Een dag in het leven van een local in Shanghai: tips om de stad te beleven zoals een inwoner

Als je naar Shanghai gaat, wil je misschien de stad verkennen als een local. In dit artikel delen we tips om Shanghai te beleven zoals een inwoner. Van ontbijten met lokale gerechten tot het bezoeken van verborgen locaties, ontdek hoe je het meeste uit je dag kunt halen in deze fascinerende stad.

Ontbijt als een local

Begin de dag met een traditioneel ontbijt. Ga naar een lokale markt en probeer gerechten zoals congee en youtiao. Congee is een rijstepap die vaak wordt geserveerd met rund- of varkensvlees, gekookte eieren en groenten. Youtiao, ook wel bekend als gefrituurde deegstengels, kan worden gevonden bij kraampjes op straat en wordt vaak gedoopt in sojamelk.

Bezoek lokale parken

Shanghai heeft veel groene en rustige parken die populair zijn onder de lokale bevolking. Fuxing Park en Jing’an Park zijn twee populaire parken die gemakkelijk bereikbaar zijn met de metro. Hier kun je genieten van de natuur, Tai Chi-beoefenaars bekijken en de lokale bevolking ontmoeten.

Jing’an Park

Jing’an Park is een van de populairste parken in Shanghai, gelegen in het Jing’an-district. Het park heeft een groot meer, weelderige tuinen en een speeltuin. Je kunt hier ook Chinese muziekinstrumenten proberen of deelnemen aan een Tai Chi-les.

Fuxing Park

Fuxing Park is een historisch park met Franse invloeden. Het park heeft een lange geschiedenis en is de perfecte plek om te ontspannen en de lokale bevolking te ontmoeten. In het park kun je ook een aantal historische gebouwen bekijken die dateren uit de jaren 1930.

Ontdek verborgen locaties

Shanghai heeft veel verborgen parels die niet vaak worden bezocht door toeristen, maar die zeker een bezoek waard zijn. Verken de Tianzifang-buurt, waar je kunstgalerijen, boetiekjes en gezellige restaurants kunt vinden. Of bezoek het Longhua-tempelcomplex, een boeddhistische tempel met meer dan 1700 jaar geschiedenis.

Tianzifang

Tianzifang is een artistieke wijk in Shanghai waar je allerlei interessante winkels kunt vinden. Er zijn hier kunstgalerijen, boetiekjes en gezellige restaurants. Het is een geweldige plek om souvenirs te kopen en lokale kunst te bekijken.

Longhua-tempelcomplex

Het Longhua-tempelcomplex is een boeddhistische tempel met meer dan 1700 jaar geschiedenis. De tempel is prachtig en zeer indrukwekkend om te zien. Binnen kun je mediteren of deelnemen aan een ceremonie.

Lunch als een local

Ga voor de lunch naar een lokale eetgelegenheid en eet een kom noedelsoep of dumplings. Jiaozi is een populair gerecht dat kan worden gevuld met varkensvlees, rundvlees of groenten. Er zijn veel lokale eetgelegenheden waar je dit gerecht kunt proberen.

Bezoek een museum

Shanghai heeft veel geweldige musea die geschikt zijn voor alle interesses. Het Shanghai-museum is bijvoorbeeld een must-visit museum voor iedereen die geïnteresseerd is in Chinese kunst en geschiedenis.

Diner bij een lokale hangout

Diner bij een lokale hangout zoals een eetkraampje op straat of een populair restaurant dat bekend staat om zijn lokale gerechten. Bestel een paar gerechten om te delen en geniet van de sfeer.

Ga uit

’s Avonds kun je genieten van een drankje in een lokale bar. Het French Concession-gebied heeft veel bars en clubs die populair zijn onder de lokale bevolking.

French Concession

Het French Concession-gebied is een gebied in Shanghai met een Europese sfeer. Hier vind je veel bars en clubs die populair zijn onder de lokale bevolking. Het is een geweldige plek om ’s avonds uit te gaan.

Conclusie

Door de stad te verkennen als een local, leer je Shanghai op een unieke manier kennen. Of je nu gaat ontbijten bij een lokale markt of bezienswaardigheden bezoekt die niet bekend zijn bij toeristen, deze tips helpen je om de stad te beleven als een inwoner.

Veelgestelde vragen

1. Waar vind ik lokale markten in Shanghai?

Er zijn veel lokale markten in Shanghai, zoals de Yuyuan-markt, de Tongchuan-markt en de Jiading Confucius-tempelmarkt.

2. Wat is congee?

Congee is een rijstepap die vaak wordt geserveerd met rund- of varkensvlees, gekookte eieren en groenten.

3. Wat is Tai Chi?

Tai Chi is een oosterse vechtkunst die wordt beoefend voor zijn gezondheidsvoordelen en spirituele verrijking.

4. Wat is Jiaozi?

Jiaozi is een deegwaren gevuld met varkensvlees, rundvlees of groenten.

5. Wat is het French Concession-gebied?

Het French Concession-gebied is een gebied in Shanghai met een Europese sfeer. Hier vind je veel bars en clubs die populair zijn onder de lokale bevolking.

Share the Post:

Related Posts