Van der Valk Le Catalogne

Als je op zoek bent naar een prachtig hotel in Frankrijk, dan is Van der Valk Le Catalogne een echte aanrader. Het ligt in het hart van de Dordogne, een streek in het zuidwesten van Frankrijk die bekend staat om zijn kastelen, grotten en gastronomie. Van der Valk Le Catalogne is een viersterrenhotel met 136 kamers en suites, een groot zwembad, een spa en een restaurant. Het hotel is ideaal voor stelletjes, gezinnen en groepen die op zoek zijn naar comfort, luxe en ontspanning. In deze review ga ik dieper in op de verschillende aspecten van het hotel, zodat je een goed beeld krijgt van wat je kunt verwachten.

De locatie

Van der Valk Le Catalogne is gelegen aan de rand van Sarlat-la-Canéda, een middeleeuwse stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het hotel ligt op enkele kilometers van de beroemde Dordogne-vallei, waar je kunt genieten van prachtige landschappen en pittoreske dorpjes. Het hotel is ook goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer, waardoor het een ideale uitvalsbasis is om de omgeving te verkennen.

De kamers

Van der Valk Le Catalogne beschikt over moderne en comfortabele kamers en suites, die allemaal zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv, gratis wifi en een eigen badkamer. De kamers zijn ruim en smaakvol ingericht en bieden een prachtig uitzicht op de tuin, het zwembad of de omliggende heuvels. Het hotel biedt verschillende kamertypes aan, waaronder de standaardkamers, de executive kamers en de familiekamers.

Standaardkamers

De standaardkamers zijn voorzien van een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden en een eigen badkamer met een douche of bad. De kamers zijn geschikt voor maximaal 2 personen en bieden alle basisfaciliteiten die je van een viersterrenhotel mag verwachten.

Executive kamers

De executive kamers zijn ruimer dan de standaardkamers en bieden extra comfort en luxe. De kamers zijn voorzien van een kingsize bed, een zithoek en een balkon of terras met uitzicht op de tuin of het zwembad. De kamers zijn geschikt voor maximaal 3 personen.

Familiekamers

De familiekamers zijn ideaal voor gezinnen of groepen die samen willen verblijven. De kamers zijn voorzien van een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden en een aparte slaapkamer met twee eenpersoonsbedden. De kamers zijn geschikt voor maximaal 4 personen en bieden alle basisfaciliteiten die je van een viersterrenhotel mag verwachten.

De faciliteiten

Van der Valk Le Catalogne biedt een scala aan faciliteiten en activiteiten om je verblijf zo aangenaam en ontspannen mogelijk te maken.

Zwembad

Het hotel beschikt over een groot buitenzwembad met zonneterras en ligbedden. Het zwembad is geopend van mei tot september en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels.

Spa

De spa van het hotel biedt een breed scala aan behandelingen en massages, waaronder gezichtsbehandelingen, lichaamsmassages, pedicures en manicures. De spa heeft ook een sauna, hammam en jacuzzi, waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen.

Restaurant

Het restaurant van Van der Valk Le Catalogne biedt heerlijke gerechten en lokale specialiteiten, bereid met verse ingrediënten uit de regio. Het restaurant heeft ook een terras met uitzicht op de tuin, waar je kunt genieten van een drankje of een maaltijd in de buitenlucht.

Activiteiten

Het hotel biedt verschillende activiteiten en excursies aan om de omgeving te verkennen, waaronder fietsverhuur, wandeltochten, boottochten op de Dordogne en thema-avonden in het hotel.

Conclusie

Van der Valk Le Catalogne is een prachtig hotel in de Dordogne, een van de mooiste regio’s van Frankrijk. Het hotel biedt comfortabele kamers en suites, een groot zwembad, een spa en een restaurant, en is ideaal voor stelletjes, gezinnen en groepen die op zoek zijn naar luxe en ontspanning. De locatie is perfect voor het verkennen van de omgeving en het hotel biedt tal van activiteiten en excursies aan om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik mijn huisdier meenemen naar Van der Valk Le Catalogne?

Nee, huisdieren zijn niet toegestaan in het hotel.

2. Is er parkeergelegenheid bij het hotel?

Ja, het hotel heeft gratis parkeergelegenheid voor gasten.

3. Biedt het hotel een shuttleservice van en naar de luchthaven?

Nee, het hotel biedt geen shuttleservice van en naar de luchthaven. Je kunt een taxi nemen of een auto huren op de luchthaven.

4. Is het ontbijt inbegrepen bij de prijs van de kamer?

Ja, het ontbijt is inbegrepen bij de prijs van de kamer.

5. Kan ik fietsen huren bij het hotel?

Ja, het hotel biedt fietsverhuur aan voor gasten die de omgeving willen verkennen.

Terug naar Frankrijk