Sanya’s unieke traditionele festivals – Ontdek en ervaar de verschillende festivals die Sanya te bieden heeft en ontdek hoe deze festivals traditionele Chinese gebruiken en culturele praktijken weerspiegelen.

Sanya, een stad in het zuiden van China, staat bekend om zijn ongerepte stranden en kristalheldere wateren. Maar naast de pittoreske landschappen en rijke cultuur heeft Sanya ook talloze traditionele festivals die de moeite waard zijn om te bezoeken. Deze festivals bieden een unieke kans om de oude gebruiken en tradities van China te beleven en te begrijpen. In dit artikel zullen we enkele van de meest opmerkelijke festivals benoemen die Sanya te bieden heeft en hoe deze festivals de traditionele Chinese gebruiken en culturele praktijken weerspiegelen.

Het Dongzhaifestival

Dongzhaifestival is het belangrijkste festival van de Li- en Miao-minderheidsgroepen in China, en vindt plaats in het nabijgelegen dorp Dongzhou. Het festival begint op de 5e dag van de derde maand van de Chinese kalender. Tijdens het festival is de straat vol versieringen en luidruchtig met traditionele muziek en dans, terwijl mensen in traditionele kleding rondlopen. Er zijn ook verschillende ambachtelijke stands waar bezoekers de kans krijgen om handgemaakte souvenirs te kopen.

Het Waterfeest

Het Waterfeest, ook bekend als het Songkran Festival, is een feestdag die elk jaar in april plaatsvindt. Het festival is bedoeld om de deelnemers te reinigen van alle onzuiverheden en negativiteit die ze in het afgelopen jaar hebben verzameld. De festiviteiten omvatten opzettelijke watergevechten waarbij bezoekers elkaar en voorbijgangers met water besproeien. Het water wordt vaak vermengd met geurige bloemblaadjes en gekleurd poeder.

De Tianya Haijiao Culturele Festival

Het Tianya Haijiao Culturele Festival wordt gehouden op het gelijknamige Tianya Haijiao-park in Sanya. Het festival biedt bezoekers de kans om de prachtige cultuur van Hainan te ervaren, waaronder traditionele optochten, zang- en dansvoorstellingen en vele andere activiteiten. Het culturele festival staat ook bekend om zijn lekkernijen, zoals diepzeevisgerechten en Mao Luang – een populaire lokale lekkernij gemaakt van glutinous rijst.

Het Qionghai Jianhua Lotus Festival

Het Qionghai Jianhua Lotus Festival is een viering van de bloei van lotusbloemen in het nabijgelegen Qionghai City. Het festival biedt de kans om de schoonheid van de bloeiende lotus te waarderen, terwijl bezoekers ook kunnen genieten van de traditionele Li- en Miao-worstelen wedstrijden en bootraces.

De Wuzhizhou Ontdekkingsreis

De Wuzhizhou Ontdekkingsreis is een jaarlijks evenement op het Wuzhizhou-eiland dat plaatsvindt tijdens de zomer. Het programma omvat een reeks avontuurlijke en interactieve activiteiten, zoals klimmen, tokkelbanen, watersporten en nog veel meer. Bezoekers kunnen ook genieten van de vurige zonsondergang aan zee terwijl ze genieten van lokale barbecues.

Het Lulongaofestival

Het Lulongaofestival, ook bekend als het Drakenbootfestival, is een belangrijk traditioneel festival in China. Het festival valt op de 5e dag van de 5e maand van de Chinese kalender en staat bekend om zijn drakenbootrace. Tijdens het festival wordt de geest van Qu Yuan, een beroemde dichter uit de oudheid, herdacht.

Het Midherfstfestival

Het Midherfstfestival is een traditioneel Chinees festival dat plaatsvindt in het midden van de herfst, wanneer de maan in volle glorie schijnt. Het festival staat bekend om zijn traditionele maancake, die vaak in familiekring wordt gedeeld, terwijl bezoekers zich vergapen aan de prachtige maan die boven hen oprijst.

Het Sanyazee Carnaval

Het Sanyazee Carnaval wordt elk jaar gehouden op de beroemde Sanya-zee. Het festival omvat verschillende activiteiten, zoals een zeilrace, een vliegerfestival en andere watersporten. Het hoogtepunt van het festival is een spectaculaire en kleurrijke vuurwerkshow die het einde van het festival markeert.

