De verborgen pareltjes van Paderborn: ontdek de leukste plekjes buiten de gebaande paden

Als je op zoek bent naar een unieke vakantiebestemming, dan is Paderborn een stad die je zeker moet overwegen. Deze charmante stad in het noordwesten van Duitsland staat bekend om zijn prachtige gebouwen, parken en tuinen, maar er is meer te ontdekken dan alleen de bekende toeristische attracties. In dit artikel nemen we je mee naar de verborgen juweeltjes van Paderborn, de plekjes die buiten de gebaande paden liggen en waar de meeste toeristen niet zullen komen.

1. De Marktkirche

Als je op zoek bent naar een plek waar geschiedenis en architectuur samenkomen, bezoek dan de Marktkirche in Paderborn. Deze kerk is gebouwd in het midden van de 13e eeuw en is uitgebreid gerenoveerd in de afgelopen decennia. De Marktkirche staat bekend om zijn prachtige glas-in-lood ramen en zijn bijzondere orgel.

2. Het Adam-und-Eva-Haus

Het Adam-und-Eva-Haus is een van de meest fotogenieke plekjes in Paderborn. Dit gebouw uit de 16e eeuw heeft zowel barokke als gotische details en is vernoemd naar de bijbelse figuren Adam en Eva. Het is de moeite waard om even een kijkje te nemen bij dit prachtige pand.

3. Het Hermann Memorial

Het Hermann Memorial is een indrukwekkend standbeeld dat staat op de top van de Hermannsberg. Het is een eerbetoon aan Hermann de Cherusker, een belangrijke figuur uit de Duitse geschiedenis. Het beeld is maar liefst 53 meter hoog en biedt vanaf de top een fantastisch uitzicht over Paderborn.

4. De Paderquelle

De Paderquelle is een van de belangrijkste bronnen van de rivier de Pader. Het is ook een van de oudste bezienswaardigheden van de stad en trekt elk jaar duizenden bezoekers. Je kunt hier niet alleen genieten van de schoonheid van de bron zelf, maar ook van de prachtige omgeving eromheen.

5. Het Driburger Tor

Het Driburger Tor is een prachtige stadspoort uit de 13e eeuw. Het is een van de weinige overgebleven stadspoorten in Paderborn en is een populaire plek om foto’s te maken. Het is een geweldige plek om wat tijd door te brengen als je op zoek bent naar een stukje geschiedenis.

6. Het Stadtwald

Het Stadtwald is een groot bosgebied aan de rand van Paderborn. Het is een geweldige plek om te wandelen, fietsen of gewoon te genieten van de natuur. Het is een van de vele verborgen pareltjes van Paderborn en is zeker een bezoek waard.

7. Het Jesuitenkolleg

Het Jesuitenkolleg is een van de bekendste gebouwen in Paderborn. Het werd gebouwd in de 16e eeuw en heeft een prachtige barokke gevel. Het gebouw is niet alleen indrukwekkend van buiten, maar ook van binnen.

8. Het Diözesanmuseum

Het Diözesanmuseum is een museum dat is gewijd aan de geschiedenis van het bisdom Paderborn. Het is gelegen in de buurt van de kathedraal en heeft een uitgebreide collectie van kunstwerken en religieuze objecten. Het is een geweldige plek om wat meer te weten te komen over de geschiedenis van Paderborn.

9. Het Südlichen Stadtmauer

Het Südlichen Stadtmauer is een overblijfsel van de stadsmuren van Paderborn. Het is een prachtige plek om op te gaan en vanaf daar te genieten van het uitzicht over de stad. Het is ook een geweldige plek om te zien hoe de stadsmuren werden gebouwd en gebruikt werden in de middeleeuwen.

10. Het Liboriusbrunnen

Het Liboriusbrunnen is een prachtige fontein gelegen op het Liboriusplein. Het werd gebouwd in de late 19e eeuw en is vernoemd naar de beschermheilige van de stad, Sint-Liborius. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van een kopje koffie of een ijsje.

11. Het Fürstengarten

Het Fürstengarten is een prachtige tuin in het centrum van Paderborn. Het is een historische tuin die oorspronkelijk werd aangelegd in de 17e eeuw. Het is een geweldige plek voor een wandeling en om te genieten van de prachtige bloemen en planten.

12. Het Schloss Neuhaus

Het Schloss Neuhaus is een prachtig kasteel net buiten Paderborn. Het werd gebouwd in de 16e eeuw en heeft een bijzondere barokke gevel. Het kasteel is omgeven door een prachtig park en is een geweldige plek om een middag door te brengen.

13. Het Heimatmuseum

Het Heimatmuseum is een museum gewijd aan de geschiedenis van Paderborn en zijn omgeving. Het is gelegen in de oude stad en heeft een prachtige collectie van kunstvoorwerpen, archeologische vondsten en historische documenten. Het is een geweldige plek om meer te leren over de geschiedenis van de stad.

14. Het Lippesee

Het Lippesee is een groot meer in de buurt van Paderborn. Het is een populaire plek om te zwemmen, te vissen en te zeilen. Het meer ligt in een prachtig natuurgebied en is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.

15. Het Ahorn-Sportpark

Het Ahorn-Sportpark is een groot sportpark in Paderborn. Het is een geweldige plek om te sporten of gewoon te ontspannen. Het park heeft een groot zwembad, een tennisbaan en tal van andere sportfaciliteiten.

Als je op zoek bent naar een unieke vakantiebestemming, dan is Paderborn zeker een plek die je moet bezoeken. Door weg te gaan van de gebaande paden en de verborgen pareltjes van de stad te ontdekken, krijg je een betere indruk van wat deze stad te bieden heeft. Vergeet niet om onze tips te gebruiken tijdens je bezoek aan Paderborn!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de openingstijden van het Diözesanmuseum?

Het Diözesanmuseum is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 10:00 tot 18:00 uur.

Is het mogelijk om het Hermann Memorial te beklimmen?

Ja, het is mogelijk om het Hermann Memorial te beklimmen. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over Paderborn.

Hoe kom ik bij het Lippesee?

Het Lippesee is bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Er zijn ook fietspaden die leiden naar het meer.

Zijn er parkeerplaatsen bij het Adam-und-Eva-Haus?

Ja, er zijn parkeerplaatsen in de buurt van het Adam-und-Eva-Haus.

Kan ik een rondleiding krijgen bij het Jesuitenkolleg?

Ja, het is mogelijk om een rondleiding te krijgen bij het Jesuitenkolleg. Het is wel nodig om van tevoren te reserveren.

Share the Post:

Related Posts