5 verborgen pareltjes in het historische centrum van Genua

Ben jij op zoek naar verborgen schatten in het historische centrum van Genua? In deze blog vind je vijf plekken die niet op de toeristische plattegrond staan, maar die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan deze prachtige stad.

1. De Sint-Laurenskerk

Een van de meest indrukwekkende plekken in Genua is de Sint-Laurenskerk. Deze kerk werd gebouwd in de 12e eeuw en heeft een prachtige zwart-witte gevel. Het interieur is minstens zo imposant, met prachtige fresco’s en beeldhouwwerken. Tip: Maak een rondleiding met een gids om alles te leren over de geschiedenis van deze fascinerende kerk.

2. Piazza Matteotti

Piazza Matteotti is een van de mooiste pleinen in Genua, maar toch is het niet bekend onder toeristen. Dit plein wordt omringd door elegante voormalige paleizen en is de perfecte plek om te genieten van een Italiaans kopje koffie. Hier vind je ook een prachtige fontein die het plein extra sfeervol maakt.

3. De Strade Nuove

De Strade Nuove, oftewel de Nieuwe Straten, zijn een reeks van prachtige paleizen uit de 16e en 17e eeuw. Deze huizen werden ooit bewoond door rijke handelaars en aristocraten. Tegenwoordig is het een van de mooiste en meest prestigieuze plekken in Genua. Het is een doolhof van smalle straatjes en kleine pleintjes, waar het zeker de moeite waard is om doorheen te wandelen.

4. Spianata Castelletto

Als je op zoek bent naar het mooiste uitzicht van Genua, dan is Spianata Castelletto de plek om naartoe te gaan. Het is een groot plein dat hoog boven de stad uittorent en een fantastisch uitzicht biedt op de haven en de kronkelende straatjes van Genua. Hier vind je ook een pittoreske kiosk waar je een hapje of drankje kunt kopen terwijl je van het uitzicht geniet.

5. Via Garibaldi

Ben je op zoek naar een plek om te winkelen in Genua? Dan is Via Garibaldi een aanrader. Deze straat staat vol met elegante winkels en gezellige restaurants en cafés. Het is ook een van de plekken waar je veel historische gebouwen kunt vinden, waaronder het Palazzo Rosso en het Palazzo Bianco, die beide prachtige kunstcollecties hebben.

Conclusie

Als je op zoek bent naar verborgen pareltjes in het historische centrum van Genua, is er genoeg te ontdekken. De Sint-Laurenskerk, Piazza Matteotti, De Strade Nuove, Spianata Castelletto en Via Garibaldi zijn slechts een paar voorbeelden van de vele prachtige plekjes die de stad te bieden heeft. Vergeet niet om de platgetreden toeristische paden te verlaten en deze verborgen plekken te ontdekken.

Veelgestelde vragen

1. Waarom is de Sint-Laurenskerk zo bijzonder?
2. Hoe kom ik bij Piazza Matteotti vanaf het historisch centrum?
3. Wat is het beste moment van de dag om Spianata Castelletto te bezoeken?
4. Kun je ook overnachten in de Strade Nuove?
5. Zijn er begeleide wandelingen beschikbaar om deze verborgen plekken te ontdekken?

Antwoorden op veelgestelde vragen

1. De Sint-Laurenskerk is bijzonder vanwege zijn zwart-witte gevel en prachtige interieur met fresco’s en beeldhouwwerken.
2. Piazza Matteotti is op loopafstand vanaf het historisch centrum. Het ligt op ongeveer tien minuten wandelen vanaf de San Lorenzo-kathedraal.
3. Het beste moment om Spianata Castelletto te bezoeken is in de avond, wanneer de zon onder gaat en de lichten van de stad aangaan.
4. Ja, er zijn verschillende hotels en B&B’s te vinden in de Strade Nuove en de omliggende straten.
5. Ja, er zijn veel wandeltours beschikbaar die je langs deze verborgen plekken leiden, zodat je alles te weten kunt komen over hun geschiedenis en betekenis.

Share the Post:

Related Posts