Japans eiland Amami Ōshima: onontdekt vakantieparadijs voor strandgangers

Als je denkt aan een tropisch strandparadijs, denk je waarschijnlijk aan de Malediven of de Seychellen. Maar wat als we je vertellen dat er een onontdekt juweeltje op je wacht in het zuiden van Japan? Amami Ōshima is een eiland dat nog niet zo bekend is onder het toeristenpubliek, maar het is een plek die elke strandliefhebber moet zien.

Waar ligt Amami Ōshima?

Amami Ōshima is het grootste eiland van de Amami-archipel, gelegen in het zuiden van de Japanse archipel, tussen Kyushu en Okinawa. Het is net iets groter dan Tenerife en net zo mooi als een tropisch paradijs. Met zijn prachtige stranden, helderblauwe wateren en weelderige jungles is de Amami-archipel een must-visit-bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar iets anders.

Het klimaat van Amami Ōshima

Amami Ōshima heeft een subtropisch klimaat, en hoewel het eiland het hele jaar door geschikt is voor een bezoek, is de beste tijd om te gaan van mei tot oktober. Dit is wanneer de temperaturen hoog zijn en er weinig regen valt. December tot februari is de koelste periode, maar het is nog steeds aangenaam.

Activiteiten op Amami Ōshima

Als je naar Amami Ōshima gaat, is het voornaamste wat je wilt doen heerlijk op het strand liggen. Maar er zijn ook genoeg andere activiteiten op het eiland, van kajakken tot snorkelen en duiken. Er zijn ook wandelpaden waarmee je de wilde natuur van het eiland kunt ontdekken, en een kans om verschillende dieren in het wild te zien, zoals de Amami Konijn.

De stranden van Amami Ōshima

Een van de belangrijkste redenen om naar Amami Ōshima te reizen, zijn de prachtige stranden. Met wit zand en helder turquoise water zijn de stranden adembenemend. De twee beroemdste stranden zijn Ohama Beach en Tomori Beach.

Overnachten op Amami Ōshima

Amami Ōshima heeft tal van accommodatiemogelijkheden, van luxe resorts tot budgethotelletjes op het eiland. Het Tokyu Chain Amami Hotel biedt een spa, een buitenzwembad en een privéstrand. De perfecte plek om bij te komen van alle activiteiten op het eiland.

Eten en drinken op Amami Ōshima

Het eiland heeft een eigen keuken, de Amami-gastraonomie, die beïnvloed is door de keukens van de omringende landen en door zeevruchten. Probeer de vissoep of het Amami-wild zwijn. De lokale drank van Amami Ōshima is Shima-Sansho, een likeur van peper en citrusvruchten.

De cultuur van Amami Ōshima

Amami Ōshima heeft een rijke cultuur die teruggaat tot de prehistorie. Het eiland heeft een eigen taal, het Amami-dialect, dat een van de opmerkelijkste kenmerken van de regio is. Het Tokunoshima Kaido Cultureel Museum biedt een kijkje in de lokale historie en cultuur.

Reizen naar Amami Ōshima

Amami Ōshima is bereikbaar per vliegtuig of per boot vanuit verschillende delen van Japan, voornamelijk vanuit Kagoshima en Okinawa.

Waarom zou je naar Amami Ōshima gaan?

Amami Ōshima is een tropisch paradijs dat buiten de gebaande paden ligt. Het is de perfecte bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar mooie stranden, wilde natuur en een unieke cultuur. Als je van plan bent om naar Japan te reizen en je hebt wat extra tijd, moet je zeker Amami Ōshima opnemen als stop op je reisroute.

Conclusie

Of je nu een fervent strandliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een unieke reiservaring, Amami Ōshima is een bestemming die je niet snel zult vergeten. Dit stukje tropisch paradijs in het zuiden van Japan is de perfecte plek om te ontspannen, nieuwe avonturen te beleven en enkele van de mooiste stranden ter wereld te verkennen.

Veelgestelde vragen

1. Wat is Amami Ōshima?

Amami Ōshima is het grootste eiland van de Amami Archipel in het zuiden van Japan.

2. Waarom is Amami Ōshima een goede vakantiebestemming?

Het eiland heeft prachtige stranden, een rijke cultuur, en je kunt er genieten van heerlijk eten en het levendige nachtleven.

3. Hoe kom je op Amami Ōshima?

Je kunt op verschillende manieren naar Amami Ōshima reizen, waaronder met de boot en het vliegtuig.

4. Wat is het beste seizoen om Amami Ōshima te bezoeken?

Mei tot oktober is de beste tijd om te gaan omdat de temperaturen hoog zijn en er geen regen is. December tot februari is ook goed, maar het kan dan koeler zijn.

5. Wat kun je nog meer doen op Amami Ōshima?

Je kunt er snorkelen, duiken, kajakken en hiken. Er zijn ook wandelpaden waar je de prachtige omgeving kunt ontdekken en wilde dieren kunt zien.

Share the Post:

Related Posts