Van Dhaka tot Cox’s Bazar: de mooiste bezienswaardigheden van Bangladesh.

Bangladesh is een land in Zuid-Azië gelegen aan de Golf van Bengalen. Hoewel het niet als een populaire reisbestemming wordt beschouwd, heeft het land veel te bieden voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur, cultuur en een unieke ervaring. In dit artikel zullen we de top bezienswaardigheden van Bangladesh bespreken die u niet mag missen tijdens uw bezoek aan dit prachtige land.

1. Het hoofdstad Dhaka

Dhaka is een van de dichtstbevolkte steden ter wereld en de hoofdstad van Bangladesh. Het is een stad vol cultuur en geschiedenis, en herbergt vele bazaars, tempels en moskeeën. Bezoek het Dhakeshwari tempelcomplex, het Bangladesh National Museum en de historische Ahsan Manzil-paleis om te zien waar Bangladesh vandaan komt.

2. De Sundarbans

De Sundarbans is de grootste delta van de wereld en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een natuurgebied met mangrovebossen en moerassen dat zich uitstrekt over de grens van Bangladesh en India. Maak een boottocht om wilde dieren te spotten, zoals de Bengaalse tijger, krokodillen en apen.

3. De oude ruïnes van Paharpur

De oude ruïnes van Paharpur zijn een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Bangladesh en staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is de locatie van de ruïnes van een voormalig Boeddhistisch klooster dat dateert uit de 8e eeuw. Bezoek de overblijfselen van het klooster en leer meer over de geschiedenis van Bangladesh.

4. Het strand van Cox’s Bazar

Het strand van Cox’s Bazar is het langste natuurlijke zandstrand ter wereld, met een lengte van meer dan 120 kilometer. Het is een populaire vakantiebestemming voor de lokale bevolking en biedt uitstekende mogelijkheden om te zwemmen, surfen en zonnebaden. Maak een wandeling langs het strand en geniet van de prachtige zonsopgang en zonsondergang.

5. De Ratargul Swamp Forest

De Ratargul Swamp Forest is een uniek ecosysteem en het enige weelderige zoetwater mangrovebos van Bangladesh. Bezoek het bos om de natuurlijke schoonheid te bewonderen en wildlife zoals apen, otters en slangen te spotten. Maak een boottocht over het water om een ​​uitzicht te krijgen op de groene bossen en het glinsterende water.

6. De Chittagong Hill Tracts

De Chittagong Hill Tracts zijn gelegen in het zuidoosten van Bangladesh en herbergen een prachtig landschap met bergen, watervallen en rivieren. Het is de thuisbasis van unieke etnische gemeenschappen, waaronder Chakma, Marma en Tripura. Bezoek de heuvels om te wandelen en te genieten van de adembenemende uitzichten.

7. De Lalbagh Fort

De Lalbagh Fort is een historisch fort gebouwd in de 17e eeuw door prins Azam Khan. Het is gelegen in het centrum van Dhaka en is nu een museum dat open is voor bezoekers om meer te leren over de geschiedenis van het fort en de verschillende heersers die er door de jaren heen hebben gewoond.

8. St. Martin’s Island

St. Martin’s Island is het enige eiland van Bangladesh en is gelegen in de Golf van Bengalen. Het staat bekend om zijn witte zandstranden en helderblauwe wateren, die perfect zijn om te snorkelen en duiken. Maak een boottocht naar het eiland en maak kennis met de lokale vissersgemeenschap.

9. De Bagerhat Moskeeën

De Bagerhat Moskeeën zijn een ander Werelderfgoed van Bangladesh en zijn gelegen in de stad Bagerhat. Het is een verzameling van historische moskeeën en graven die dateren uit de 15e eeuw. Bezoek de moskeeën om meer te leren over de islamitische geschiedenis van Bangladesh.

10. De Srimangal Theetuinen

De Srimangal Theetuinen zijn de grootste theeplantages van Bangladesh en worden omringd door heuvels en rivieren. Bezoek de plantages om de theeproductie te zien en te leren over de geschiedenis van de thee-industrie in Bangladesh. Maak een wandeling door de theetuinen om te genieten van de prachtige uitzichten.

11. De Kuakata strand

Het Kuakata strand is een van de mooiste stranden van Bangladesh met een lengte van 18 kilometer. Het strand biedt een prachtig uitzicht op de zonsopgang en zonsondergang en is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar ontspanning en rust.

12. De Lawachara National Park

De Lawachara National Park is een natuurgebied dat bekend staat om zijn wilde dieren en zeldzame vogels. Het park ligt in de buurt van Srimangal en biedt bezoekers de mogelijkheid om te wandelen en te genieten van de natuurlijke schoonheid.

13. De Cox’s Bazar vismarkt

De Cox’s Bazar vismarkt is de grootste vismarkt van Bangladesh en biedt de bezoekers een kans om te zien hoe de vis gevangen en verhandeld wordt. Het is een fascinerende ervaring en opent je ogen voor de manier waarop de lokale bevolking leeft.

14. Het Museum van de Onafhankelijkheidsoorlog van Bangladesh

Het Museum van de Onafhankelijkheidsoorlog van Bangladesh is gelegen in Dhaka en toont de geschiedenis van de onafhankelijkheidsoorlog van Bangladesh. Het is een must-visit voor iedereen die meer wil weten over de geschiedenis van Bangladesh en de strijd voor onafhankelijkheid.

15. Het Hajoj Shah’s Museum

Het Hajoj Shah’s Museum is een historisch huis in het noorden van Bangladesh. Het is de geboorteplaats van Hajoj Shah, een lokale held die bekend stond om zijn bijdrage aan het Bangla-literatuur. Het huis is nu een museum dat open is voor bezoekers om meer te leren over de geschiedenis van Bangladesh en de literatuur.

Conclusie

Bangladesh heeft veel te bieden voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke reiservaring. Van de grote steden tot de prachtige stranden en natuurparken, er is voor elk wat wils. We raden u aan om deze top-bezienswaardigheden te bezoeken tijdens uw reis naar Bangladesh en te genieten van alles wat het te bieden heeft.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de beste tijd om Bangladesh te bezoeken?
– De beste tijd om Bangladesh te bezoeken is van november tot en met maart wanneer de temperaturen koeler en droger zijn.

2. Heb ik een visum nodig om Bangladesh te bezoeken?
– Ja, de meeste bezoekers hebben een visum nodig om Bangladesh te bezoeken. Een visum kan worden verkregen bij een lokale ambassade of online worden aangevraagd.

3. Hoe is het transport in Bangladesh?
– Het openbaar vervoer in Bangladesh kan chaotisch zijn, maar het is de meest economische manier om te reizen. Er zijn ook privévoertuigen te huur en taxi’s beschikbaar.

4. Wat voor soort eten kan ik verwachten in Bangladesh?
– De Bengalese keuken is rijk aan kruiden en specerijen en gebruikt veel verse ingrediënten zoals vis, rijst, vlees en groenten. Er zijn ook vegetarische en veganistische opties beschikbaar.

5. Is Bangladesh veilig om te bezoeken?
– Hoewel Bangladesh een laag beveiligingsrisico heeft, zijn er wel enkele veiligheidsproblemen, zoals criminaliteit en politieke onrust. Het wordt aanbevolen om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen en in contact te blijven met de lokale autoriteiten.

Share the Post: