Ontdek de verborgen parels van Madrid: 5 minder bekende maar prachtige bezienswaardigheden

Madrid is een prachtige stad met talloze bezienswaardigheden en attracties die jaarlijks duizenden toeristen trekken. Maar wat veel reizigers niet weten, is dat deze bruisende stad vol zit met verborgen parels die minstens zo indrukwekkend zijn als de bekende highlights. In deze blogpost nemen we je mee naar vijf minder bekende, maar absoluut prachtige, bezienswaardigheden die je zeker niet wilt missen tijdens je bezoek aan Madrid.

1. Het Koninklijk Paleis van El Pardo

Het Koninklijk Paleis van El Pardo is een minder bekend paleis in Madrid, dat vrijwel nooit druk bezocht wordt. Het paleis ligt net buiten het centrum van de stad en werd oorspronkelijk gebouwd als jachtverblijf voor koningen. Het paleis heeft een prachtige tuin en is een geweldige plek om een middag door te brengen.

2. Templo de Debod

Templo de Debod is een oud Egyptisch tempelcomplex dat in de jaren 70 vanuit Egypte naar Spanje is verhuisd. Het complex is gelegen in een park en biedt een adembenemend uitzicht over de stad. Vooral bij zonsondergang is dit een geweldige plek om te bezoeken.

2.1 Neem een picknickmand mee!

Als je Templo de Debod bezoekt, is het echt de moeite waard om een picknickmand mee te nemen. In het park rondom het tempelcomplex vind je talloze bankjes en mooie plekjes om te genieten van een heerlijke lunch of picknick.

3. Mercado de San Miguel

Mercado de San Miguel is een overdekte markthal in het hart van Madrid, vlakbij de Plaza Mayor. Hier vind je talloze kraampjes waar je de meest uiteenlopende lekkernijen kunt proeven, van tapas en wijn tot ambachtelijk gebak en lokale kazen.

3.1 Tip: bezoek de markt in de avond

Als je de drukte wilt vermijden, is het slim om Mercado de San Miguel in de avond te bezoeken. Veel toeristen zijn dan al vertrokken en de markthal is dan een stuk rustiger.

4. Parque del Capricho

Parque del Capricho is een prachtig park in Madrid dat vooral in de lente en de zomer erg mooi is. Het park is ontworpen in de stijl van de romantische tuinen van de 18e eeuw en heeft talloze bijzondere elementen, zoals prachtige bloemenperken en kleine bruggen over kronkelende beekjes.

4.1 Vergeet je camera niet!

Als je Parque del Capricho bezoekt, vergeet dan zeker niet om je camera mee te nemen. Het park leent zich perfect voor mooie foto’s en je komt er gegarandeerd met prachtige plaatjes thuis.

5. Mercado de Motores

Mercado de Motores is een vintage markt die maandelijks plaatsvindt in het treinstation van Madrid. Hier kun je terecht voor vintage kleding, antiek, kunst en nog veel meer. Bovendien kun je er genieten van heerlijk eten en drinken op een van de vele terrasjes.

5.1 Check vooraf de data en openingstijden

Mercado de Motores vindt slechts eenmaal per maand plaats, dus het is verstandig om vooraf even te controleren wanneer de markt precies geopend is.

Na het bezoeken van deze minder bekende, maar zeer bijzondere bezienswaardigheden in Madrid, zul je de stad met hele andere ogen bekijken. Vergeet niet om je verborgen parels te delen op Instagram en tag ons via @reisver.nl.

Veelgestelde vragen

1. Is het Koninklijk Paleis van El Pardo te bereiken met het openbaar vervoer?
Ja, het paleis is te bereiken met de bus of metro.

2. Is er entreegeld voor Templo de Debod?
Nee, de entree tot het terrein van Templo de Debod is gratis.

3. Zijn alle kraampjes in Mercado de San Miguel het hele jaar door geopend?
Ja, de markthal is het hele jaar door geopend, maar openingstijden kunnen variëren.

4. Is Parque del Capricho geschikt voor kinderen?
Ja, het park is geschikt voor kinderen en heeft zelfs enkele speelplaatsen.

5. Op welke dag van de maand vindt Mercado de Motores plaats?
Mercado de Motores vindt doorgaans plaats op de tweede zaterdag en zondag van de maand.

Share the Post:

Related Posts