Ontdek de geschiedenis van Benson: historische bezienswaardigheden en musea

Benson is een historisch stadje in de Amerikaanse staat Arizona. Het werd opgericht in 1880 en heeft sindsdien een rijke geschiedenis gekend. Tijdens je reis naar Benson mag je de historische bezienswaardigheden en musea niet missen. In dit artikel geven we je een overzicht van de belangrijkste plekken om te bezoeken, inclusief achtergrondinformatie en praktische tips.

De geschiedenis van Benson

Allereerst is het belangrijk om de geschiedenis van Benson beter te begrijpen. De stad was oorspronkelijk een belangrijke stop op de Southern Pacific Railroad, wat zorgde voor veel economische groei in de regio. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zorgde de nabijheid van de Davis-Monthan Air Force Base voor een nieuwe impuls voor de economie. Vandaag de dag is Benson een kleine stad met een rijk verleden.

Benson Historisch Museum

Het Benson Historisch Museum is een belangrijke bezienswaardigheid voor liefhebbers van geschiedenis. Het museum heeft een uitgebreide collectie artefacten en documenten die de geschiedenis van Benson en de omliggende regio laten zien. Je kunt onder andere oude foto’s, gereedschappen en kledingstukken bekijken. De collectie biedt een uniek inzicht in het leven van de eerste pioniers en de ontwikkeling van de stad.

San Pedro Valley Arts & Historical Society

De San Pedro Valley Arts & Historical Society heeft een grote collectie historische objecten die teruggaan tot het begin van de stad. Een van de belangrijkste verzamelingen is die van de beroemde kunstenaar Charles H. Legler, die in de jaren vijftig in Benson woonde en werkte. De collectie bevat ook zeldzame kunstwerken en wapens uit de Indiaanse cultuur.

Kartchner Caverns State Park

Het Kartchner Caverns State Park is de thuisbasis van een van de meest verbazingwekkende grottenstelsels ter wereld. De grotten zijn ontdekt in 1974 en bevatten talloze stalactieten, stalagmieten en andere indrukwekkende rotsformaties. Het park biedt rondleidingen aan waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis en geologie van het gebied.

Mescal Movie Set

De Mescal Movie Set is een historische filmlocatie die gebruikt werd voor talloze westerns uit de jaren veertig en vijftig. De set is nog steeds in gebruik en je kunt er een rondleiding krijgen. Het bezoek aan de Mescal Movie Set is een unieke ervaring waarbij je kunt zien hoe het leven er vroeger in het wilde westen aan toe ging.

Benson Sculpture Garden

Als je op zoek bent naar historische bezienswaardigheden die ook esthetisch aantrekkelijk zijn, moet je de Benson Sculpture Garden bezoeken. Het park is de thuisbasis van talloze sculpturen die gemaakt zijn door lokale kunstenaars en die de geschiedenis van Arizona en Benson weergeven. Het park is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de kunst.

Fort Huachuca

Fort Huachuca is een historisch militair fort dat in 1877 werd opgericht. Het fort was een belangrijke post aan de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico en heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het gebied. Tegenwoordig is het fort nog steeds in gebruik als militaire post, maar er zijn ook verschillende musea die open zijn voor het publiek.

Parken en recreatiegebieden

Benson heeft talloze parken en recreatiegebieden die een belangrijke rol spelen in het leven van de inwoners van de stad. Als je op zoek bent naar historische plekken om te bezoeken, moet je zeker een bezoek brengen aan Lions Park, dat al sinds de jaren vijftig bestaat. In het park vind je onder andere een historische locomotief die vroeger in de stad reed.

Restaurants en bars

Na een dag vol historische bezienswaardigheden is het tijd om te ontspannen in een van de vele restaurants en bars in Benson. Populaire opties zijn onder andere Mi Casa Restaurant, waar je het beste Mexicaanse eten van de stad kunt proeven, en de Horseshoe Cafe, een historisch restaurant dat in 1946 werd opgericht.

Overnachten in Benson

Er zijn verschillende accommodaties om uit te kiezen als je wilt overnachten in Benson. Voor een unieke ervaring kun je overnachten in het historische Copper Queen Hotel, dat dateert uit 1902. Als je op zoek bent naar iets moderners, dan zijn het Comfort Inn en het Best Western Quail Hollow Inn populaire opties.

Conclusie

Benson is een stad met een rijke geschiedenis en talloze historische bezienswaardigheden en musea. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, militaire geschiedenis of het leven van de eerste pioniers van Arizona, er is voor ieder wat wils. Vergeet niet om ook te genieten van de lokale cultuur door te eten en te drinken in een van de vele restaurants en bars.

Veelgestelde vragen

1. Hoe kom ik in Benson?
Antwoord: Benson is bereikbaar via de snelweg I-10 en heeft een eigen regionaal vliegveld.
2. Hoeveel tijd moet ik in Benson doorbrengen om alles te zien?
Antwoord: De meeste bezienswaardigheden kunnen in één dag worden bezocht, maar je kunt ook meerdere dagen in Benson doorbrengen om alles op je gemak te bekijken.
3. Hoeveel kost het om de historische bezienswaardigheden in Benson te bezoeken?
Antwoord: De kosten variëren afhankelijk van de bezienswaardigheid. De meeste musea en parken hebben echter redelijke toegangsprijzen.
4. Is Benson een veilige stad om te bezoeken?
Antwoord: Ja, Benson is over het algemeen een veilige stad om te bezoeken. Zoals altijd is het echter belangrijk om waakzaam te blijven en je aan de veiligheidsvoorschriften te houden.
5. Welke andere attracties zijn er in de buurt van Benson?
Antwoord: In de buurt van Benson kun je onder andere het Chiricahua National Monument, het Coronado National Forest en het Fort Bowie National Historic Site bezoeken.

Share the Post:

Related Posts