5 verborgen juweeltjes in New York die je niet mag missen

Wanneer mensen aan New York denken, komen vaak enkele iconische bezienswaardigheden in gedachten, zoals Times Square, het Empire State Building of het Vrijheidsbeeld. Hoewel deze attracties zeker de moeite waard zijn om te bezoeken, is er meer aan deze bruisende stad dan alleen de bekende hoogtepunten. In dit artikel zullen we de minder bekende pareltjes van New York verkennen, de verborgen juweeltjes die je niet mag missen tijdens je volgende vakantie.

1. Het Tenement Museum

Het Tenement Museum is een interessant museum dat het leven van de vroege immigranten in New York City belicht. Het museum ligt in het Lower East Side buurt en vertelt het verhaal van het gebouw zelf en de immigranten die er ooit woonden. Het is fascinerend om te leren over de leefomstandigheden van deze immigranten en hoe ze in de loop der tijd hebben bijgedragen aan de stad.

2. De Cloisters

De Cloisters is een prachtig middeleeuws klooster dat deel uitmaakt van de Metropolitan Museum of Art. Dit museum ligt in het noorden van Manhattan en is een echte oase van rust en stilte in de anders zo bruisende stad. Binnen de muren van het klooster vind je kunstwerken en artefacten uit de middeleeuwen en krijg je ook een prachtig uitzicht over de Hudson River.

3. Governor’s Island

Governor’s Island is een klein eilandje bij Manhattan dat een bezoek meer dan waard is. Het eiland biedt een spectaculair uitzicht over Manhattan, en het is de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Je kunt er fietsen huren, picknicken, wandelen, genieten van een drankje in de zon en nog veel meer.

4. The High Line

The High Line is een voormalige spoorlijn die is omgebouwd tot een langgerekt park in het oosten van Manhattan. Het park is prachtig aangelegd met bloemen en bomen en biedt een uniek uitzicht op de stad. Je kunt er genieten van een wandeling, een picknick of gewoon relaxen in de zon.

5. The Frick Collection

De Frick Collection is een museum in Manhattan dat is gevestigd in een prachtig herenhuis aan Central Park. Het museum heeft een uitgebreide collectie van schilderijen, beeldhouwwerk en meubels uit de Renaissance tot de 19e eeuw. Het bezoek aan dit museum is een unieke ervaring en biedt een verfrissende blik op de kunstgeschiedenis.

Na het lezen van dit artikel, ben je hopelijk geïnspireerd geraakt om de minder bekende attracties van New York te ontdekken. Zorg ervoor dat je deze verborgen schatten niet mist tijdens je volgende bezoek aan de Big Apple.

Veelgestelde vragen

1. Hoeveel kost een bezoek aan Governor’s Island?

Een bezoek aan Governor’s Island is gratis! Je moet alleen nog betalen voor de boottocht vanaf Manhattan.

2. Welke kunstwerken kan ik zien in de Frick Collection?

De Frick Collection heeft een uitgebreide collectie van schilderijen, beeldhouwwerk en meubels uit de Renaissance tot de 19e eeuw, waaronder werken van Vermeer, Rembrandt, Goya en Turner.

3. Waar kan ik fietsen huren op Governor’s Island?

Er zijn verschillende verhuurpunten voor fietsen op het eiland, en je kunt ook ter plaatse nog fietsen huren.

4. Hoe lang duurt het om The High Line te verkennen?

Je kunt zoveel tijd nemen als je wilt om The High Line te verkennen, maar over het algemeen is 1 à 2 uur genoeg.

5. Is het Tenement Museum geschikt voor kinderen?

Het Tenement Museum is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en ouder. Er zijn ook speciale rondleidingen beschikbaar voor kinderen, maar deze moet je van tevoren reserveren.

Share the Post:

Related Posts