Ontdek de prachtige watervallen van Surat Thani tijdens je vakantie

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming met een prachtige natuur, dan is Surat Thani in Thailand de perfecte keuze. Deze regio staat bekend om zijn watervallen die een adembenemend uitzicht bieden. In dit artikel zullen we je kennis laten maken met enkele van de mooiste watervallen die je hier kunt vinden.

Tad Ton Nam

Tad Ton Nam is een prachtige waterval met twee niveaus, die omringd wordt door dichte junglebomen. Het lagere niveau van de waterval heeft een groot zwembad waar je kunt zwemmen, terwijl de bovenste niveau een prachtig uitzicht biedt over de groene omgeving. Je kunt hier ook de prachtige flora en fauna van het regenwoud bewonderen.

Tad Fa Than

Tad Fa Than is een andere prachtige waterval in Surat Thani. Het heeft een stroom van helder water en je kunt tot aan de basis van de waterval komen om de kristalheldere vijver te bewonderen. Het is de perfecte plek om te zwemmen of te picknicken terwijl je geniet van het uitzicht op de waterval.

Wang Sai Thong

Wang Sai Thong is een waterval die midden in de jungle ligt. De waterval heeft een uniek karakter en de schoonheid zal je zeker verbazen. Het verschilt van andere watervallen in de regio, doordat het water uit verschillende bronnen komt. Het kan hierdoor de meest onverwachte routes nemen en de omgeving verfraaien.

Maenam Klongchang

Maenam Klongchang is een groep van drie watervallen, waaronder de Benja waterval. Bezoekers zijn onder de indruk van het mooie groen, de frisse lucht en het adembenemende uitzicht op het water dat van de berg naar beneden stroomt.

Phaeng

Phaeng is een waterval die bekend staat om zijn heldere water, wat zorgt voor kristalheldere zwembaden onder de waterval. De waterval ligt op een heuvel, waardoor je een panoramisch uitzicht hebt over de regio.

Tad Sai

Tad Sai is een waterval die midden in de groene en dichtbegroeide jungle ligt en bekend staat om zijn enorme zwemgat. Het diepe zwembad biedt ook een lekkere plek om af te koelen tijdens de hete dagen.

Tad Pha Suam

Tad Pha Suam is prachtige waterval die bekend staat om de fraaie rotsformaties die deel uitmaken van de waterval. Het biedt een prachtig uitzicht op de omgeving en je kunt hier genieten van het natuurlijke zwembad aan de voet van de waterval.

Kapo

Kapo is een waterval die bestaat uit drie afzonderlijke niveaus met kristalhelder water. Het is de perfecte plek om te zwemmen en te genieten van de natuur.

De prachtige watervallen van Surat Thani geven een extra dimensie aan je vakantie in Thailand. Ga op verkenningstocht en ontdek deze mooie watervallen en geniet van de onderscheidende natuurlijke schoonheid van deze regio.

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming die je alles biedt wat je nodig hebt om te ontspannen en te genieten van de natuur, dan is Surat Thani jouw ideale vakantiebestemming.

Kijk op onze website https://reisver.nl/bestemming/thailand/surat-thani/ voor meer informatie over watervallen in Surat Thani.

Hoe kom ik het beste bij Surat Thani?

Er zijn verschillende manieren om naar Surat Thani te reizen. Je kunt vanuit Bangkok een vliegtuig nemen, maar een betere optie is om de trein te pakken vanuit Chumphon. Er zijn ook busverbindingen vanuit Bangkok en andere grote steden in Thailand.

Zijn de watervallen het hele jaar te bezoeken?

Ja, de watervallen zijn bijna het hele jaar door te bezoeken. Het is namelijk meestal warm in Surat Thani, waardoor de watervallen altijd stromen. Houd er wel rekening mee dat sommige watervallen drukker zijn dan andere.

Is het veilig om te zwemmen bij de watervallen?

Over het algemeen zijn de watervallen veilig om te zwemmen, maar het is altijd goed om voorzichtig te zijn bij het betreden van het water. Er kunnen immers gevaarlijke stromingen zijn die onveilig zwemmen.

Is er een entree voor de watervallen?

Ja, bij de meeste watervallen betaal je een kleine entree om de watervallen te kunnen betreden. De meeste verkooppunten worden beheerd door lokale dorpsbewoners. Dit helpt ter bevordering van de omgeving.

Wat is de beste tijd om de watervallen te bezoeken?

De beste tijd om de watervallen te bezoeken is tijdens de drogere maanden. Dit is meestal tussen december en februari. Het is veel aangenamer om de watervallen te bezoeken als het minder regent, waardoor de stromingen veiliger zijn en de omgeving makkelijker te bereizen is.

Share the Post:

Related Posts