Van de Terracottakrijgers tot de Kleine Wilde Gans Pagode: de top bezienswaardigheden van Xi’an

Xi’an is een stad in het noordwesten van China, en was vroeger de hoofdstad van het Chinese keizerrijk. De stad is een van de oudste en meest historische steden van China, en dat zie je terug in de vele bezienswaardigheden die er te vinden zijn. In dit artikel zetten we de top bezienswaardigheden van Xi’an voor je op een rijtje.

Terracottakrijgers

De Terracottakrijgers zijn wereldberoemd, en dat is niet voor niets. Deze beelden, die dateren uit de 3e eeuw voor Christus, werden bij toeval ontdekt in 1974 en worden beschouwd als een van de grootste archeologische vondsten van de 20e eeuw. Je kunt er duizenden krijgers en paarden bewonderen, die symbool stonden voor het keizerlijke leger van keizer Qin Shi Huang.

Grote Wilde Gans Pagode

De Grote Wilde Gans Pagode is een boeddhistische tempel die zeker een bezoekje waard is. De pagode is gebouwd in het jaar 652 en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een van de meest prominente bezienswaardigheden van Xi’an en biedt een prachtig uitzicht over de stad.

Xi’an stadsmuur

De Xi’an stadsmuur is een van de best bewaarde stadsmuren in China. De muur, die dateert uit de 14e eeuw, is 14 kilometer lang en bevat 18 poorten. Fietsen op de muur is erg populair bij toeristen en geeft je een prachtig uitzicht op de stad.

Grootmoskee

De Grootmoskee is de grootste en oudste moskee van Xi’an. De moskee dateert uit de Tang-dynastie en toont een mix van Chinese architectuur en islamitische invloeden. Het is een fascinerende plek om te bezoeken en geeft je een uniek inkijkje in de islamitische cultuur in China.

Hanyangling graf

Het Hanyangling graf is een ander archeologisch hoogtepunt van Xi’an. Dit graf dateert uit de Han-dynastie en bevat meer dan 50.000 terracotta figuren en paarden. Het is minder bekend dan de Terracottakrijgers, maar zeker de moeite waard om te bezoeken.

Shaanxi History Museum

Het Shaanxi History Museum is een van de grootste en belangrijkste musea van China. Het bevat duizenden archeologische vondsten en kunstwerken, van brons en jade tot porselein en schilderijen. Dit museum is een must-see voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van China.

Klein Wilde Gans Pagode

De Kleine Wilde Gans Pagode ligt naast de Grote Wilde Gans Pagode, en is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Xi’an. De pagode dateert uit de Tang-dynastie en is prachtig versierd met reliëfs en sculpturen. Een bezoek aan deze pagode mag tijdens je bezoek aan Xi’an niet ontbreken.

Famen Tempel

De Famen Tempel is een boeddhistische tempel die dateert uit de 2e eeuw voor Christus. De tempel bevat een van de belangrijkste boeddhistische relikwieën van China: de vingerbot van Boeddha. Het is een indrukwekkende en historische plek om te bezoeken.

Banpo museum

Het Banpo museum geeft je een uniek inkijkje in het leven van de neolithische Banpo cultuur. Dit museum bevat vele artefacten en opgravingen, waaronder nederzettingen en begraafplaatsen. Het is een interessante en leerzame ervaring om een rondleiding te krijgen door dit museum.

Huashan berg

De Huashan berg is gelegen in de buurt van Xi’an, en is een van de vijf heilige bergen van China. De berg is een populaire bestemming voor wandelaars en klimmers, vanwege de prachtige uitzichten en de uitdagende routes. Een bezoek aan de Huashan berg is een onvergetelijke ervaring.

Tang Paradise

Tang Paradise is een groot pretpark dat is geïnspireerd op het Tang-dynastie tijdperk. Het park bevat vele attracties en shows, inclusief dans en acrobatiek, en is een leuk uitje voor het hele gezin.

Drum Tower en Bell Tower

De Drum Tower en Bell Tower zijn twee iconische bouwwerken in het centrum van Xi’an. De Drum Tower dateert uit de 14e eeuw en is gebouwd om de tijd aan te geven. De Bell Tower, die naast de Drum Tower staat, is gebouwd in de 14e eeuw en werd gebruikt als klokkentoren.

Qianling Mausoleum

Het Qianling Mausoleum is een mausoleum uit de Tang-dynastie, waar veel keizers en keizerinnen zijn begraven. Het mausoleum is een prachtige plek om te bezoeken, met vele sculpturen en reliëfs die de geschiedenis en cultuur van China indrukwekkend in beeld brengen.

Qujiang-park

Het Qujiang-park is een groot park in het zuiden van Xi’an, waar je kunt ontspannen en genieten van de natuur. Het park bevat vele bezienswaardigheden, waaronder een meer, een pagode en een beeldentuin. Het is een heerlijke plek om een dag door te brengen.

Yongxingfang

Yongxingfang is een historische straat in het centrum van Xi’an, waar je kunt genieten van traditionele architectuur en lokale gerechten. Hier kun je heerlijke lokale specialiteiten proeven, zoals Roujiamo (een soort broodje gevuld met vlees) en Jinsanli (een soort noedelssoep).

Conclusie

Xi’an is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Er zijn zoveel bezienswaardigheden te bewonderen dat het moeilijk is om alles in één bezoek te zien. De Terracottakrijgers, de Grote Wilde Gans Pagode, de stadsmuur en de Grootmoskee zijn slechts enkele van de hoogtepunten die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan Xi’an.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de Terracottakrijgers?
De Terracottakrijgers zijn beelden die symbool stonden voor het keizerlijke leger van keizer Qin Shi Huang. De beelden dateren uit de 3e eeuw voor Christus.

2. Hoe oud is de Grote Wilde Gans Pagode?
De Grote Wilde Gans Pagode is gebouwd in het jaar 652 en is dus meer dan 1300 jaar oud.

3. Wat is de Famen Tempel?
De Famen Tempel is een boeddhistische tempel die een van de belangrijkste boeddhistische relikwieën van China bevat: de vingerbot van Boeddha.

4. Wat is Yongxingfang?
Yongxingfang is een historische straat in het centrum van Xi’an waar je kunt genieten van traditionele architectuur en lokale gerechten.

5. Wat is de Qujiang-park?
Het Qujiang-park is een groot park in het zuiden van Xi’an waar je kunt ontspannen en genieten van de natuur.

Share the Post:

Related Posts