Seoel voor shopaholics: de must-visit winkelgebieden van de stad

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke shopervaring, dan is Seoel jouw ideale bestemming. Deze stad biedt een oneindige variëteit aan warenhuizen, winkelcentra, straatmarkten en boetiekjes. Daarom hebben we voor jou de must-visit winkelgebieden van de stad op een rijtje gezet.

Myeong-dong

Myeong-dong is een van de meest populaire winkelgebieden van Seoel. Dit district biedt een overvloed aan winkelcentra en boetiekjes waar je de nieuwste mode en cosmetica kunt vinden. Bezoek de beroemde straatmarkt van Myeong-dong en ervaar een fantastische winkelervaring.

Must-visit winkels

– Lotte Department Store
– M Plaza
– LANEIGE

Gangnam-gu

Gangnam-gu is niet alleen bekend vanwege de hit van Psy, maar ook vanwege de haute couture boetiekjes, luxueuze warenhuizen en high-end modemerken. Dit district is de ultieme bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een exclusieve shopervaring.

Must-visit winkels

– Galleria Department Store
– Apgujeong Rodeo Street
– Garosu-gil

Hongdae

Hongdae is een van de hipste winkelgebieden in Seoel en is vooral populair onder jongeren. Je kunt hier talloze winkels vinden die streetwear kleding, muziek- en elektronische apparaten verkopen. Hongdae staat ook bekend om zijn levendige nachtleven.

Must-visit winkels

– FLYING TIGER COPENHAGEN
– A.LAB
– Daiso Korea

Insadong

Wil je een authentieke Koreaanse ervaring beleven? Bezoek dan het district Insadong. Deze straat biedt een unieke winkelervaring die je nergens anders ter wereld kunt vinden. Hier kun je traditionele kunst en handgemaakte souvenirs kopen, zoals keramiek en antieke snuisterijen.

Must-visit winkels

– Ssamziegil
– Gana Art Center
– Kwanghee Fashion Mall

Namdaemun Market

Namdaemun Market is de grootste en oudste traditionele markt in Seoel. Hier kun je een overvloed aan producten vinden, zoals kleding, elektronica, juwelen en levensmiddelen. Namdaemun Market is ook een van de beste bestemmingen voor mensen die een authentieke Koreaanse culinaire ervaring willen beleven.

Must-visit winkels

– Hanchan Chicken Kalguksu
– Chilseong Sikdang
– Gwangjang Market

Garak Market

Garak Market is de grootste versmarkt van Seoel en biedt de beste en meest verse producten die je je kunt voorstellen. Garak Market is niet alleen populair onder de lokale bevolking, maar trekt ook steeds meer toeristen die de dagelijkse routine van de lokale bevolking willen ervaren.

Must-visit winkels

– Fishery Souvenir Shop
– Meat Market
– Vegetable Market

COEX Mall

Als je op zoek bent naar een indrukwekkend luxueus winkelcentrum, dan is COEX Mall de perfecte bestemming voor jou. Dit winkelcentrum is een van de grootste ter wereld en biedt meer dan 200 winkels die mode, sport, schoonheid en elektronica verkopen.

Must-visit winkels

– BRIXTON
– Kiehl’s
– ZARA

Itaewon

Itaewon is het meest internationale district van Seoel en biedt talloze winkels met mode en souvenirs, waarvan sommigen uniek zijn in de regio. Buitenlandse producten en souvenirs zijn hier overvloedig verkrijgbaar.

Must-visit winkels

– A Land
– TA-DA
– OKHEE

Express Bus Terminal Underground Shopping Center

Het Express Bus Terminal Underground Shopping Center is een van de meest populaire winkelcentra van Seoel. Dit winkelcentrum biedt veel meer dan alleen winkels. Er zijn ook talloze restaurants en uitgaansgelegenheden.

Must-visit winkels

– Prism
– J.Estina
– E.Land

Lotte World Mall

Lotte World Mall is een multi-complex winkelcentrum en pret-/thrillpark. Hier kun je het beste van twee werelden combineren: shoppen en plezier maken. Het winkelcentrum biedt talloze winkels en boetiekjes die kleding, accessoires en cosmetica verkopen.

Must-visit winkels

– Urban Decay
– Mango
– Uniqlo

Samcheong-dong

Samcheong-dong is een van de meest schilderachtige plekken in Seoel en biedt een charmante reeks boetiekjes, galerijen en restaurants. Hier kun je genieten van een ontspannen winkelervaring in een schilderachtige omgeving.

Must-visit winkels

– COREANOS
– A by Bom
– Sotong 7

Sinsa-dong

Sinsa-dong is een van de meest trendy winkelgebieden van Seoel. Dit district biedt talloze boetiekjes waar je de nieuwste collecties kunt vinden van bekende Koreaanse ontwerpers.

Must-visit winkels

– Tom Greyhound
– Stylenanda
– Gentle Monster

Dongdaemun Market

Dongdaemun Market is een van de grootste markten in Seoel en is 24 uur per dag geopend. Dit winkelgebied biedt alles, van trendy kleding tot traditionele klederdracht en van bekende merken tot lokale ontwerpers. Deze markt is de perfecte plek voor mensen die op zoek zijn naar authentieke Koreaanse souvenirs en geschenken.

Must-visit winkels

– Doota!
– Hello apM
– Migliore

Jongno-gu

Jongno-gu is een van de oudste gebieden van Seoel en heeft een lange geschiedenis. Dit district biedt een unieke winkelervaring, waar je antieke meubels en traditionele Koreaanse handgemaakte souvenirs kunt vinden.

Must-visit winkels

– KOTRA
– Insadong Maru
– Gyeongdong Market

Euljiro

Euljiro is het hart van de Koreaanse industrie en biedt een unieke en authentieke winkelervaring. Hier kun je de beste print- en kopieermachines en elektronische accessoires kopen.

Must-visit winkels

– Migwang Matcha Kit
– Sookmyung Women’s University Shopping Center
– Cheolgong Market

Zoals je hebt kunnen zien, biedt Seoel ontelbare geweldige winkelervaringen voor iedereen. Of je nu op zoek bent naar luxe of naar een authentieke Koreaanse ervaring, Seoel heeft het allemaal. Maak je klaar om de reis van je leven te beleven. Vergeet niet om onze website te bezoeken voor meer informatie over deze fantastische stad: https://reisver.nl/bestemming/zuid-korea/seoel/.

Veelgestelde vragen

1. Wat is het beste winkelgebied in Seoel?
– Dat hangt af van welk type winkelervaring je zoekt. Gangnam-gu is de perfecte bestemming voor luxe shoppers, terwijl jongeren en budget shoppers zich bijvoorbeeld beter thuis zullen voelen in Hongdae.
2. Is Seoel een duur winkelparadijs?
– Niet noodzakelijk. Seoel heeft een breed scala aan winkelcentra waaronder veel betaalbare winkels en markten.
3. Waar vind ik Koreaanse souvenirs in Seoel?
– De beste plek om authentieke Koreaanse souvenirs te kopen is de traditionele markt van Insadong.
4. Zijn de winkels in Seoel op zondag open?
– Ja, veel winkels en markten in Seoel zijn op zondag geopend.
5. Kun je in Seoel onderhandelen over de prijs van producten?
– Voor sommige producten kun je onderhandelen over de prijs, vooral in markten en bij kleinere boetiekjes. Maar in warenhuizen en winkelcentra zijn de prijzen vast.

Share the Post:

Related Posts