Een gastronomische tour door Cedar Key: de beste restaurants en lokale lekkernijen

Cedar Key, gelegen aan de kust van Florida, staat bekend om zijn heerlijke zeevruchten en andere culinaire lekkernijen. Maak je klaar om op een gastronomische tour te gaan door Cedar Key om de beste restaurants en lokale lekkernijen te ontdekken. Hier zijn enkele hoogtepunten van deze culinaire reis.

1. Begin bij de Cedar Key Island Room

De Cedar Key Island Room is een geweldige plek om de dag te beginnen met een heerlijk ontbijt. Hun specialiteit is Bananas Foster French Toast en de thuisgerookte zalm. Vergeet niet om hun zelfgemaakte Bloody Mary te proberen!

2. Zeevruchten bij Steamers Clam Bar & Grill

Geen gastronomische tour door Cedar Key is compleet zonder het proeven van de overheerlijke zeevruchten. Steamers Clam Bar & Grill biedt een uitgebreid menu van verse zeevruchten en heeft een prachtig uitzicht op de waterkant. Probeer zeker hun gefrituurde oesters en garnalen.

3. Sip and Savor bij 83 West

83 West biedt een combinatie van goed eten en live muziek. Een ontspannen sfeer met uitzicht op de baai maakt deze plek extra speciaal. Probeer hun lokale oesters met een mooie wijn uit hun uitgebreide wijnkaart.

4. Heerlijke pizza bij Tony’s Clam Chowder & Pizza House

Tony’s Clam Chowder & Pizza House biedt een unieke mix van New England favorieten en heerlijke pizza’s. De witte pizza met garnalen en mosselen is een aanrader.

5. Een zoete afsluiting bij Away From The World

Afsluiten doe je bij Away From The World met de beroemde verse doughnuts en een heerlijk kopje koffie. Het is leuk om te weten dat ze deze doughnuts elke dag vers maken en vaak uitverkocht zijn!

6. Lokale honing van Cedar Key

Als je op zoek bent naar een uniek souvenir uit Cedar Key, is de lokale honing een aanrader. Cedar Key Honey Company biedt honing gemaakt van bloemen die alleen in deze regio te vinden zijn, zoals de Tupelo-bloemen.

7. Ga op bezoek bij Cedar Key Fisheries

Cedar Key Fisheries biedt de mogelijkheid om verse zeevruchten te kopen die direct uit de oceaan komen. Deze plek ligt aan de kust en is een prachtige plek om te bezoeken en verse vis te kopen om mee naar huis te nemen.

8. Geniet van lokale wijnen bij Island Hotel and Restaurant

Island Hotel and Restaurant biedt de mogelijkheid om lokale wijnen van de kust van Florida te proeven, wat een leuke en lokale ervaring is. Probeer zeker hun specialiteit, de kreeftenbisque.

9. Probeer een flesje Cedar Key rum

Cedar Key Rum is een lokale distilleerderij en biedt een unieke smaak van rum met citrustonen. Probeer hun Silver Rum om een ​​verrassende nieuwe cocktailsmaak toe te voegen aan je tour.

10. Geniet van lokale kunst in Kona Joe’s Island Cafe and Coffee

Kona Joe’s Island Cafe and Coffee is een unieke plek die lokale kunst en cultuur combineert met lekker eten. Probeer zeker hun verse koffie in combinatie met hun zelfgemaakte beignets.

11. Geniet van de lokale cultuur in Tony’s Seafood Restaurant

Tony’s Seafood Restaurant biedt niet alleen geweldige zeevruchten, maar heeft ook een unieke culinaire en culturele ervaring. Probeer zeker hun zelfgemaakte clam chowder en geniet van de lokale artefacten en kunstwerken.

12. Heerlijk ontbijt bij Kona Joe’s Island Cafe and Coffee

Kona Joe’s Island Cafe and Coffee biedt de perfecte plek voor een heerlijk en ontspannen ontbijt met zelfgemaakte biscuits en zwemkleding pegjes om mee naar huis te nemen als souvenir.

13. Comfort food bij Frog’s Landing

Frog’s Landing biedt heerlijke home-stijl gerechten in Cedar Key. Probeer hun lokale gerechten zoals de Gumbo van pastinaken die je nergens anders zult vinden.

14. Geniet van een drankje bij Tiki Bar

The Tiki Bar is een must-visit op je gastronomische reis in Cedar Key. Gelegen aan het strand, biedt deze plek een prachtig uitzicht om te genieten van een heerlijke Margarita.

15. Overnachting in Island Hotel and Restaurant

Tot slot raden we aan om te overnachten in het historische Island Hotel and Restaurant. Het beschikt over een restaurant met een prachtige bar en een veranda met een geweldig uitzicht op de baai.

Cedar Key heeft veel te bieden op culinair gebied. Deze vele hoogtepunten garanderen een unieke en smakelijke ervaring tijdens je gastronomische reis. Vergeet niet om de lokale honing, rum en wijnen te proeven en te genieten van de lokale kunst en cultuur. Bezoek zeker de beste restaurants en geniet van de verse zeevruchten.

1. Waar ligt Cedar Key?
Cedar Key ligt aan de kust van Florida, Verenigde Staten.

2. Welke restaurants zijn een must om te bezoeken in Cedar Key?
Enkele must-bezoeken restaurants in Cedar Key zijn Island Room, Steamers Clam Bar & Grill, Tony’s Clam Chowder & Pizza House en 83 West.

3. Welke culinaire ervaringen biedt Cedar Key aan?
Cedar Key biedt unieke culinaire ervaringen zoals lokale honing, rum en wijnen, verse zeevruchten en comfort food.

4. Waar kan ik lokale kunst en cultuur ervaren tijdens mijn gastronomische reis in Cedar Key?
The Tiki Bar, Tony’s Seafood Restaurant en Kona Joe’s Island Cafe and Coffee bieden de mogelijkheid om lokale kunst en cultuur te ervaren tijdens je gastronomische reis.

5. Kan ik overnachten in Cedar Key tijdens mijn gastronomische reis?
Ja, je kunt overnachten in historische hotels zoals het Island Hotel and Restaurant om te genieten van het prachtige uitzicht op de baai en de vele culinaire hoogtepunten van Cedar Key.

Share the Post:

Related Posts