Sao Nicolau’s culinaire hoogstandjes: proef de lokale keuken en geniet van de smaak van Kaapverdië.

Als je denkt aan Kaapverdië, denk je misschien niet meteen aan culinaire hoogstandjes. Toch heeft het eiland Sao Nicolau veel te bieden op het gebied van lokale gerechten en smaken. In dit artikel nemen we je mee op een smaakvolle ontdekkingstocht over het eiland.

Sao Nicolau is een eiland dat bekend staat om haar visgerechten. Het is dan ook niet vreemd dat veel van de lokale specialiteiten vis als basis hebben. Tijdens je verblijf op het eiland moet je zeker bekende lokale schotels als cachupa, pastel, en bitoque geprobeerd hebben.

Cachupa

Cachupa is een gerecht dat door de meeste Kaapverdianen als nationaal gerecht wordt beschouwd. Het wordt bereid met maïs, bonen, groenten, vlees of vis en kruiden. Er zijn twee versies van cachupa; de witte cachupa, gemaakt van gepelde maïs, en de gele cachupa, gemaakt van maismeel.

Pastel

Pastel is een gefrituurde snack die vaak wordt verkocht op straat. Het is een deegwaar gevuld met tonijn, kip, kabeljauw, rundvlees, of gegrilde vis. Pastel is nogal pittig, dankzij de lokale gebruiken van specerijen.

Bitoque

Bitoque is een traditioneel Kaapverdische gerecht met een Portugese invloed. Het is een biefstuk geserveerd met gebakken rijst, frietjes, salade, ei, en soms bonen.

Om de beste culinaire ervaring te hebben, moet je lokale restaurants en eetgelegenheden bezoeken. Enkele van de beste plekken om te eten op Sao Nicolau zijn het restaurant van de Adelia Alves Foundation, dat naast een school gevestigd is, Chez Loutcha in Sao Pedro en Jabuti in Ruibeira Brava.

Naast de lokale gerechten moet je ook de lokale drankjes proeven. Rum is een veel voorkomende drank op de eilanden, en in Sao Nicolau wordt de groene wijn van Foya in Belmonte beschouwd als de beste van Kaapverdië.

Als je een echte culinaire ervaring wilt hebben, moet je ook de evenementen en festivals bezoeken die op het eiland gehouden worden. Elk jaar vindt in september het Festival Grogue de Fogo plaats in Villa da Ribeira Brava. Dit festival staat volledig in het teken van het lokale drankje grogue en alle gerechten die ermee gemaakt kunnen worden.

Sao Nicolau is een eiland dat je niet mag verlaten zonder de lokale gerechten en drankjes geproefd te hebben. De lokale specialiteiten bieden je een unieke smaakbeleving die je nergens anders ter wereld vindt. Vergeet dus niet om tijdens je verblijf op dit eiland je smaakpapillen aan het werk te zetten.

Wat is cachupa?

Cachupa is een Kaapverdisch gerecht gemaakt van maïs, bonen, groenten, vlees of vis en kruiden.

Waar kan ik lokale gerechten in Sao Nicolau proeven?

Bezoek lokale restaurants en eetgelegenheden, zoals het restaurant van de Adelia Alves Foundation, Chez Loutcha in Sao Pedro en Jabuti in Ruibeira Brava.

Welke lokale drankjes moet ik proberen?

Probeer de rum en de groene wijn van Foya in Belmonte.

Welk festival vindt elk jaar plaats in Sao Nicolau?

In september vindt het Festival Grogue de Fogo plaats in Villa da Ribeira Brava.

Wat is pastel?

Pastel is een gefrituurde snack die vaak wordt verkocht op straat. Het is een deegwaar gevuld met tonijn, kip, kabeljauw, rundvlees, of gegrilde vis.

Share the Post:

Related Posts