Ontdek de culturele schatten van Cooch Behar: een gids

Cooch Behar is een historische stad in de staat West-Bengalen in India, dicht bij de grens met Bangladesh. Het is een stad met een rijke cultuur en geschiedenis. Hier vindt u prachtige voorbeelden van tempels, paleizen en andere architectonische juweeltjes die gebruikt werden door de koninklijke familie van Cooch Behar. In deze gids zullen we uitleggen waarom Cooch Behar een bezoekje waard is en welke culturele schatten u echt niet mag missen.

Waarom Cooch Behar bezoeken?

Cooch Behar is een plaats waar je de geschiedenis van de Indiase cultuur kunt vinden. Het is de thuisbasis van een aantal oude paleizen, musea en tempels die getuigen van de unieke geschiedenis van de regio. Bovendien is het een stad die nog relatief onaangetast is door toerisme, waardoor je de echte cultuur van het land kunt proeven.

Wat te zien in Cooch Behar?

Het Cooch Behar Palace

Het Cooch Behar Palace is het kroonjuweel van de stad. Dit paleis werd gebouwd in het begin van de 20e eeuw en was de thuisbasis van de koninklijke familie van Cooch Behar. Het paleis heeft een mix van Britse en Bengaalse architectuur en bevat verschillende prachtige elementen, zoals ingewikkelde houtsnijwerk en glas-in-loodramen.

Madan Mohan Temple

De Madan Mohan-tempel is gewijd aan Lord Krishna en is een van de belangrijkste tempels van de stad. Het uitzicht op de tempel is spectaculair, vooral bij zonsondergang. Hier kun je de inheemse boeddhistische en hindoeïstische architectuur van de stad zien.

Cooch Behar Rajbari

Cooch Behar Rajbari is een ander paleis uit de koloniale tijd. Het is gebouwd in 1887 en was de thuisbasis van Raja Narayan. Dit paleis heeft een mix van Europese en Bengaalse architectuur en is een waar architectonisch wonder.

Baradebi Bari

Baradebi Bari is de thuisbasis van de beroemde godin Baradebi Devi. Deze tempel is gewijd aan de godin en is een belangrijke religieuze plek voor de hindoes in de stad.

Sagardighi

Sagardighi is het grootste meer in Cooch Behar en wordt beschouwd als een heilige plaats in de stad. Er zijn ook tal van badhuizen en tempels in de buurt van het meer waar je kunt ontspannen en genieten van de prachtige omgeving.

Hoe kom je in Cooch Behar?

Er zijn verschillende manieren om Cooch Behar te bereiken. De stad heeft een eigen luchthaven, maar de meeste reizigers bereiken de stad per trein of bus vanuit nabijgelegen steden zoals Siliguri of Kamakhya. De reis naar Cooch Behar per trein of bus is goedkoop en biedt een schilderachtig uitzicht op de omgeving. Als u van plan bent om de stad te verkennen, kunt u het beste een auto of taxi huren.

Waar te verblijven?

Cooch Behar heeft verschillende gastenhuizen en hotels die geschikt zijn voor verschillende budgetten. Als u op zoek bent naar een authentieke ervaring, kunt u overwegen om in een van de traditionele huisjes in de stad te verblijven. Sommige van deze huisjes hebben oude Bengaalse architecturale elementen die de moeite waard zijn om te bekijken.

Wat te eten in Cooch Behar?

Als het gaat om eten, staat Cooch Behar bekend om zijn Bengaalse keuken. Lokale specialiteiten zijn onder meer visgerechten zoals Maach Bhaja en de zoete Bengaalse traktatie Rosogolla. U kunt ook genieten van heerlijke streetfood zoals Puchkas, die romig zijn met gemalen linzen en gekruide aardappelen, of Jhaal Muri, een snack gemaakt met puffed rice, uien, tomaten en specerijen.

Conclusie

Cooch Behar is een stad vol culturele schatten die u niet mag missen tijdens uw bezoek aan India. Bezoek het Cooch Behar-paleis, de Madan Mohan-tempel, Cooch Behar Rajbari, Baradebi Bari en het Sagardighi-meer om de beste architecturale en religieuze plaatsen in de stad te zien. Vergeet niet om te verblijven in een traditioneel huisje en om lokale delicatessen te proeven terwijl u daar bent.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de openingstijden van het Cooch Behar-paleis?
Het paleis is geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur en is gesloten op maandag.

2. Hoe lang duurt het om van Siliguri naar Cooch Behar te reizen?
De reis per trein duurt ongeveer 4 uur en per bus ongeveer 6 uur.

3. Hoeveel kost het om een ​​auto te huren in Cooch Behar?
Autoverhuurprijzen variëren afhankelijk van het type auto en het aantal dagen. Een auto huren kost gemiddeld ongeveer INR 2000 per dag.

4. Welke andere plaatsen in de buurt van Cooch Behar zijn een bezoekje waard?
Andere nabijgelegen plaatsen die een bezoek waard zijn, zijn onder meer Jaldapara Wildlife Sanctuary en Buxa Tiger Reserve.

5. Wat is de beste tijd om Cooch Behar te bezoeken?
De ideale tijd om Cooch Behar te bezoeken is van oktober tot mei, wanneer het weer mild en aangenaam is. Houd er rekening mee dat het in maart en april behoorlijk druk kan zijn vanwege het feest van Holi.

Share the Post:

Related Posts