Reizen met kinderen naar Taipei: een gids voor de leukste gezinsactiviteiten

Taipei is een fascinerende stad met talloze activiteiten voor gezinnen met kinderen. Van traditionele tempels tot moderne attracties, Taipei heeft voor elk wat wils. Hier zijn enkele van de beste gezinsactiviteiten in Taipei die toeristen niet mogen missen:

Taipei 101

Taipei 101 is een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van de stad en biedt een fantastisch uitzicht over Taipei. Het is een geweldige ervaring voor kinderen om te zien hoe snel ze naar de top van het gebouw kunnen komen met de supersnelle liften. Er zijn interactieve tentoonstellingen over de constructie van het gebouw en de geschiedenis van Taipei.

Taipei Zoo

De Taipei Zoo is een van de grootste dierentuinen van Azië en een must-visit voor gezinnen. Het heeft meer dan 400 verschillende diersoorten en biedt educatieve programma’s voor kinderen. Ga op bezoek bij de iconische panda’s en ontdek de Afrikaanse savanne en het regenwoud van Taiwan.

Maak een ritje op de Maokong-gondel

De Maokong-gondel is een van de beste manieren om te genieten van een prachtig uitzicht op Taipei. De rit naar de top van de berg duurt ongeveer 30 minuten en biedt panoramische vergezichten over de stad en de omgeving.

Bezoek de Longshan-tempel

De Longshan-tempel is een prachtig voorbeeld van Taiwanees-Boeddhistische architectuur en een belangrijke spirituele locatie voor de lokale bevolking. Ouders en kinderen kunnen een rondleiding krijgen en deelnemen aan traditionele offers en ceremonies.

Bezoek het Chiang Kai-shek Herdenkingshal

De Chiang Kai-shek Herdenkingshal is een groot wandelgebied om te verkennen en heeft veel gebieden om te picknicken en te relaxen. Het is een historisch monument ter ere van de voormalige president van Taiwan. Bezoekers kunnen genieten van verschillende culturele en educatieve tentoonstellingen.

Geniet van Shilin Night Market

Shilin Night Market is een populaire avondattractie voor zowel locals als toeristen. Het is een geweldige plek om te genieten van heerlijke lokale gerechten, snacks en souvenirs. Dit is de perfecte plek om kennis te maken met het bruisende nachtleven van Taipei.

Taipei Children’s Amusement Park

Taipei Children’s Amusement Park heeft meer dan 30 attracties, waaronder een achtbaan, carrousels en andere klassieke attracties die leuk zijn voor het hele gezin. Het park heeft een unieke luchttunnel en kinderen kunnen zich vermaken in de speelruimte.

Een bezoek aan het National Palace Museum

Het National Palace Museum is de thuisbasis van een enorm grondgebied van meer dan 700.000 stukken Chinese bronzen, kunst, jade, schilderijen en artefacten die allemaal 5000 jaar oud zijn. Het is een geweldige ervaring voor kinderen om de rijke geschiedenis van China en Taiwan te ontdekken.

Deelnemen aan een workshop voor cultureel ambachtelijke kunst

Taipei heeft veel speciale workshops die geschikt zijn voor gezinnen en waar ze samen cultureel ambachtelijke kunst kunnen leren, zoals leer bewerken, zand schilderen en zijde weven. Dit is perfect voor kinderen die graag capaciteiten willen ontwikkelen die ze kunnen gebruiken wanneer ze terugkeren naar huis.

Verken Ximending

Ximending is het jeugdcultuurcentrum van Taipei en je vindt er tal van winkels, restaurants en liveuitvoeringen. Er is hier veel te zien en te doen voor alle gezinsleden, zoals live optredens met lokale muzikanten, theatershows en straatoptredens.

Bezoek Taipei Fine Arts Museum

Taipei Fine Arts Museum is het grootste museum in Azië dat zich richt op moderne kunst en cultuur. Het is een geweldige plek voor ouders en kinderen om te genieten van moderne kunstinstallaties, interactieve displays en experimentele tentoonstellingen.

Ga op zoek naar street art

Taipei heeft een aantal geweldige werken van street art. Plekken als de Ximending- en Songshan-gebieden bieden een heerlijke wandeling door de stad en fantastische fotomomenten.

Bezoek de Beitou Hot Springs

Beitou Hot Springs is een populaire attractie onder reizigers die Taipei bezoeken en het is een geweldige plek om samen met het gezin te ontspannen en te genieten van een warm bad.

Conclusie

Taipei is een bestemming met tal van activiteiten en attracties voor gezinnen. Het maakt niet uit of je kinderen hebt die van naar dieren kijken houden, of dat je samen wilt genieten van educatieve en culturele activiteiten, Taipei heeft het allemaal. Een reis naar Taipei met kinderen is een belevenis die ze niet snel zullen vergeten!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de openingstijden van de Taipei Zoo?

De Taipei Zoo is dagelijks geopend van 9:00 tot 17:00 uur.

Welke talen worden er gesproken in Taipei?

De officiële talen in Taipei zijn Mandarijn en Taiwanees, maar Engels wordt op veel plaatsen gesproken.

Hoeveel dagen moet ik uitrekken om Taipei te verkennen?

We raden aan om minimaal 3 dagen in Taipei te blijven om de stad te verkennen.

Hoeveel kost de Maokong-gondel?

Een retourtje voor volwassenen kost ongeveer 270 geschikte Taiwanese dollar en kinderen betalen de helft.

Is het National Palace Museum gesloten op bepaalde dagen?

Het National Palace Museum is dagelijks geopend van 8:30 tot 18:30 uur, maar is op dinsdag gesloten.

Share the Post:

Related Posts