5 onmisbare bezienswaardigheden tijdens een vakantie in Baglung

Baglung is een prachtige stad in Nepal, gelegen aan de voet van de Himalaya. De stad biedt een fantastisch uitzicht op de bergen en heeft een roemrijk verleden. Als je van plan bent om Baglung te bezoeken, dan zijn er bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen. In dit artikel hebben we de 5 onmisbare bezienswaardigheden in Baglung voor je op een rijtje gezet.

1. Bhakunde Besi

Bhakunde Besi is een prachtige plek om te bezoeken tijdens je vakantie in Baglung. Het is een oude handelsstad die dateert uit de 7e eeuw. In Bhakunde Besi kun je de oude architectuur bewonderen en een wandeling maken langs de vele winkels en marktkraampjes.

2. Badimalika Tempel

De Badimalika Tempel is een religieus belangrijke plek in Baglung. De tempel is gewijd aan de godin Bhagwati en trekt veel pelgrims uit de hele regio. De tempel is prachtig gelegen aan de oevers van de rivier Kali Gandaki en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving.

3. Dhorpatan Hunting Reserve

Het Dhorpatan Hunting Reserve is een gebied dat bekend staat om zijn wilde dieren en prachtige landschap. Het is een van de weinige gebieden in Nepal waar je nog grotere zoogdieren kunt zien. Het gebied is een paradijs voor natuurliefhebbers, wandelaars en vogelspotters.

4. Baglung Bazaar

Baglung Bazaar is het hart van de stad en is de plek om te gaan als je op zoek bent naar lokale producten en handgemaakte kunstwerken. Je kunt er talloze winkeltjes vinden die lokale producten en souvenirs aanbieden.

5. Daki Ling

Daki Ling is een fantastische plek om tot rust te komen tijdens je vakantie in Baglung. Het is een Tibetaans klooster dat zich richt op meditatie en yoga. Het klooster is een prachtig rustpunt in de drukke stad en biedt een adembenemend uitzicht op de bergen.

Conclusie

Als je van plan bent om Baglung te bezoeken, dan zijn er veel bezienswaardigheden die je niet mag missen. Van oude handelssteden tot prachtige tempels en Tibetaanse kloosters, Baglung heeft voor elk wat wils. Vergeet niet om ook de omgeving te verkennen en te genieten van het prachtige berglandschap.

Veelgestelde vragen

1. Hoe kom ik in Baglung?

Baglung is gemakkelijk te bereiken vanuit Kathmandu met de bus of taxi. De reistijd bedraagt ongeveer 8 uur.

2. Wanneer is de beste tijd om Baglung te bezoeken?

De beste tijd om Baglung te bezoeken is tussen september en november, wanneer het weer mild is en er minder regen valt.

3. Moet ik een visum aanvragen om Nepal te bezoeken?

Ja, voor een bezoek aan Nepal is een visum vereist. Het visum kan worden aangevraagd bij de Nepalese ambassade of bij aankomst op de luchthaven.

4. Wat zijn enkele andere bezienswaardigheden in de buurt van Baglung?

Enkele andere bezienswaardigheden in de buurt van Baglung zijn het Annapurna-gebergte, de stad Pokhara en het Chitwan National Park.

5. Kan ik in Baglung accommodatie vinden?

Ja, er zijn verschillende accommodatiemogelijkheden in Baglung, variërend van eenvoudige guesthouses tot luxe hotels.

Share the Post:

Related Posts