Het ontdekken van de verborgen parels van Tashkent: de topplekjes die je moet bezoeken

Tashkent, de hoofdstad van Oezbekistan, is een stad die doordrenkt is van geschiedenis, cultuur en schoonheid. Deze oude stad stond vroeger bekend om zijn prachtige monumenten, kleurrijke bazaars en fascinerende wijken. Vandaag de dag is het nog steeds een belangrijk toeristisch centrum, maar veel van zijn schatten blijven verborgen voor toeristen. Hieronder volgen enkele van de verborgen parels van Tashkent die je moet bezoeken.

Kukeldash Madrasa

De Kukeldash Madrasa is een van de weinige monumenten van de 16e eeuw die in Tashkent zijn overgebleven. Het is een echte schat die vaak over het hoofd wordt gezien door veel toeristen. Deze Madrasa diende vroeger als een islamitische school en wordt nu gebruikt als een theehuis waar je kunt genieten van de lokale gerechten en smakelijke drankjes.

Chorsu Bazaar

Als je op zoek bent naar een echte traditionele Oezbeekse markt, dan moet je zeker een bezoek brengen aan de Chorsu Bazaar. Deze markt is een must-see omdat je hier alles kunt vinden, van specerijen en kruiden tot vers fruit en vlees. Het is een drukte van jewelste en je kunt hier vele lokale gerechten proeven.

Tashkent Metro Station

Het Tashkent Metro Station is niet alleen een plek om van A naar B te gaan, maar het is ook een belangrijk monument. De stations werden gebouwd tijdens de Sovjetperiode en zijn versierd met prachtige mozaïeken en beelden die de geschiedenis van Oezbekistan tonen.

Amir Timur Museum

Het Amir Timur Museum is een uitstekende plek om meer te weten te komen over de geschiedenis van Oezbekistan. Dit museum is vernoemd naar de beroemde krijgsheer en laat onder andere zijn zwaard zien. Het museum is gehuisvest in een prachtig gebouw dat in de stijl van de middeleeuwse Perzische architectuur is gebouwd.

High Technologies Park

Als je geïnteresseerd bent in de technologie, dan is het High Technologies Park een must-visit. Hier vind je een van de grootste technologieparken van Central Asia, waarbij je onder andere de mogelijkheid hebt om drones en robots te kunnen bewonderen.

Yunus-Emre-plein

Het Yunus-Emre-plein is een van de meest verborgen schatten van Tashkent en ligt iets buiten het centrum. Dit plein is vernoemd naar de beroemde Oezbeekse dichter en toont een prachtig monument dat in de vorm van een open boek is gebouwd.

Museum for Applied Arts

Het Museum for Applied Arts is een verborgen schat die je zeker moet bezoeken. Het museum ligt in een prachtig gebouw dat in de stijl van de Egyptische architectuur is gebouwd. Hier kun je verschillende kunstvoorwerpen bekijken die een beeld geven van de culturele en artistieke rijkdom van Oezbekistan.

Navoi Theater

Het Navoi Theater is een van de grootste theaters in Centraal-Azië en is vernoemd naar de beroemde Oezbeekse dichter Alisher Navoi. Het theater is gebouwd in Sovjet-stijl en heeft prachtige sculpturen van kunstenaars en componisten.

Hast Imam Complex

De Hast Imam Complex is een religieus monument dat dateert uit de 19e eeuw. Het complex herbergt de oudste Koran ter wereld en biedt een slaapplaats voor pelgrims die naar Tashkent komen.

Crying Mother Monument

Het Crying Mother Monument is een van de meest aangrijpende monumenten in Tashkent en is een gedenkteken voor de slachtoffers van de aardbeving die de stad in 1966 trof. Het monument toont een moeder die huilt voor haar kinderen en is een treffend eerbetoon aan de slachtoffers.

Fine Arts Museum

Het Fine Arts Museum is een mooi museum dat kunstwerken van Oezbeekse en Russische kunstenaars tentoonstelt. Het is een onmisbare stop voor diegenen die van kunst houden en de artistieke rijkdom van Oezbekistan willen ontdekken.

Independence Square

Het Onafhankelijkheidsplein is een groot plein in het centrum van Tashkent en vormt het hart van de stad. Het plein is omringd met fascinerende gebouwen en biedt de mogelijkheid om te ontspannen terwijl je geniet van de schoonheid van de stad.

Tashkent TV Tower

De Tashkent TV Tower is een van de hoogste televisietorens ter wereld en biedt een spectaculair uitzicht over de stad. Een bezoek aan de TV Tower is een must-do tijdens je verblijf in Tashkent.

Park of Culture and Recreation

Het Park of Culture and Recreation is een rustige plek waar je lekker kunt wandelen en ontspannen. Het park ligt weg van de drukte van de stad en is een perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van het centrum.

Old City

De Oude Stad is een fascinerende wijk die barst van de geschiedenis en cultuur. Hier vind je prachtige gebouwen en monumenten die een beeld geven van de oude stad.

Met zoveel te zien en te ontdekken in Tashkent, zal je je zeker niet vervelen tijdens je verblijf in deze prachtige stad. Zorg ervoor dat je deze verborgen parels gaat bezoeken en ontdek de fascinerende geschiedenis en schoonheid van Tashkent.

1. Is Tashkent een veilige stad om te bezoeken?

Ja, over het algemeen is Tashkent een veilige stad om te bezoeken. Zoals bij elke andere grote stad, is het altijd verstandig om veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals het dragen van een geldriem en het vermijden van slecht verlichte straten ’s nachts.

2. Welke vervoer is het beste om te reizen in Tashkent?

Het openbaar vervoer in Tashkent is goed georganiseerd en is een goedkope manier om te reizen. Er zijn ook tal van taxi’s beschikbaar die je kunt gebruiken om door de stad te reizen.

3. Wat is de beste tijd om Tashkent te bezoeken?

De beste tijd om Tashkent te bezoeken is in het voorjaar of de herfst, wanneer de temperatuur mild is en er minder toeristen zijn.

4. Hoeveel tijd moet ik besteden om Tashkent te bezoeken?

We raden aan om minstens twee of drie dagen in Tashkent te verblijven, zodat je alle beste plekjes kunt bezoeken.

5. Wat zijn de beste restaurants in Tashkent?

Er zijn veel goede restaurants in Tashkent die lokale gerechten serveren. Enkele van de beste restaurants zijn Caravan, Anor, en Dolores Park Café.

Share the Post:

Related Posts