Topactiviteiten op Barter Island: van walvissen spotten tot dog sledding

Heb je altijd al een onvergetelijke vakantie willen hebben op een afgelegen eiland met een adembenemend uitzicht? Breng dan een bezoek aan Barter Island in Alaska, Verenigde Staten. Dit kleine eiland, gelegen in de Beaufortzee, biedt talloze activiteiten en ervaringen die je nergens anders zult vinden. Hieronder hebben we de top activiteiten op Barter Island op een rijtje gezet.

Walvissen spotten

Barter Island is beroemd om zijn walvissenpopulatie, dus als je deze magnifieke beesten van dichtbij wilt zien, boek dan een walvissafari tour. Er zijn verschillende rondleidingen beschikbaar die je meenemen op zee naar de migratiegebieden van de walvissen, zodat je getuige kunt zijn van hun sprongen en interacties.

Dog sledding

Barter Island is een van de weinige plaatsen in Alaska waar dog sledding beschikbaar is. Het is een van de meest populaire activiteiten op het eiland, vooral tijdens de wintermaanden. Je zult getrokken worden door zes tot acht krachtige husky’s terwijl je langs de schilderachtige uitzichten van het eiland gaat.

Aurora Borealis

Aangezien Barter Island zich in het noorden van Alaska bevindt, kan je misschien het noorderlicht of Aurora-borealis zien. Het is een van de meest magische dingen die je ooit zult zien in je leven. Bij het zien van de Aurora Borealis, zal je begrijpen waarom veel mensen deze ervaring op hun bucketlijst hebben staan.

Wandeltochten

Wandeltochten zijn de perfecte manier om het eiland te verkennen en te genieten van de prachtige Landschappen. Er zijn verschillende tochten voor alle niveaus, en je kunt er verschillende dieren van dichtbij zien, zoals ijsberen, wolven, vossen en andere dieren die op het eiland wonen.

Jagen en Vissen

Als je van avontuur houdt, dan kan je ook deelnemen aan jacht- en visexcursies. Het eiland biedt mogelijkheden voor vissen op de zee, de rivier of het meer. Het is ook mogelijk om te jagen op dieren op het eiland, zoals muskusossen of kariboes, onder toezicht van een professionele jagersgids.

Bezoek aan inheems dorp

Barter Island is het thuis van de inheemse Inupiat-gemeenschap, en het is mogelijk om meer te leren over hun cultuur en tradities tijdens een bezoek aan het inheemse dorp op het eiland. Je zal meer leren over hun manier van leven, de geschiedenis van het dorp en hun relatie tot het land.

Bezoek aan archeologische vindplaatsen

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van het eiland, dan zal je versteld staan ​​van de archeologische vindplaatsen. Deze vindplaatsen bieden een zeldzame inkijk in het leven van inheemse culturen, waaronder Eskimo’s en andere stammen.

Kampvuur onder de sterren

Er is niets romantischer dan een avond door te brengen bij het kampvuur onder de sterren. Het is een perfecte manier om vrienden te maken en de prachtige nachten op het eiland door te brengen. Terwijl je geniet van het kampvuur en de natuur op zich, zie je misschien het noorderlicht of hoor je wolven huilen in de verte.

Boottochten

Je kunt ook genieten van een boottocht in de Beaufortzee en genieten van de adembenemende zonsopgang- en zonsondergang uitzichten. Vergeet niet te genieten van een heerlijke lunch aan boord van een boot en breng een kans om de walvissen, zeehonden, dolfijnen en andere zeedieren te bekijken die langs de kustlijn zwemmen.

Eet lokale gerechten

Probeer tijdens je bezoek aan Barter Island lokaal geproduceerd voedsel. Er zijn verschillende restaurants op het eiland die traditionele gerechten serveren, zoals muskusoosschotel, walvis- en zeehondenvlees. Dit zijn gerechten die je nergens anders zult vinden.

Paardrijden

Naast dog sledging biedt Barter Island ook de mogelijkheid om paard te rijden door de eindeloze uitgestrektheid van de wildernis van Alaska.

Fossielen jacht

Als je geïnteresseerd bent in paleontologie, dan moet je deelnemen aan fossielenjacht. Barter Island staat bekend om zijn rijke fossielen vindplaats, en het eiland biedt de perfecte mogelijkheid om verschillende fossielen van walvissen, dolfijnen, zeehonden, en andere grote zoogdieren te verzamelen.

Qargi-cultuur en kunst:

Qargi-cultuur en kunst is een inheemse kunstrichting op Barter Island. Het omvat alles van de traditionele muziek en dans tot de creatie van kunstwerken met materialen van het eiland. De inheemse Inupiat-gemeenschap van Barter Island heeft verschillende kunst en ambachtworkshops georganiseerd waar bezoekers de kans krijgen om te leren en te maken van qargi-kunstwerken.

Tentoonstellingen

Als je meer wilt weten over de Inupiat gemeenschap, bezoek dan de tentoonstellingen in het dorp. Deze tentoonstellingen bieden een zeldzame inkijk in de cultuur en tradities van de inheemse bevolking van het eiland.

Ontmoeting met wetenschappers

Barter Island is ook een belangrijk onderzoeksgebied voor wetenschappers over de hele wereld. Tijdens uw bezoek aan het eiland, kan je de kans krijgen om onderzoekers te ontmoeten en meer te leren over klimaatverandering, de migratie van de walvissen en andere wetenschappelijke onderwerpen.

In conclusie heeft Barter Island veel te bieden voor avonturiers die op zoek zijn naar onvergetelijke ervaringen en unieke activiteiten. Er is voor elke soort reiziger wel iets te beleven op het eiland. Bezoek deze afgelegen plek, maak kennis met de inheemse Inupiat-cultuur en geniet van de prachtige natuurlijke omgeving.

Veelgestelde vragen:

1. Is het veilig om te reizen naar Barter Island?

Ja, Barter Island is over het algemeen veilig om te bezoeken, zolang je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Houd je aan de richtlijnen van lokale gidsen en wees alert bij het naderen van wilde dieren.

2. Moet ik bepaalde kleding meebrengen naar Barter Island?

Ja, het weer op het eiland kan onvoorspelbaar zijn, dus het is belangrijk om waterdichte kleding, goede laarzen, winterkleding en zonnebrandcrème mee te nemen.

3. Hoe kan ik een reis naar Barter Island boeken?

Je kan een reis naar Barter Island boeken via Reisver.nl, waar je verschillende opties hebt voor het boeken van tours, activiteiten en accommodaties.

4. Welke tijd van het jaar is het beste om naar Barter Island te gaan?

De beste tijd om naar Barter Island te gaan is tijdens de zomermaanden van juni tot augustus wanneer het weer warmer is en de activiteiten en tours beschikbaar zijn.

5. Zijn er accommodaties op Barter Island?

Ja, er zijn verschillende accommodaties beschikbaar op Barter Island, waaronder hotels en guesthouses. Het is raadzaam om op tijd te boeken, aangezien de beschikbare accommodaties beperkt zijn.

Share the Post:

Related Posts