Stedentrip naar Lima met kinderen: tips voor een geslaagde familievakantie

Lima, de hoofdstad van Peru, is een bruisende stad met een rijke geschiedenis en cultuur. De stad staat bekend om zijn archeologische vindplaatsen, kunst en heerlijke gerechten, en is daarom een geweldige bestemming voor gezinnen die een stedentrip willen maken. In dit artikel vindt u tips voor het plannen van een geslaagde reis naar Lima met kinderen.

Gezinsvriendelijke accommodaties in Lima

Het is belangrijk om van tevoren een accommodatie te boeken die geschikt is voor gezinnen. Overweeg om een ​​appartement te huren in plaats van een hotelkamer, zodat de kinderen meer ruimte hebben om te ontspannen en te spelen. Er zijn verschillende gezinsvriendelijke accommodaties in Lima, zoals het JW Marriott Hotel Lima en het Swissôtel Lima.

Kinderactiviteiten in Lima

Er zijn veel activiteiten die u kunt doen met kinderen in Lima, zoals:

– Bezoek het Parque de las Leyendas, een dierentuin met verschillende diersoorten
– Ga naar het Magic Water Circuit, een interactieve fonteinshow die ’s avonds plaatsvindt
– Bezoek de archeologische site van Huaca Pucllana, waar kinderen meer te weten kunnen komen over de Incabeschaving
– Maak een stadswandeling en verken de kleurrijke straten van de wijk Barranco

Kinderen laten kennismaken met de Peruaanse keuken

Peru staat bekend om zijn heerlijke keuken, en het is een geweldige ervaring om met kinderen te proeven van verschillende lokale gerechten. Overweeg om een ​​kookworkshop te volgen, zodat het hele gezin kan leren hoe ze traditionele gerechten zoals ceviche en lomo saltado kunnen bereiden.

Veiligheidsmaatregelen in Lima

Het is belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen tijdens uw verblijf in Lima, vooral als u met kinderen reist. Let op uw persoonlijke bezittingen en vermijd afgelegen gebieden ’s avonds. Ook het drinken van kraanwater kan beter vermeden worden, drink alleen uit flessen of gebruik een waterfilter om water te zuiveren.

Lokale transportopties in Lima

Het openbaar vervoer in Lima kan chaotisch zijn en overvol, vooral tijdens de spits. Het is daarom aan te raden om met officiële taxi’s te reizen of gebruik te maken van een ridesharing app zoals Uber of Cabify. Er zijn ook hop-on-hop-off bussen beschikbaar die stopt maken bij de belangrijkste toeristische attracties.

De beste tijd om Lima te bezoeken

De beste tijd om Lima te bezoeken is van december tot en met april. Dit is het droge seizoen en de temperaturen zijn aangenaam. Tijdens de rest van het jaar zijn er onweersbuien en is het kouder.

De taalbarrière overwinnen

Hoewel er op veel plekken in Lima Engels wordt gesproken, kan het helpen om enkele basiswoorden Spaans te leren, zodat u zich gemakkelijker in de stad kunt verplaatsen en eten kunt bestellen in restaurants. Overweeg om een ​​lokale gids in te huren die Engels spreekt en die u kan helpen bij het navigeren door de stad.

Vaccinaties en gezondheidsaspecten

Bij een bezoek aan Peru zijn sommige vaccinaties aanbevolen. Laat u hierover goed informeren door een huisarts of vaccinatiecentrum. In Peru is het ook verstandig om een muggenwerend middel mee te nemen, zodat u zich beschermt tegen ziektes zoals Dengue of Zika.

Praktische tips voor een geslaagde reis

Tenslotte, enkele praktische tips voor een geslaagde reis naar Lima met kinderen:

– Neem voldoende cash geld mee, omdat niet overal creditcardbetalingen geaccepteerd worden
– Zorg dat u altijd een waterfles bij u heeft en voldoende hydrateert in deze vaak warme stad
– Houd rekening met hoogte ziekten indien u van plan bent verder te reizen naar hoger gelegen steden als Cusco
– Gebruik een anti-muggenspray om uzelf en uw kinderen te beschermen tegen muggenziektes.

Conclusie:
Lima is een geweldige bestemming voor gezinnen die een stedentrip willen maken. Door te zorgen voor gezinsvriendelijke accommodatie, leuke activiteiten en het proeven van de lokale keuken, zult u en uw familie een onvergetelijke reis beleven. Met praktische tips en veiligheidsmaatregelen in gedachten, bent u klaar voor deze opwindende stad.

Veelgestelde vragen:

1. Is Lima veilig voor kinderen?
Lima is net als elke andere grote stad, waar u op uw persoonlijke bezittingen moet letten. Met name in drukke gebieden is het goed om hier extra op te letten. Voor de rest is Lima veilig en is het goed te doen om er met kinderen heen te reizen.

2. Wat kunnen we doen als het regent in Lima?
Lima is bekend om de wolkenachtige en vochtige lucht, wat soms voor wat regen kan zorgen. Gelukkig zijn er genoeg indoor activiteiten die u kunt ondernemen, zoals een bezoek aan het Wax Museum van Lima of het BCR Museum.

3. Is het reizen met kinderen op de openbare bus veilig?
Het reizen met de openbare bus in Lima kan overvol en chaotisch zijn en is daarom niet per se veilig met kleine kinderen. Het is daarom het beste om te kiezen voor officiële taxi’s of ridesharing apps zoals Uber of Cabify.

4. Welke betaalmiddelen kan ik het beste meenemen naar Lima?
In Peru wordt er vooral betaald met contant geld. Zorg daarom dat u voldoende cash bij u heeft, aangezien er niet overal creditcards geaccepteerd worden.

5. Waar kunnen we lokale gerechten proeven in Lima?
Er zijn veel restaurants en markten waar u traditionele gerechten kunt proeven. Overweeg om een ​​kookworkshop te volgen om uzelf en uw gezin onder te dompelen in de lokale keuken. .

Share the Post:

Related Posts