Een smaakvolle reis door Ancona: culinaire hoogstandjes en delicatessen om te proberen

Ancona is een stad in Midden-Italië en de hoofdstad van de regio Marche. Het wordt vaak over het hoofd gezien door reizigers, maar het heeft veel te bieden, waaronder een verbazingwekkende culinaire scene. Als je van lekker eten houdt, dan is Ancona een must-visit bestemming. Hier zijn enkele hoogtepunten om te proberen tijdens je culinaire reis door de stad.

Polpette all’Anconetana: een lokale favoriet

De Polpette all’Anconetana zijn een traditionele vleesbal in Ancona. Het is gemaakt van een mengsel van gehakt, paneermeel, kaas en eieren. De vleesbal wordt gebakken en geserveerd in een heerlijke tomatensaus. Dit gerecht is een van de favorieten van de lokale bevolking en is te vinden op de menu’s van vele restaurants in Ancona.

Brodetto: een bekende vissoep

Brodetto is een bekende vissoep uit de regio Marche en wordt vaak geserveerd als een hoofdgerecht in Ancona. Het is gemaakt van verschillende soorten vis, waaronder ansjovis, zeebaars en inktvis. De soep wordt op smaak gebracht met tomaten, knoflook en ui. Dit gerecht is een must-try voor visliefhebbers.

Olive all’Ascolana: een verrukkelijk voorgerecht

Olive all’Ascolana zijn gefrituurde olijven gevuld met vlees of kaas. Het gerecht is ontstaan in de stad Ascoli Piceno, maar is ook populair in Ancona. Het is een geweldig voorgerecht en wordt vaak geserveerd met een dipsaus.

Vincisgrassi: een lokale versie van lasagne

Vincisgrassi is een type lasagne uit de regio Marche en is te vinden op de menu’s van veel restaurants in Ancona. In plaats van tomatensaus wordt er een bechamelsaus gebruikt en het wordt vaak gemaakt met lagen van kip, champignons en ham. Het is een heerlijk gerecht dat zeker de moeite waard is om te proberen tijdens je culinaire reis door Ancona.

Coniglio in Porchetta: konijn gevuld met kruiden

Coniglio in Porchetta is een traditioneel gerecht uit Ancona en wordt gemaakt van konijn gevuld met kruiden en specerijen. Het wordt vervolgens geroosterd tot het vlees zeer mals is. Dit is een geweldig gerecht om te proberen als je van hartige gerechten houdt.

Piconi: een eigenzinnige pasta

Piconi is een soort pasta die je alleen in de regio Marche zult vinden. Het is gemaakt van eieren, bloem, kaas en kruiden en wordt vaak geserveerd met een saus van tomaten en worstjes. Het is een eigenzinnig gerecht dat zeker je smaakpapillen zal prikkelen.

Crescia: het lokale brood

Crescia is een soort platbrood dat afkomstig is uit Ancona en wordt vaak geserveerd bij maaltijden. Het is gemaakt van bloem, olijfolie, zout en gist en wordt vaak gebakken op houtskool om het brood een unieke smaak te geven.

Ciauscolo: een smakelijke worst

Ciauscolo is een worst uit de regio Marche en wordt vaak geserveerd als een voorgerecht. Het is gemaakt van varkensvlees, zout, peper en knoflook en wordt vaak geserveerd met Crescia.

Pizza al Taglio: Ancona’s versie van pizza

Pizza al Taglio is Ancona’s versie van de pizza en wordt vaak geserveerd als een snelle lunch. Het deeg wordt gebakken en vervolgens belegd met tomatensaus, kaas en toppings zoals champignons, ham en artisjokken.

Lu Passamentu: een heerlijke zoete lekkernij

Lu Passamentu is een zoete lekkernij uit Ancona en wordt vaak geserveerd als dessert. Het is gemaakt van ingrediënten zoals amandel, honing en citroenschil en wordt vaak geserveerd met een glas zoete wijn.

Crema al Caffè: de lokale koffiecrème

Crema al Caffè is een dessert uit Ancona en is een koffiecrème die gemaakt is van room, suiker en espresso. Het is een heerlijk dessert dat de perfecte afsluiting is van een maaltijd en het is populair bij zowel lokale bewoners als toeristen.

Pasticciotto: een zoete lekkernij

Pasticciotto is een zoete lekkernij die je in veel cafés in Ancona zult vinden. Het is gemaakt van een zoet deeg en is gevuld met banketbakkersroom en jam.

Sapa: een lokale siroop

Sapa is een siroop die wordt gemaakt van druivenmost en wordt gebruikt als zoetstof in veel traditionele gerechten uit de regio Marche. Het is een geweldige manier om de lokale smaken te ervaren en wordt vaak geserveerd met kaas.

Rosso Conero: de lokale wijn

Rosso Conero is de beroemdste wijn uit de regio Marche en wordt geproduceerd in de heuvels buiten Ancona. Het is een rode wijn gemaakt van een mix van druiven, waaronder Sangiovese en Montepulciano. Het is een heerlijke wijn die perfect past bij de lokale gerechten.

Caffè alla Marchigiana: de lokale koffie

Caffè alla Marchigiana is de lokale koffie en wordt vaak geserveerd in Ancona. Het wordt gemaakt met een mix van espresso en cacao, en het is een geweldige manier om je maaltijd af te sluiten.

Ancona heeft veel te bieden voor foodies die op zoek zijn naar onvergetelijke culinaire ervaringen. Probeer deze lokale hoogstandjes en delicatessen tijdens je bezoek aan de stad en geniet van de smaken van de regio Marche.

Link naar Reisver.nl: https://reisver.nl/bestemming/italie/ancona/

Share the Post:

Related Posts