Reizen naar Aboe Simbel: Tips voor een authentieke Egyptische ervaring

Egypte is een land vol geschiedenis, cultuur en prachtige bezienswaardigheden. Een van de meest indrukwekkende plaatsen in Egypte is Aboe Simbel, een oude Egyptische tempel die is uitgehakt in de rotswand uit de 13e eeuw voor Christus. Het is zonder twijfel een must-see bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis, archeologie en cultureel toerisme. In dit artikel worden tips gegeven voor een authentieke Egyptische ervaring tijdens het reizen naar Aboe Simbel.

Waar ligt Aboe Simbel?

Aboe Simbel ligt in Nubië, in het zuiden van Egypte, ongeveer 300 kilometer ten zuiden van Aswan en dicht bij de grens met Soedan.

Hoe kom je er?

Er zijn verschillende manieren om naar Aboe Simbel te reizen. De meest gebruikelijke manier is om met de auto te gaan, maar het is ook mogelijk om met de boot te reizen. Voor degenen die niet in het zuiden van Egypte verblijven, zijn er georganiseerde dagtochten waarbij je met de bus naar Aboe Simbel gaat.

Beste tijd om te bezoeken

Aboe Simbel is het hele jaar door geopend, maar de beste tijd om te bezoeken is van oktober tot mei. Dit zijn de maanden waarin de temperaturen redelijk zijn. In de zomer kan de temperatuur in dit gebied oplopen tot 50 graden Celsius.

Hoeveel kost een bezoek?

Tickets voor een bezoek aan Aboe Simbel kosten 300 EGP voor buitenlanders en 20 EGP voor Egyptenaren en inwoners van andere Arabische landen. Dit is exclusief eventuele extra kosten voor een gids.

Tips voor het bezoeken van Aboe Simbel

– Het is een goed idee om zo vroeg mogelijk te gaan om de ergste hitte te vermijden.
– Neem voldoende water mee, zonnebrandcrème en een hoed om jezelf te beschermen tegen de zon.
– Neem de tijd om de tempels te verkennen en verlies jezelf in de geschiedenis en spectaculaire architectuur.
– Boek een lokale gids om je meer te vertellen over de geschiedenis en betekenis van de tempels.
– Vergeet niet om foto’s te maken van de verbazingwekkende beelden en sculpturen in en rond de tempels.
– Let op de kledingvoorschriften, vooral voor vrouwen. Bedek je schouders en draag een lange broek of rok tot aan de enkels.

Accommodatie in de buurt van Aboe Simbel

Als je in de buurt van Aboe Simbel wilt verblijven, zijn er verschillende opties beschikbaar. Er zijn hotels in de buurt van de tempel, maar er zijn ook mogelijkheden om te kamperen aan de oevers van het Nassermeer.

Andere bezienswaardigheden in de buurt van Aboe Simbel

Er zijn nog veel meer plaatsen in de buurt van Aboe Simbel die een bezoek waard zijn, zoals de oude stad Aswan, de tempel van Isis in Philae en het prachtige Nassermeer.

Eten en drinken in Aboe Simbel

Er zijn verschillende restaurants in de buurt van de tempel waar je kunt genieten van traditionele Egyptische gerechten en drankjes. Vergeet niet om de lokale specialiteiten zoals koshari en ful te proeven.

Culturele etiquettes

Egypte is een land met een rijke en unieke cultuur die vaak verschilt van de westerse cultuur. Het is belangrijk om bepaalde culturele etiquettes te respecteren, zoals het bedekken van de schouders en het dragen van lange broeken voor mannen en vrouwen.

Waar tickets kopen

Tickets om Aboe Simbel te bezoeken, kunnen ter plaatse worden gekocht bij de ticketbalie van de tempel. Het is ook mogelijk om tickets online te kopen en ze vooraf te reserveren.

Veiligheid

Het gebied rond Aboe Simbel is veilig voor toeristen, maar het is altijd verstandig om voorbereid te zijn. Zorg ervoor dat je een reisorganisatie gebruikt of je informeert over veiligheidsmaatregelen voordat je reist.

Conclusie

Een bezoek aan Aboe Simbel is een onmisbare ervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in de oude geschiedenis, archeologie en cultuur van Egypte. Met deze tips en informatie kan je ervoor zorgen dat je optimaal kan genieten van je reis naar Aboe Simbel.

Veelgestelde vragen

Wat is Aboe Simbel?

Aboe Simbel is een oude Egyptische tempel die zich in Nubië, in het zuiden van Egypte bevindt.

Hoeveel kost het om Aboe Simbel te bezoeken?

Tickets voor een bezoek aan Aboe Simbel kosten 300 EGP voor buitenlanders en 20 EGP voor Egyptenaren en inwoners van andere Arabische landen.

Wat zijn de beste dingen om te doen in Aboe Simbel?

De beste dingen om te doen in Aboe Simbel zijn het verkennen van de tempels, het leren over de geschiedenis en betekenis, het nemen van foto’s, en het genieten van het lokale eten en drinken.

Is het veilig om naar Aboe Simbel te reizen?

Ja, het is veilig om naar Aboe Simbel te reizen. Het gebied rond Aboe Simbel is veilig voor toeristen.

Hoe kom ik bij Aboe Simbel?

Er zijn verschillende manieren om bij Aboe Simbel te komen, waaronder de auto, boot en georganiseerde busreizen.

Share the Post:

Related Posts