Ontdek de beste wandelroutes in de bergen van San Martín De Los Andes

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke vakantie, dan moet je zeker de bergen van San Martín De Los Andes in Argentinië bezoeken. De wandelroutes in dit prachtige gebied bieden een onvergetelijke ervaring voor elke wandelliefhebber. Hier zijn enkele van de beste wandelroutes die je moet ontdekken als je San Martín De Los Andes bezoekt.

1. Mirador Bandurrias

Een van de meest populaire wandelroutes in dit gebied is de Mirador Bandurrias. Het is een relatief korte wandeling van slechts een uur, maar het biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen en meren. Het pad is goed aangelegd en gemakkelijk te volgen, met weinig hoogteverschil.

2. Lagunas Rosales

Als je op zoek bent naar een uitdagender wandeling, dan moet je zeker de Lagunas Rosales-route proberen. Het is een zware 7 uur durende wandeling door de bergen, maar het uitzicht op de drie meren in het gebied is de inspanning zeker waard.

3. Lanin-vulkaan

Een andere populaire route is de wandeling naar de Lanin-vulkaan. Het is een zware wandeling van ongeveer negen uur en vraagt om een goede conditie. Maar als je de top bereikt, kun je vanaf daar genieten van een spectaculair panoramisch uitzicht over de omgeving.

4. Arrayanes-bos

Een rustigere wandelroute is de wandeling door het Arrayanes-bos. Deze wandeling is ideaal voor gezinnen met kinderen en biedt bovendien prachtige uitzichten op het Nahuel Huapi-meer. Dit is een vrij vlakke route van ongeveer anderhalf uur.

5. Hua Hum-pas

Als je op zoek bent naar een meer afgelegen wandelroute, dan moet je de Hua Hum-pas uitproberen. Het is een vrij zware wandeling, maar het uitzicht op de omliggende bergen en het Andesgebergte is fenomenaal.

6. Quila Quina

De wandeling naar Quila Quina is ook een aanrader. Het is een redelijk gemakkelijke wandeling van ongeveer twee uur door het bos, met uitzicht op het Quila Quina-meer. Onderweg kun je genieten van de rustgevende geluiden van de natuur.

7. Cerro Chapelco

Een andere populaire wandelroute is de Cerro Chapelco-route. Het is een flinke klim van ongeveer zes uur naar de top van de Cerro Chapelco-berg. Het uitzicht op de omgeving vanaf de top is absoluut adembenemend.

8. Lolog

Als je op zoek bent naar een rustgevende wandeling, dan kun je de Lolog-route overwegen. Deze wandeling van ongeveer 3 uur is relatief vlak en biedt een prachtig uitzicht op de meren en bergen in de omgeving.

9. Circuito Arrayanes

Een andere populaire route is de Circuito Arrayanes-route. Het is een gemakkelijke wandeling van ongeveer drie uur door het Arrayanes-bos en langs de kustlijn van het Nahuel Huapi-meer. Je kunt onderweg genieten van het fantastische uitzicht op de bergen en het meer.

10. Ruta de Los 7 Lagos

De Ruta de Los 7 Lagos wordt beschouwd als een van de beste wandelroutes van San Martín De Los Andes en is een wandelpad van ongeveer 3 dagen. Tijdens deze wandeling kun je genieten van prachtige uitzichten op de bergen en meren, glooiende groene valleien en aangelegde stranden.

11. Cerro Colorado

Als je op zoek bent naar een pittige wandelroute, ga dan naar Cerro Colorado. Dit is een korte wandeling van ongeveer 2 uur, maar het is aanzienlijk steil. Vanaf de top kun je genieten van een prachtig uitzicht op de meren en bergen in de omgeving.

12. Tronador Berg

Een andere uitdagende wandelroute is de Tronador Berg-route. Het is een wandeling van ongeveer 8 uur en is alleen geschikt voor ervaren wandelaars. Het uitzicht vanaf de top op de gletsjer en de omliggende bergen is spectaculair.

13. Valle Encantado

De Valle Encantado-route, ook wel bekend als de Vallei van Betovering, is een van de meest bijzondere plekjes in het gebied vanwege de unieke rotsformaties in de vallei. Deze wandeling is gemakkelijk te volgen en biedt een prachtig uitzicht op deze rotsformaties.

14. Paso de Las Nubes

De Paso de Las Nubes-route is een redelijk zware wandeling van ongeveer 7 uur. Het uitzicht dat de wandeling biedt op de omliggende bergen en meren is absoluut schitterend.

15. Auca Mahuida

De Auca Mahuida-route is een lange wandeling van ongeveer 9 uur. Deze wandeling is behoorlijk uitdagend, maar het uitzicht op de Andesgebergte en het omliggende platteland maakt het de moeite waard.

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke wandelvakantie, overweeg dan zeker een bezoek aan de bergen van San Martín De Los Andes in Argentinië. De bovenstaande wandelroutes bieden een breed scala aan uitdagende, maar ook rustige wandelingen voor elk niveau.

Wil je meer informatie over deze bestemming en andere bestemmingen? Bekijk dan reisver.nl en neem contact op voor meer informatie en advies over je volgende reis.

Share the Post:

Related Posts