Van tempels tot wolkenkrabbers: de architectuur van Macau in beeld

Macau is een stad die bekend staat om zijn rijke geschiedenis en indrukwekkende architectuur. Het is een mix van Chinese en Portugese invloeden die tot uiting komen in de gebouwen en monumentale structuren. In dit artikel gaan we dieper in op de architectuur van Macau, wat maakt het zo uniek en wat zijn de must-see gebouwen die je niet mag missen.

Een mix van culturen

Macau heeft een unieke architectuur vanwege de vele culturele invloeden die de stad heeft ondergaan door de eeuwen heen. Het is een voormalige Portugese kolonie die inmiddels is teruggegeven aan China en dat zie je terug in de architectuur.

Portugese architectuur

Er zijn verschillende gebouwen in de stad die een duidelijke Portugese invloed hebben, zoals de historische wijk van Macau, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier vind je gebouwen met rode dakpannen, witte muren en een duidelijke Europese stijl. Het bekendste bouwwerk uit deze periode is de Ruïnes van de Kerk van St. Paulus, een kerk uit de 16e eeuw die door een brand is verwoest.

Chinese architectuur

Naast Portugese invloeden heeft Macau natuurlijk ook Chinese architectuur. Hier vindt je prachtige tempels en tuinen die al eeuwenlang meegaan. Een van de bekendste tempels in Macau is A-Ma Temple, die dateert uit de 15e eeuw. Het is een van de oudste en belangrijkste tempels van de stad en wordt ook wel de Koningin van de Hemelse Vrede genoemd.

Moderne architectuur

Maar Macao is niet alleen een stad van oude gebouwen. De stad herbergt ook moderne hoogstandjes zoals het Wynn Palace, een futuristisch sjiek hotel dat slechts enkele jaren geleden werd gebouwd. Het hotel beslaat een oppervlakte van maar liefst 50.000 vierkante meter en heeft een luchtfoto van een bloem op het dak.

De must-see gebouwen

Voor de echte architectuurliefhebber zijn er een paar gebouwen in Macau die je echt niet mag missen. Zo is er de Macau Tower, die de skyline van de stad beheerst. De toren is bijna 338 meter hoog en biedt een fantastisch panoramisch uitzicht over de stad.

Een ander indrukwekkend gebouw is het Grand Lisboa Hotel, met zijn unieke octogonale vorm, typisch voor de Chinese architectuur. Dit gebouw is een eerbetoon aan de welvaart van Macau en is een prachtig voorbeeld van moderne architectuur gecombineerd met traditionele Chinese invloeden.

Conclusie

De architectuur van Macau is een fascinerende mix van Chinese en Portugese invloeden, wat resulteert in een unieke skyline. Van de historische wijk tot de moderne hoogstandjes, er is voor elk wat wils. Het is zeker de moeite waard om de prachtige gebouwen en bouwwerken in Macau te ontdekken.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de beste tijd om de architectuur van Macau te bekijken?
– De beste tijd om de architectuur van Macau te bekijken is tussen oktober en december, omdat de temperatuur aangenaam is en er minder kans is op regen.
2. Hoe bereik je de Ruïnes van de Kerk van St. Paulus?
– De Ruïnes van de Kerk van St. Paulus bevinden zich in de historische wijk van Macau en zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of te voet.
3. Hoeveel tijd moet je plannen om de architectuur van Macau te bekijken?
– Het hangt af van wat je wilt zien, maar het is ideaal om een dag of twee dagen te plannen om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien.
4. Welke architectuur stijl is het meest prominent in Macau?
– De architectuur in Macau is een mix van Chinese en Portugese invloeden, maar de Portugese stijl is in de historische wijk duidelijker zichtbaar.
5. Zijn er nog meer moderne gebouwen in Macau naast het Wynn Palace?
– Ja, er zijn veel andere moderne hoogstandjes, zoals de Galaxy Macau, Sands Cotai Central en MGM Cotai.

Share the Post:

Related Posts