bestemming/kiribati/arorae/.


Arorae is ongetwijfeld een van de beste duikbestemmingen ter wereld. Met prachtige natuur, ongerepte wateren en spectaculaire duikplekken is dit eiland de perfecte vakantiebestemming voor elke enthousiaste duikliefhebber. Of je nu een beginnende of ervaren duiker bent, er zijn talloze duikplekken om te verkennen en genoeg andere dingen te doen om jouw tijd op Arorae onvergetelijk te maken. Dus pak jouw zwemkleding, duikuitrusting en zonnebrandcrème in en ga deze fantastische bestemming zelf ontdekken!

Veelgestelde vragen

1. Is Arorae geschikt voor beginnende duikers?

Ja, hoewel Arorae enkele van de beste duikplekken heeft, zijn er ook veel plekken waar beginnende duikers kunnen duiken en de prachtige onderwaterwereld kunnen ontdekken.

2. Kan ik privéjachten huren om naar Arorae te varen?

Ja, het is mogelijk om een privéjacht te huren om naar Arorae te varen.

3. Kan ik accommodatieboekingen maken op Arorae?

Ja, er zijn enkele accommodatiemogelijkheden op Arorae, waaronder pensions en guesthouses.

4. Wat is de beste tijd om naar Arorae te reizen?

April tot oktober is de beste tijd om naar Arorae te reizen wanneer het droge seizoen is en de weersomstandigheden optimaal zijn voor duiken en andere activiteiten.

5. Zijn er andere activiteiten te doen op Arorae?

Ja, naast duiken zijn er tal van andere activiteiten op Arorae om van te genieten, zoals wandelen, hengelen en genieten van de traditionele Kiribatische cultuur.

Share the Post:

Related Posts