Een insider’s guide voor de mooiste stranden en plekjes om te zwemmen op Block Island

Block Island is een charmant klein eiland gelegen voor de kust van Rhode Island, Verenigde Staten. Het eiland heeft prachtige stranden en een relaxte sfeer die perfect is voor diegenen die op zoek zijn naar een rustige vakantie aan zee. Hieronder vindt u onze insider’s guide voor de mooiste stranden en plekjes om te zwemmen op Block Island.

Historie van Block Island

Het eiland was oorspronkelijk bewoond door de Manisseans, een stam van de Narragansett-indianen. De eerste Europese kolonisten arriveerden in de 17e eeuw. Tegenwoordig is het eiland een populaire toeristische bestemming vanwege de prachtige stranden en landschappen.

Toegang tot Block Island

U kunt Block Island bereiken door de veerboot te nemen vanuit Point Judith, Rhode Island. U kunt ook een vlucht naar Block Island Airport nemen.

Beste stranden van Block Island

1. Crescent Beach

Crescent Beach is een van de meest populaire stranden op Block Island. Het is een langgerekt strand met fijn wit zand en helderblauw water. Er zijn tal van voorzieningen waaronder douches, kleedkamers en toiletten.

2. Mansion Beach

Mansion Beach is een afgelegen strand op de oostkust van Block Island. Het heeft kristalhelder water en is een geweldige plek om te zwemmen en te zonnebaden.

3. Scotch Beach

Scotch Beach is een klein, gezellig strand aan de westkust van het eiland. Het heeft een prachtig uitzicht op de zonsondergang en is een perfecte plek voor een romantisch uitje of een picknick.

Andere plekjes om te zwemmen op Block Island

1. Mohegan Bluffs

De Mohegan Bluffs zijn een steile klifkust aan de zuidkust van Block Island. Hier vindt u trappen die leiden naar een afgelegen strand, een perfecte plek om te zwemmen en te ontspannen.

2. Great Salt Pond

De Great Salt Pond is een kalme waterpartij aan de westkant van het eiland. Het is een populaire plek om te zwemmen, vissen en kajakken.

3. New Harbor

New Harbor is de belangrijkste haven van Block Island. Het is ook een geweldige plek om te zwemmen en te ontspannen aan het strand. Er zijn tal van restaurants en bars in de buurt.

Activiteiten op Block Island

Er zijn tal van activiteiten te doen op Block Island, waaronder fietsen, wandelen, vissen en kajakken. U kunt ook een fietstocht maken naar het historische Southeast Lighthouse of genieten van de lokale keuken in een van de vele restaurants op het eiland.

Conclusie

Block Island is een prachtige toeristische bestemming die de perfecte mix biedt van rust en ontspanning aan zee. Met zijn prachtige stranden en afgelegen baaien, biedt het eiland genoeg adembenemende plekjes om te zwemmen of te zonnebaden.

Veelgestelde vragen

1. Hoe lang duurt de veerboot van Point Judith naar Block Island?

De veerboot duurt ongeveer een uur.

2. Is er accommodatie beschikbaar op Block Island?

Ja, er zijn tal van hotels, bed & breakfasts en vakantiehuizen beschikbaar op Block Island.

3. Kan ik een auto huren op Block Island?

Ja, auto’s zijn te huur op het eiland.

4. Zijn er fietsverhuurlocaties op Block Island?

Ja, er zijn tal van fietsverhuurlocaties beschikbaar op het eiland.

5. Wat is de beste tijd van het jaar om Block Island te bezoeken?

De beste tijd om het eiland te bezoeken is van mei tot oktober, wanneer het weer het warmst is en de meeste activiteiten beschikbaar zijn.

Share the Post:

Related Posts