Op ontdekkingstocht in Phitsanulok: de verborgen schatten van deze prachtige stad

Phitsanulok is een stad gelegen in het noorden van Thailand, gelegen aan de oevers van de Nan-rivier. Hoewel Phitsanulok een bekende historische stad is, met een schat aan prachtige plekken om te bezoeken en te ontdekken, blijft het er stil en ontdekken niet veel toeristen deze verborgen schatten. Deze stad is een perfecte bestemming als je op zoek bent naar authentieke Thaise cultuur en tradities. In deze blog zullen we je meenemen op een reis naar de verborgen schatten van Phitsanulok.

Waarom moet je Phitsanulok bezoeken?

Phitsanulok is een stad vol met verborgen juweeltjes die nog niet door het grote publiek zijn ontdekt. Als je op zoek bent naar een authentieke Thaise ervaring en weg wilt van de toeristische menigte, dan is Phitsanulok de place to be. De stad heeft een rijke geschiedenis en cultuur die teruggaat tot het Koninkrijk Ayutthaya en de Sukhothai-periode. De lokale bevolking is vriendelijk en verwelkomt iedereen die hun stad bezoekt. De meeste bezienswaardigheden zijn ook goedkoop en sommigen zijn zelfs gratis.

Wat kun je doen in Phitsanulok?

Er zijn talloze dingen die je kunt doen in deze historische stad. Hier zijn een paar dingen die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Phitsanulok:

Bezoek de Wat Phra Si Rattana Mahathat-tempel

De Wat Phra Si Rattana Mahathat-tempel is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Phitsanulok. Deze tempel is de thuisbasis van de beroemde Phra Buddha Chinnarat, een van de meest vereerde Boeddhabeelden in Thailand. De tempel heeft ook prachtige muurschilderingen die de geschiedenis van Thailand en Boeddha vertellen.

Verken het oude stadsdeel

Het oude stadsdeel van Phitsanulok is een geweldige plek om te voet te verkennen. Hier vind je oude gebouwen, straten en markten die je meenemen naar het verre verleden van Thailand. Het is een geweldige plek om te winkelen voor souvenirs en om contact te maken met de lokale bevolking.

Geniet van het Thaise eten

De stad Phitsanulok heeft een breed scala aan gerechten die je kunt proeven. Probeer de lokale specialiteiten zoals Pad Thai, Som Tam, gaeng kiew wan (groene curry) en nog veel meer.

Bezoek het Sgt. Maj. Thawee Folk Museum

Dit museum is gewijd aan de Sgt. Maj. Thawee, bekend als de vader van de Thaise volkskunst. In het museum vind je traditionele Thaise huizen, kleding, ambachten, muziekinstrumenten, en nog veel meer.

Maak een wandeling langs de rivier

Een wandeling langs de rivier is een geweldige manier om te ontspannen in de stad. Het is een populaire plek voor de lokale bevolking om te joggen, te fietsen en te picknicken. Je kunt ook boottochten maken op de rivier.

Bezoek het Chan-paleis

Het Chan-paleis was vroeger het Koninklijk Paleis van Sukhothai. Hier kun je de oude Thaise architectuur zien en de geschiedenis van het paleis leren kennen.

Hoe kom je in Phitsanulok?

Je kunt Phitsanulok bereiken met de auto, bus, trein en vliegtuig. De meest comfortabele manier om hier te komen is om te vliegen naar de internationale luchthaven van Phitsanulok. Er zijn ook treinen en bussen die vanuit Bangkok naar Phitsanulok gaan.

Waar te verblijven in Phitsanulok?

Er zijn veel accommodaties om uit te kiezen in Phitsanulok. Hier zijn enkele suggesties:

– The Imperial Hotel and Convention Center
– Pailyn Hotel Phitsanulok
– Topland Hotel & Convention Centre
– La Paloma Hotel

Wat zijn de beste tijd om Phitsanulok te bezoeken?

Phitsanulok heeft een tropisch klimaat, wat betekent dat het het hele jaar door warm en vochtig is. De beste tijd om de stad te bezoeken is tussen november en februari, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en er weinig regenval is.

Conclusie

Phitsanulok is een verborgen schat in het noorden van Thailand die nog niet door veel toeristen is ontdekt. De stad biedt een authentieke Thaise ervaring met een rijke cultuur en geschiedenis. Van prachtige tempels tot oude markten, er is altijd wel iets te ontdekken in deze stad. Als je op zoek bent naar een rustige en ontspannende vakantie, overweeg dan zeker Phitsanulok als een bestemming.

Veelgestelde vragen over het bezoeken van Phitsanulok

De tempel is dagelijks geopend van 8.00 uur tot 17.00 uur.

Phitsanulok is over het algemeen een veilige stad. Je kunt ’s avonds perfect een wandeling maken, maar zorg ervoor dat je in goed verlichte gebieden blijft en dat je waardevolle spullen veilig opbergt.

Ja, Phitsanulok is een geweldige plek om te bezoeken als je ook andere plaatsen in Thailand wilt bezoeken. Het is gemakkelijk te bereiken vanuit Bangkok, Chiang Mai en Sukhothai.

Andere bezienswaardigheden zijn onder meer Boeddhistische park, Phu Hin Rong Kla National Park en Wat Nang Phaya.

Je kunt Thaise zijde kopen op de lokale markten in Phitsanulok, zoals de Night Bazaar en de Central Plaza. Je kunt ook de Phitsanulok Handicraft Center bezoeken voor authentieke Thaise handgemaakte producten.

Share the Post:

Related Posts