Een uitstapje naar Belmonte, Bahia: culinaire hoogtepunten en de beste lokale restaurants

Als je op zoek bent naar een ongerept stukje Brazilië met prachtige stranden en lekker eten, dan moet je zeker Belmonte, Bahia bezoeken. In deze charmante stad aan de zuidelijke kust van Bahia vind je niet alleen heerlijke culinaire hoogtepunten, maar ook tal van andere attracties.

Waarom Belmonte, Bahia bezoeken?

Belmonte, Bahia is een relatief rustige stad met een ontspannen sfeer. Het heeft een pittoresk stadscentrum met gekleurde huizen en een kerk uit de 19e eeuw. De stad ligt aan een prachtig stukje kustlijn met uitgestrekte stranden en indrukwekkende kliffen. Hier vind je ook de oevers van de rivier de Jequitinhonha, waar je kunt kajakken en vissen.

Maar wat deze stad echt bijzonder maakt, is het heerlijke eten. Belmonte, Bahia staat bekend om zijn vis en zeevruchten, maar er zijn ook voldoende andere opties voor mensen die daar niet van houden.

Hieronder hebben we enkele van de beste lokale culinaire hoogtepunten en restaurants in Belmonte, Bahia voor je op een rijtje gezet.

Culinaire hoogtepunten in Belmonte, Bahia

Vis en zeevruchten

Als het om vis en zeevruchten gaat, is Belmonte, Bahia een ware schatkamer. Je kunt er genieten van verse garnalen, kreeft, krab, octopus en verschillende soorten vis. Een absolute must-try is de muqueca, een traditioneel Braziliaans gerecht van vis, garnalen of kreeft in een kokosmelksaus met tomaat, ui, knoflook, paprika, koriander en olie. Restaurant A Valentina heeft een uitstekende muqueca op het menu staan.

Picanha

Picanha is een populair Braziliaans rundvleesgerecht dat in Belmonte, Bahia op verschillende manieren wordt geserveerd. Je kunt er bijvoorbeeld picanha na chapa krijgen, waarbij het vlees op een hete ijzeren plaat wordt geserveerd. Probeer het bijvoorbeeld eens bij Restaurante Art Brasil.

Açaí

Bahia staat bekend om zijn heerlijke açaí, een bes die groeit in de Amazoneregenwouden en die als pulp wordt verwerkt in smoothies en bowls. In Belmonte, Bahia vind je tal van cafés en ijssalons die heerlijke açaí serveren. Ga bijvoorbeeld naar Fruta Loka of Casa do Açaí.

Cachaça

Cachaça is een Braziliaanse sterke drank die wordt gedestilleerd uit suikerriet. Je kunt het drinken als cocktail en het wordt vaak geserveerd met limoen en suiker. In Belmonte, Bahia vind je verschillende producenten van cachaça, zoals Destilaria Thibé.

De beste lokale restaurants in Belmonte, Bahia

Restaurante A Valentina

Dit restaurant is gelegen aan het strand en heeft een prachtig uitzicht op de zee. Hier kun je genieten van heerlijke visgerechten, waaronder de eerder genoemde muqueca.

Restaurante Art Brasil

Dit restaurant is gelegen in het stadscentrum en serveert heerlijke picanha en andere vleesgerechten. Het interieur is gezellig en kleurrijk.

Fruta Loka

Dit café serveert niet alleen heerlijke açaí, maar ook andere smoothies en vers geperst sap. Er heerst een ontspannen sfeer en je kunt hier lekker buiten zitten op het terras.

Igrejinha do Carmo

Dit restaurant is gelegen naast de kerk van Carmo en serveert traditionele Braziliaanse gerechten. Het is vooral populair bij de lokale bevolking.

Casa do Açaí

De specialiteit van dit café is natuurlijk de açaí. Je kunt hier terecht voor bowls, smoothies en andere lekkernijen met açaí.

Slotwoord

Al met al is Belmonte, Bahia een paradijs voor liefhebbers van lekker eten. Met zijn verse vis, heerlijke vleesgerechten, smakelijke açaí en sterke cachaça is er voor elk wat wils. Bovendien kun je genieten van prachtige stranden, indrukwekkende kliffen en een ontspannen sfeer.

Veelgestelde vragen

1. Wat is Belmonte, Bahia?

Belmonte, Bahia is een stad aan de zuidelijke kust van Bahia in Brazilië.

2. Waar staat Belmonte, Bahia bekend om?

Belmonte, Bahia staat bekend om zijn heerlijke vis en zeevruchten, het prachtige strand en de relaxte sfeer.

3. Wat is een muqueca?

Een muqueca is een traditioneel Braziliaans gerecht van vis, garnalen of kreeft in een kokosmelksaus met tomaat, ui, knoflook, paprika, koriander en olie.

4. Wat is picanha?

Picanha is een populair Braziliaans rundvleesgerecht.

5. Waar vind ik de beste lokale restaurants in Belmonte, Bahia?

Enkele van de beste lokale restaurants in Belmonte, Bahia zijn Restaurante A Valentina, Restaurante Art Brasil, Fruta Loka, Igrejinha do Carmo en Casa do Açaí.

Share the Post:

Related Posts