Wat te doen en waar te verblijven in Atar voor een ontspannen vakantie weg van de drukte

Atar in Mauritanië is een van de meest ontspannen vakantiebestemmingen die je kunt kiezen als je weg wilt van de drukte. Het is een klein stadje met maar weinig, maar hoogwaardige toeristische voorzieningen. Het biedt de perfecte gelegenheid om te ontspannen, te genieten van de natuur en de cultuur te ervaren. Hier is een lijst van activiteiten en plaatsen om te verblijven voor een optimale vakantie-ervaring:

Wat te doen in Atar

Verken de Chinguetti-woestijn

Chinguetti is een prachtige woestijnstad op slechts een paar kilometer van Atar. Je kunt hier een volledige dag of twee doorbrengen om de zandduinen te verkennen, de architectuur van de stad te bewonderen en de pittoreske markt te bezoeken.

Maak een kamelenrit

Een kamelenrit door de Sahara-woestijn is een iconische ervaring die je niet mag missen. Het is een avontuurlijke manier om de woestijn rond Atar te verkennen.

Bezoek het Nationale Museum van Mauritanië

Het Nationale Museum van Mauritanië is een uitstekende plek om meer te leren over de geschiedenis van het land. Het museum heeft een uitgebreide collectie oude voorwerpen, artefacten, manuscripten en antropologische exposities.

Bekijk de sterren

Als je geïnteresseerd bent in astronomie, moet je een nacht doorbrengen in de woestijn om de prachtige sterrenhemel te bewonderen. Het is een van de meest spectaculaire astronomie-ervaringen die beschikbaar zijn.

Waar te verblijven in Atar

Auberge Bab Sahara

Auberge Bab Sahara biedt eenvoudige, maar smaakvolle kamers en verzorgt lokale gastronomische gerechten. Het hotel heeft een prachtig terras dat uitkijkt op de woestijn.

El Watania

El Watania is een recentelijk gerenoveerd hotel in de stad. Het biedt een zeer comfortabel verblijf en alle basisvoorzieningen die u nodig heeft. Het hotel heeft ook een prachtig binnenplaats.

Auberge Le Jardin

Auberge Le Jardin is een oase in het midden van de woestijn en biedt eenvoudige, maar smaakvolle kamers. Het hotel heeft een goed onderhouden tuin, een restaurant en een zonnedek.

Conclusie

Atar is een geweldige plek om naartoe te gaan als je op zoek bent naar een ontspannen vakantie weg van de drukte. De stad biedt een aantal prachtige bezienswaardigheden en goede accommodatie-opties. Je kunt genieten van een rustige tijd in de woestijn, wandelen door het historische centrum of je laten verwennen in een van de lokale hotels.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste tijd om Atar te bezoeken?

De beste tijd om Atar te bezoeken is in de winter, tussen december en februari. Het weer is dan aangenaam en u kunt zelfs een wandeltocht maken door de woestijn.

Is Atar een veilige plek om te bezoeken?

Ja, Atar is over het algemeen een veilige plek om te bezoeken. Het is echter altijd verstandig om de lokale waarschuwingen en veiligheidsvoorschriften te volgen.

Zijn er vegetarische eetgelegenheden in Atar?

Hoewel de traditionele keuken van Mauritanië meestal geen vegetarische opties heeft, vindt u in Atar zeker vegetarische eetgelegenheden. Overweeg ook om zelfvoorzienend te zijn tijdens uw verblijf en neem enkele benodigdheden mee.

Kan ik een gids inhuren om de woestijn te verkennen?

Ja, er zijn verschillende reisbureaus en gidsen in Atar die u kunnen helpen bij het plannen van uw woestijntocht.

Is het mogelijk om ter plaatse excursies te boeken?

Ja, het is mogelijk om ter plaatse excursies te boeken. Er zijn verschillende reisbureaus en gidsen in de stad die u kunnen helpen bij het plannen van uw reis. Het is echter altijd raadzaam om van tevoren te boeken om teleurstelling te voorkomen.

Share the Post:

Related Posts