Het Lingshui Tianyahaijiao Internationale Halve Marathon Festival

Het Lingshui Tianyahaijiao Internationale Halve Marathon Festival is een jaarlijks terugkerend sportevenement dat plaatsvindt in Sanya. Het festival trekt sportliefhebbers van over de hele wereld aan en combineert sporten met sightseeing. De route loopt langs enkele van de meest spectaculaire locaties in Sanya, waaronder Tianya Haijiao.

Het Yalong Bay International Champagne Festival

Het Yalong Bay International Champagne Festival is een jaarlijks champagnefeest aan de kust dat plaatsvindt op het Yalong Bay Silicon Valley Red wine town. Het festival biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van premium wijnen en champagne uit binnen- en buitenland, terwijl ze genieten van livemuziek van wereldklasse en andere leuke activiteiten.

Het Sanya Luhuitou Golf Toernooi

Het Sanya Luhuitou Golf Toernooi is het grootste openlucht toernooi voor golf in Zuid-China en trekt topgolfers van over de hele wereld. Het toernooi vindt plaats in het schilderachtige Luhuitou Golfclub van Sanya terwijl bezoekers genieten van de prachtige omgeving en spectaculaire golfwedstrijden.

De Internationale Drakenbootrace van Sanya

De Internationale Drakenbootrace van Sanya is een bijzonder festival dat alle soorten mensen samenbrengt om het festival in bootjes op zee te vieren. Het festival symboliseert de oude tradities van de Chinese drakenbootraces en biedt een unieke kans om verschillende culturen te integreren en te begrijpen.

Het Internationale Jacht- en bootfestival

Het Internationale Jacht- en Bootfestival is het grootste en meest prestigieuze zeil- en watersportevenement van Zuid-China. Het festival biedt deelnemers niet alleen de kans om hun jacht- en zeilvaardigheden te tonen, maar ook om te genieten van een prachtig uitgestrekt uitzicht over de oceaan.

Het Haitang Bay Internationale Shopfestival

Het Haitang Bay Internationale Shopfestival is een winkelfestival dat jaarlijks wordt gehouden en waar de producten van beroemde merken van over de hele wereld verkrijgbaar zijn. Het festival biedt veel voordelen voor bezoekers, zoals kortingen, het bemachtigen van unieke en exclusieve producten en het genieten van lokale lekkernijen.

Conclusie

Sanya’s unieke traditionele festivals zijn perfect om de cultuur van China te ontdekken en ervaren. Het mengsel van verschillende gebruiken en tradities van verschillende minderheidsgroepen in China maakt deze festivals zo bijzonder en uniek. Van religieuze vieringen tot sportevenementen, er is voor ieder wat wils. Of je nu alleen wilt gaan of als gezin, Sanya’s festivals bieden een onvergetelijke ervaring die je niet wilt missen.

Veelgestelde vragen

1. Wanneer vinden de meeste festivals in Sanya plaats?
2. Zijn de festivals gratis?
3. Welk festival is het meest geschikt voor gezinnen met kinderen?
4. Wat is het beste moment van het jaar om Sanya te bezoeken voor festivals?
5. Waar kan ik meer informatie vinden over het bijwonen van festivals in Sanya?

1. Wanneer vinden de meeste festivals in Sanya plaats?

De meeste festivals in Sanya vinden plaats in de lente, de zomer en de herfst.

2. Zijn de festivals gratis?

De meeste festivals in Sanya zijn gratis, hoewel sommige activiteiten extra kosten met zich meebrengen, zoals eten, drinken, souvenirwinkels en sportactiviteiten.

3. Welk festival is het meest geschikt voor gezinnen met kinderen?

Het Dongzhaifestival is een geweldig festival voor gezinnen met kinderen, vanwege de kleurrijke optochten, traditionele muziek en dans en ambachtelijke stands.

4. Wat is het beste moment van het jaar om Sanya te bezoeken voor festivals?

Het is het beste om Sanya te bezoeken in de lente, de zomer of de herfst, wanneer de meeste festivals plaatsvinden.

5. Waar kan ik meer informatie vinden over het bijwonen van festivals in Sanya?

Er zijn veel online bronnen waar u informatie kunt vinden over de festivals in Sanya, zoals https://reisver.nl/bestemming/china/sanya/ en https://www.visitsanya.com/. Daarnaast kunt u ook de lokale VVV-kantoren raadplegen voor specifieke informatie over de festivalagenda en wat er te doen is.

Share the Post:

Related Posts