Ontdek het onbekende Belfast: 5 verborgen plekjes die je niet mag overslaan

Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland, heeft een turbulente geschiedenis gekend maar heeft zich de laatste tijd ontwikkeld tot een bruisende stad met veel te bieden. Van het beroemde Titanic Museum tot levendige pubs en restaurants, Belfast trekt steeds meer toeristen aan. Maar er zijn ook veel verborgen plekjes in deze stad die nog niet door het grote publiek zijn ontdekt. Hier zijn vijf van de beste verborgen plekjes in Belfast die je absoluut niet mag overslaan.

1. St. George’s Market

De St. George’s Market is een overdekte markt die al meer dan 100 jaar bestaat en is gevestigd in een prachtig Victoriaans gebouw. Deze markt is een must-visit voor voedsel- en kunstliefhebbers en is geopend van vrijdag tot en met zondag. Hier vindt je de beste lokale producten, van kaas en brood tot bijzondere Ierse gerechten.

2. Botanic Gardens

Een van de verborgen juweeltjes van Belfast is het Botanic Gardens-park, gelegen in de Universiteitswijk. Dit park heeft prachtige bloemen, vijvers en fonteinen en is een perfecte setting voor een ontspannen wandeling. In het park vindt je ook de Palm House, een prachtig Victoriaans gebouw gevuld met tropische planten.

3. Crumlin Road Gaol

Crumlin Road Gaol is een historische gevangenis die meer dan 150 jaar oud is en werd gesloten in 1996. Nu is het een museum dat bezoekers meeneemt op een reis door de geschiedenis van de gevangenis. Je kunt de cellen verkennen, de executiekamers zien en de verhalen horen van de gevangenen die hier hebben vastgezeten.

4. Ulster Fry

Een traditioneel Ulster Fry-ontbijt is een must-try voor bezoekers van Belfast. Dit gerecht, dat bestaat uit toast, worstjes, spek, bloedworst, eieren en gebakken aardappelen, wordt meestal geserveerd in lokale pubs en cafés. Het bekendste café om te genieten van een Ulster Fry is Maggie May’s in de universiteitswijk.

5. Cathedral Quarter

De Cathedral Quarter is een culturele wijk die de afgelopen jaren in opkomst is gekomen. De wijk heeft een rijke geschiedenis en bruist van de creativiteit. Het is de perfecte plek om te genieten van kunst, muziek en lekker eten. Er zijn veel fantastische restaurants en pubs in de wijk, zoals The Duke of York, een traditionele Ierse kroeg die bekend staat om zijn live muziek.

Belfast heeft veel verborgen plekjes die je absoluut niet mag missen als je deze stad bezoekt. Van de prachtige botanische tuinen tot de historische Crumlin Road Gaol en de bruisende Cathedral Quarter, er is voor ieder wat wils. Vergeet niet om ook een traditioneel Ulster Fry-ontbijt te proeven tijdens je verblijf in Belfast.

Veelgestelde vragen

1. Wat is Ulster Fry?
Een traditioneel Iers ontbijtgerecht dat bestaat uit toast, worstjes, spek, bloedworst, eieren en gebakken aardappelen.

2. Wat is St. George’s Market?
Een overdekte markt die al meer dan 100 jaar bestaat en is gevestigd in een prachtig Victoriaans gebouw.

3. Wat is Crumlin Road Gaol?
Een historische gevangenis die nu dienst doet als museum en bezoekers meeneemt op een reis door de geschiedenis van de gevangenis.

4. Waar kun je Ulster Fry eten in Belfast?
Een populaire plek om Ulster Fry te eten is Maggie May’s in de universiteitswijk.

5. Wat is Cathedral Quarter?
Een culturele wijk die de afgelopen jaren in opkomst is gekomen en bekend staat om zijn kunst, muziek en lekker eten.

Share the Post:

Related Posts