De verborgen pareltjes van Karpathos: ontdek de minder bekende, maar minstens zo mooie plekken op dit Griekse eiland.

Karpathos is een prachtig Grieks eiland, maar er is meer te ontdekken dan alleen de bekende plekken. In dit artikel gaan we op zoek naar de verborgen pareltjes van Karpathos. Van adembenemende stranden tot onontdekte dorpen, we laten je zien waar je moet zijn om de minder bekende, maar minstens zo mooie plekken op dit eiland te ontdekken.

Waar ligt Karpathos?

Voordat we de verborgen pareltjes van Karpathos gaan ontdekken, is het handig om te weten waar het eiland eigenlijk ligt. Karpathos is onderdeel van de Griekse eilandengroep de Dodekanesos en ligt tussen Kreta en Rhodos in.

Karpathos-stad

Karpathos-stad is de grootste stad van het eiland en een absolute must-visit. De stad staat bekend om de schilderachtige haven en de kleurrijke huizen langs de kust. Struin door de smalle straatjes en pauzeer bij een van de vele cafés voor een koud drankje.

Diafani

Diafani is een klein vissersdorpje aan de noordelijke kust van het eiland. Het is de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de rustige omgeving. Ook kun je hier de veerboot nemen naar het nabijgelegen eiland Saria.

Achata Beach

Het Achata Beach is misschien wel het mooiste strand van Karpathos. Het is een langgerekt strand met helderblauw water en een prachtig uitzicht op de bergen. Het is niet zo bekend als andere stranden op het eiland, waardoor het er rustiger is.

Olympos

Olympos is een dorp in het noorden van Karpathos en een van de meest traditionele dorpen van Griekenland. Het dorp staat bekend om de authentieke architectuur en de lokale keuken. Maak een wandeling door Olympos en dompel je onder in de rijke geschiedenis van het eiland.

Apella Beach

Apella Beach is een strand dat bekend staat om zijn kristalheldere water en fijnkorrelige zand. Het is misschien niet het meest verborgen strand van Karpathos, maar het is wel een van de mooiste. Er zijn verschillende tavernes in de buurt waar je kunt genieten van lokale gerechten.

Arkasa

Arkasa is een klein dorpje aan de zuidwestkust van het eiland. Het dorp staat bekend om de archeologische opgravingen en de vele oude ruïnes. Ook kun je hier genieten van een prachtig uitzicht op de zee.

Karpathos Food Festival

Het Karpathos Food Festival is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij lokale producenten hun producten presenteren. Het festival vindt plaats in Pigadia en is een absolute must-visit voor foodies.

Kyra Panagia Beach

Kyra Panagia Beach is een verborgen parel aan de oostkust van het eiland. Het strand is omgeven door kliffen en de zee heeft een prachtige turquoise kleur. Het is de ideale plek om te zwemmen, te zonnen en tot rust te komen.

Avlona

Avlona is een klein dorpje in het noorden van het eiland. Het dorpje is gebouwd op een heuvel en biedt een adembenemend uitzicht op de zee en de omliggende bergen. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de natuur.

Kira Panagia klooster

Het Kira Panagia klooster ligt op een heuvel tussen Lefkos en Arkassa. Het klooster is gebouwd in de 16e eeuw en is nog steeds in gebruik. Het is een prachtige plek om te bezoeken en te genieten van het uitzicht op de omliggende bergen en de zee.

Lefkos Beach

Lefkos Beach is een van de mooiste stranden van het eiland. Het is een langgerekt strand met helderblauw water en fijnkorrelig zand. Er zijn verschillende tavernes in de buurt waar je kunt genieten van lokale gerechten.

Mesa Pigadia Beach

Mesa Pigadia Beach is een afgelegen strand aan de zuidkust van het eiland. Het strand is alleen te voet bereikbaar en is een geweldige plek om te zwemmen en te ontspannen.

Tristomo Beach

Tristomo Beach is een afgelegen strand aan de oostkust van het eiland. Het strand is alleen te voet bereikbaar en is een geweldige plek om te zwemmen en te ontspannen.

Spoa

Spoa is een klein dorpje aan de oostkust van het eiland. Het dorp staat bekend om zijn traditionele architectuur en de prachtige stranden in de buurt. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de lokale cultuur.

Conclusie

Karpathos is een prachtig Grieks eiland en biedt veel meer dan alleen de bekende plekken. Van afgelegen stranden tot traditionele dorpen, er is genoeg te ontdekken voor de avontuurlijke reiziger. Vergeet niet om te genieten van de lokale keuken en de rijke geschiedenis van het eiland.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de beste tijd om Karpathos te bezoeken?
– De beste tijd om Karpathos te bezoeken is van mei tot oktober.

2. Is Karpathos duur?
– Karpathos is relatief goedkoop in vergelijking met andere populaire Griekse eilanden.

3. Hoe kom ik op Karpathos?
– Je kunt naar Karpathos vliegen vanaf Athene of Rhodos, of je kunt de veerboot nemen vanaf het vasteland.

4. Zijn er veel toeristen op Karpathos?
– Karpathos is minder bekend dan andere Griekse eilanden, dus het is over het algemeen minder druk.

5. Kan ik op Karpathos gaan wandelen?
– Ja, er zijn veel wandelpaden op Karpathos en het is een geweldige manier om het eiland te verkennen.

Share the Post:

Related Posts