Ontdek de kunst en cultuur van Kansas City: de 5 beste musea en galerieën

Ben jij op zoek naar een stad die barst van de kunst en cultuur? Dan moet je zeker eens afreizen naar Kansas City. Deze stad in het midden van de Verenigde Staten, in de staat Missouri, heeft een rijke geschiedenis als het gaat om kunst en cultuur. Hieronder vind je de vijf beste musea en galerieën die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan Kansas City.

1. Nelson-Atkins Museum of Art

Laten we beginnen met een van de grootste musea van de stad, het Nelson-Atkins Museum of Art. Dit museum biedt een van de meest indrukwekkende collecties van kunst en antiek uit de hele wereld. Hier vindt je werken van grote namen zoals Vincent van Gogh en Claude Monet. Maar ook hebben ze regelmatig speciale tentoonstellingen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Expositie: ‘Tête-à-Tête: Portraits by Henri Cartier-Bresson’

Van 16 oktober 2021 t/m 23 januari 2022 kun je de expositie ‘Tête-à-Tête: Portraits by Henri Cartier-Bresson’ bezoeken. Deze expositie toont portretten van beroemde figuren zoals Truman Capote en Marilyn Monroe. Dit is een must-see voor kunstliefhebbers.

2. Kemper Museum of Contemporary Art

Het Kemper Museum of Contemporary Art is een ander museum dat een bezoekje waard is. Dit museum heeft een grote collectie van hedendaagse kunst waarbij er ‘out-of-the-box’ wordt gedacht. Hier vindt je veel werken van nieuwe en onbekende kunstenaars.

Tentoonstelling: ‘Unapologetic: All Women, All Year’

Van 11 september 2021 t/m 2022 kun je de tentoonstelling ‘Unapologetic: All Women, All Year’ bezoeken. In deze tentoonstelling staan werken van uitsluitend vrouwelijke hedendaagse kunstenaars centraal. Dit is een unieke kans om de werken van de krachtige vrouwen in de kunstwereld te ontdekken.

3. National World War I Museum and Memorial

Niet alle kunst heeft een esthetische waarde. Het National World War I Museum and Memorial is hier een perfect voorbeeld van. Dit museum laat de impact zien van de Eerste Wereldoorlog en hoe deze oorlog de hele wereld heeft veranderd. Het museum heeft een grote collectie van memorabilia, waaronder uniformen, medailles, en zelfs vliegtuigen die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn gebruikt.

Tentoonstelling: ‘Sharing the Stories: World War I Memorial Inventory Project’

Van 4 augustus t/m 31 december 2021 kun je de tentoonstelling ‘Sharing the Stories: World War I Memorial Inventory Project’ bezoeken. In deze tentoonstelling staan alle gedenktekens van de Eerste Wereldoorlog centraal die in Amerika zijn opgericht. Dit is een zeer interessante expositie om meer te weten te komen over deze oorlog.

4. Belger Arts Center

Het Belger Arts Center is een unieke galerij die zich vooral richt op keramiek en glas. Deze galerij is gevestigd in een voormalige papierfabriek die is omgetoverd tot een echt kunstpaleis. Hier vindt je werken van lokale kunstenaars maar ook kunst van over de hele wereld.

Tentoonstelling: ‘Wade Saunder: Installations’

Van 10 september t/m 20 november 2021 kun je de tentoonstelling ‘Wade Saunder: Installations’ bezoeken. Deze tentoonstelling laat de werken zien van Wade Saunders, een kunstenaar die installaties maakt van porselein en hout. Dit is een unieke kans om kennis te maken met hedendaagse kunst.

5. American Jazz Museum

Last but not least, de American Jazz Museum. Kansas City is de geboorteplaats van jazz en daarom mag een museum dat gewijd is aan deze muziekstijl niet ontbreken. Hier kun je de rijke geschiedenis van jazz ontdekken en meer te weten komen over de grote jazzartiesten.

Tentoonstelling: ‘Women’s Jazz Festival’

Van 7 oktober t/m 10 oktober 2021 vindt het ‘Women’s Jazz Festival’ plaats in het American Jazz Museum. In dit festival staan vrouwen centraal die jazz spelen en zingen. Dit is zeker een aanrader voor jazzliefhebbers.

Conclusie

Kansas City is een stad die bruist van de kunst en cultuur. Met deze vijf musea en galerieën heb je een goede indruk van wat deze stad allemaal te bieden heeft. Of je nu houdt van moderne kunst of van jazz, in Kansas City vindt je het allemaal. Plan daarom snel je volgende vakantie naar deze stad en ontdek de rijke kunstgeschiedenis daar.

Veelgestelde vragen

1. Waarom is Kansas City zo beroemd om jazz?

Kansas City is de geboorteplaats van jazz. In de jaren ’20 en ’30 was Kansas City een belangrijke plek in de jazzscene. Veel grote namen uit de jazz hebben hier opgetreden.

2. Is er iets voor kinderen in deze musea en galerieën?

De meeste musea en galerieën in Kansas City hebben speciale programma’s voor kinderen. Kijk hiervoor op de website van het museum of galerij.

3. Moet je voor al deze musea en galerieën entree betalen?

Ja, voor alle musea en galerieën moet je entree betalen. De prijzen verschillen per museum of galerij.

4. Is er parkeergelegenheid bij de musea en galerieën?

Ja, bij alle musea en galerieën is er voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

5. Is het nodig om van tevoren te reserveren voor een bezoek aan een museum of galerij?

Het wordt aangeraden om voor sommige musea en galerieën van tevoren te reserveren, vooral in het hoogseizoen. Kijk hiervoor op de website van het museum of galerij.

Share the Post:

Related Posts