De wijngaarden van Béziers: een ontdekkingstocht langs de beste wijnhuizen

Als wine lover is het ontdekken van nieuwe en interessante wijnen een absolute verwennerij. Een perfecte vakantiebestemming voor de wijnliefhebber is Béziers in het zuiden van Frankrijk. Béziers is een pittoreske stad aan de Middellandse Zee met een rijke geschiedenis en, nog belangrijker, een regio met de beste wijnen ter wereld. Hier vind je de fijnste wijnen van Languedoc en als je jezelf echt wilt trakteren, zijn er wijnen van topkwaliteit die onderscheiden zijn met de AOC Languedoc-certificering. In dit artikel gaan we op ontdekkingstocht langs de beste wijnhuizen van Béziers en komen we meer te weten over de wijnen die deze regio te bieden heeft.

De geschiedenis van de wijnen van Béziers

Voordat we de beste wijnen van Béziers gaan ontdekken, is het interessant om de geschiedenis van deze regio te kennen. De wijngaarden in Béziers bestaan al sinds de Romeinse tijd en er zijn nog steeds overblijfselen van de oude wijnpers en wijnkelders uit die tijd te zien. De stad Béziers staat bekend om de productie van wijn en de meeste van de wijnen die hier worden geproduceerd, zijn van hoge kwaliteit.

De verschillende wijnhuizen van Béziers

Er zijn verschillende wijnhuizen in Béziers die je kunt bezoeken. Enkele van de beste die je niet mag missen, zijn de Domaine La Madura, Domaine de la Dourbie en Mas de Daumas Gassac. Deze wijnhuizen behoren tot de top van de Languedoc wijnen en staan bekend om de productie van hoogwaardige wijnen. Bij elk wijnhuis kun je volop genieten van de verschillende wijnen en meer te weten komen over het wijnbereidingsproces.

Domaine La Madura

Dit wijnhuis ligt vlakbij het historische stadje Saint-Chinian bij Roquebrun, en produceert al meer dan twintig jaar wijnen van topkwaliteit. Dit domein gebruikt biologische methoden voor de wijnbereiding met de druiven van de wijngaarden in de omgeving. Een bezoek aan het wijnhuis La Madura is een unieke ervaring die wijnliefhebbers niet mogen missen.

Domaine de la Dourbie

Dit wijnhuis is gelegen in het dorpje Saint-Jean-de-Minervois en staat bekend om de productie van de AOC Muscat de Saint-Jean-de-Minervois. De wijnen die hier worden geproduceerd, hebben een fruitige en frisse smaak, perfect voor bij de zomerse maaltijden. Het proeven van deze wijnen is een overheerlijke ervaring.

Mas de Daumas Gassac

Het wijnhuis Mas de Daumas Gassac is gelegen in Aniane, ten noorden van Montpellier. Dit wijnhuis is beroemd om de productie van de beste Franse wijnen en staat bekend om de kwaliteit van de wijnen die hier worden geproduceerd. Het is een educatieve ervaring om meer te weten te komen over de geschiedenis van dit wijnhuis en de wijnen te proeven.

Het ontdekken van de wijnroutes

Een andere manier om de beste wijnen van Béziers te ontdekken, is door middel van de wijnroutes. Er zijn verschillende wijnroutes die je kunt volgen om de beste wijnen te proeven en de sfeer van de regio te proeven. De wijnroute van de Haut-Languedoc en de wijnroute van de Coteaux du Languedoc, zijn enkele van de populairste wijnroutes die je kunt volgen. Beide bevatten prachtige uitzichten en geweldige wijnen.

Wijnroute van de Haut-Languedoc

Deze route loopt door het natuurpark Haut-Languedoc en omvat enkele van de meest spectaculaire landschappen in de regio. Je komt langs verschillende wijngaarden en kunt genieten van de prachtige smaken van de wijnen van Béziers.

Wijnroute van de Coteaux du Languedoc

Deze route is een van de beste wijnroutes in Frankrijk en heeft een prachtig landschap met een adembenemend uitzicht op de wijngaarden. Je kunt verschillende wijngaarden bezoeken en de beste wijnen proeven, waaronder de beroemde Muscat-wijnen.

De beste wijnen van Béziers

Béziers produceert enkele van de beste wijnen ter wereld. Hier zijn enkele van de beste wijnen die je niet mag missen:

AOC Languedoc

De meest iconische wijnen van Béziers dragen het AOC Languedoc-certificaat. Deze wijnen hebben een speciale status en worden gewaardeerd over de hele wereld. Het zijn wijnen van topkwaliteit met een uniek karakter en smaak die je bijna niet kunt weerstaan.

Muscat-wijnen

Muscat-wijnen zijn een bijzondere specialiteit van Béziers en vormen de perfecte combinatie van zoetheid en aroma. Deze wijnen zijn de perfecte drank voor het dessert en staan bekend om hun fruitige smaak.

Mouvèdre-wijnen

Deze wijnen worden gekenmerkt door hun kruidig karakter en een levendige smaak van zwart fruit. Ze zijn ietwat droog en hebben een zachte afdronk.

Conclusie

De wijngaarden van Béziers in het zuiden van Frankrijk zijn een oase voor wijnliefhebbers. Met verschillende wijnhuizen en wijnroutes om uit te kiezen, heb je genoeg keuzes om te genieten van de beste wijnen van de regio. Een bezoek aan Béziers is een unieke ervaring die je niet mag missen als je dol bent op wijn. Proef de beste wijnen en geniet van het prachtige uitzicht op de wijngaarden tijdens je tour.

Veelgestelde vragen

1. Waar ligt Béziers en hoe kom ik er?
Béziers ligt in het zuiden van Frankrijk, op ongeveer 60 km van Montpellier en 130 km van Toulouse. Het heeft een klein vliegveld en is gemakkelijk bereikbaar met de trein en de bus.

2. Hoeveel kost een wijnproeverij bij de wijnhuizen?
De kosten van de wijntour verschillen per wijnhuis en worden bepaald door het aantal wijnen dat je proeft. De kosten beginnen gemiddeld bij €10 per persoon.

3. Kan ik wijnen van de AOC Languedoc online kopen?
Ja, je kunt wijnen van de AOC Languedoc online kopen. Verschillende wijnhuizen hebben hun eigen webshops en er zijn ook online winkels die wijnen van de regio verkopen.

4. Wat is de beste tijd om Béziers te bezoeken voor een wijntour?
De beste tijd is van juni tot oktober, omdat dit de maanden zijn waarin er verschillende wijnfestivals plaatsvinden in de regio.

5. Is het essentieel om Frans te spreken tijdens een wijntour in Béziers?
Hoewel Frans spreken nuttig kan zijn tijdens een wijntour, zijn de gidsen van de wijnhuizen meestal ook bedreven in het spreken van het Engels en andere talen.

Share the Post:

Related Posts