Top 5 verborgen stranden op de Comoren: Ontdek enkele van de meest afgelegen en pittoreske stranden op de Comoren, weg van de gebaande paden.

De Comoren is een prachtige bestemming die bestaat uit vier eilanden in de Indische Oceaan. Het is een plek die bekend staat om zijn azuurblauwe wateren, ongerepte koraalriffen en witte zandstranden. Er zijn talloze stranden te vinden op de Comoren, maar sommige van de meest spectaculaire en serene stranden zijn nog nauwelijks ontdekt door toeristen. Hieronder vind je de top vijf verborgen stranden op de Comoren die je moet ontdekken.

1. Plage de Moya

Plage de Moya is een ongerept strand met kristalhelder water dat de reputatie heeft het mooiste strand van de Comoren te zijn. Het is gelegen aan de noordkust van Grande Comore en is omgeven door een weelderig tropisch regenwoud. Het strand is toegankelijk via een pad dat begint bij het dorpje Moya. Dit afgelegen strand is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van een prachtige zonsondergang.

2. Plage de Ndrondroni

Plage de Ndrondroni is ook gelegen op Grande Comore, en ligt op ongeveer 10 kilometer ten westen van Moroni, de hoofdstad van de Comoren. Het is een lang en ongerept strand dat zich uitstrekt over 5 kilometer. Dit prachtige strand ligt verscholen achter mangrovebossen en is een belangrijke broedplaats voor zeeschildpadden. Deze stranden zijn ook een ideale plek om te snorkelen met een grote verscheidenheid aan koralen en tropische vissen.

3. Plage de Bouni

Plage de Bouni is een verborgen strand in het zuidwesten van het eiland Moheli. Het is alleen bereikbaar per boot en je hebt de mogelijkheid om te zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water. Dit is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de prachtige natuur zonder de drukte van toeristen.

4. Plage de Chomoni

Plage de Chomoni ligt op het eiland Mayotte en is een van de mooiste stranden van de Comoren. Dit prachtige stukje strand ligt verscholen tussen de mangroven en biedt een prachtig uitzicht op de bergen en de oceaan. Het strand is ideaal om te zwemmen, snorkelen en duiken en is de thuisbasis van een overvloed aan zeeleven.

5. Plage de Itsandra

Plage de Itsandra ligt in het zuiden van Grande Comore en is een goed bewaard geheim onder de lokale bevolking. Dit prachtige strand biedt kristalhelder water en fijn wit zand. Het is omgeven door een tropisch bos en omvat een koraalrif met een verscheidenheid aan zeeleven. Het is een ideale plek voor rustzoekers en liefhebbers van watersporten.

Ontdek deze spectaculaire verborgen stranden op de Comoren en geniet van het azuurblauwe water en de ongerepte natuur. De Comoren zijn een unieke bestemming waar je kunt ontspannen, genieten van de natuur en het eiland op je eigen tempo kunt verkennen.

Veelgestelde vragen

1. Hoe kom ik op de Comoren?
Reizigers kunnen vliegen naar de Comoren via de internationale luchthaven van Hahaya op Grande Comore.

2. Zijn de stranden op de Comoren veilig om te bezoeken?
Ja, de stranden op de Comoren zijn veilig om te bezoeken. Toeristen worden echter aangeraden om zich bewust te zijn van de getijden en de weersomstandigheden.

3. Is er accommodatie op de stranden op de Comoren?
Nee, er is geen accommodatie op de stranden op de Comoren. Er zijn echter verschillende resorts en hotels beschikbaar op de eilanden.

4. Wat is het beste seizoen om de Comoren te bezoeken?
Het beste seizoen om de Comoren te bezoeken is in de droge seizoenen, namelijk omstreeks juni tot september en december tot februari.

5. Is het duur om de Comoren te bezoeken?
Ja, de Comoren is geen goedkope bestemming en de kosten van accommodatie, voedsel en activiteiten kunnen hoger zijn dan in andere landen in de regio.

Share the Post:

Related Posts