10 onontdekte plekken in Turkije die je moet bezoeken

Turkije is een populaire vakantiebestemming met wereldberoemde attracties zoals Istanbul, de kustplaats Antalya, en de ruïnes van Efese en Troye. Maar er is nog veel meer te ontdekken in dit prachtige land. Hier zijn 10 minder bekende plekken in Turkije die zeker een bezoek waard zijn.

1. Mount Nemrut

Mount Nemrut is een enorme berg van 2.150 meter hoog in het oosten van Turkije. Bovenop de berg bevinden zich de overblijfselen van een antieke ceremoniële plaats uit de 1e eeuw voor Christus, inclusief enorme stenen beelden van goden en dieren.

2. Özkonak Underground City

De Özkonak Underground City is een eeuwenoude ondergrondse stad in Centraal-Anatolië. De stad heeft kamers, gangen, en tunnels die tot wel 40 meter onder de grond liggen en was de thuisbasis van duizenden mensen gedurende vele generaties.

3. Manavgat-watervallen

De Manavgat-watervallen bevinden zich in de buurt van de stad van Manavgat en zijn een prachtige natuurlijke attractie. Het water stroomt over zandstenen kliffen en creëert een betoverend uitzicht voor bezoekers.

4. Çeşme

Çeşme is een kustplaats gelegen aan de westkust van Turkije. Het staat bekend om zijn kristalheldere water, witte zandstranden, en fantastische surfmogelijkheden. Het is ook beroemd om zijn thermale baden en historische kastelen.

5. Kekova

Kekova is een eiland gelegen voor de kust van Turkije. De historische overblijfselen onder de kristalheldere wateren trekken veel duikers aan. Op het eiland zelf zijn er oude ruïnes, zoals een kasteel en een theater.

6. Gobekli Tepe

Gobekli Tepe is een archeologische vindplaats van enorme monumenten uit de prehistorische tijdperk. Het ligt in Zuidoost-Anatolië en is ongeveer 12.000 jaar oud.

7. Ayder Plateau

Het Ayder Plateau ligt in het noordoosten van Turkije. Het gebied staat bekend om zijn weelderige vegetatie, watervallen, en warmwaterbronnen.

8. Sumela-klooster

Het Sumela-klooster is een 14e-eeuws klooster in de nabijheid van het Zwarte Zeegebied. Het klooster ligt op een klif en kijkt uit over de prachtige Altindere-vallei.

9. Safranbolu

Safranbolu is een historische stad op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het is gelegen in de nabijheid van het Zwarte Zeegebied en staat bekend om zijn goed bewaarde Ottomaanse huizen en straten.

10. Kars

Kars is een stad in het noordoosten van Turkije, gelegen in de buurt van de grens met Armenië. De stad heeft een rijke historie, met veel interessante bezienswaardigheden, waaronder een middeleeuws kasteel en oude opgravingen.

Als je op zoek bent naar een unieke en opwindende vakantie-ervaring, dan zijn deze 10 minder bekende plekken in Turkije zeker het overwegen waard. Dus boek je reis vandaag nog en begin aan een avontuur waar je nog lang over zult spreken!

Conclusie

Naast de populaire bestemmingen in Turkije, zijn er nog talloze andere prachtige en minder bekende plekken die het bezoeken waard zijn. Ontdek de unieke natuurlijke schoonheid, historische sites, en culturele attracties in Turkije en beleef een onvergetelijk avontuur.

Veelgestelde vragen

1. Is Turkije een veilige bestemming?

Ja, Turkije is over het algemeen veilig om te bezoeken. Net als elke andere populaire bestemming, is het echter belangrijk om waakzaam te blijven en voorzorgsmaatregelen te treffen.

2. Heeft Turkije goede surfmogelijkheden?

Ja, Turkije heeft enkele van de beste surfmogelijkheden ter wereld, met name in de kustplaatsen van Çeşme en Alacati.

3. Hoe oud is het Sumela-klooster?

Het Sumela-klooster dateert uit de 14e eeuw.

4. Wat maakt Gobekli Tepe zo bijzonder?

Gobekli Tepe is opmerkelijk omdat het monumenten uit de prehistorische tijdperk bevat die ouder zijn dan de piramides van Gizeh.

5. Wat is de beste tijd van het jaar om Turkije te bezoeken?

De beste tijd om Turkije te bezoeken is in de lente of herfst, wanneer het weer mild is en er minder toeristen zijn.

Share the Post:

Related Posts