De verborgen parels van Baltimore: ontdek de minder bekende juweeltjes van deze stad

Baltimore, gelegen in het oosten van de Verenigde Staten, is een stad die vaak over het hoofd wordt gezien bij het plannen van een vakantie. Maar deze stad heeft veel te bieden, van historische en culturele bezienswaardigheden tot heerlijk eten en drinken. In dit artikel zullen we enkele minder bekende hoogtepunten van Baltimore verkennen die je niet mag missen tijdens je bezoek aan deze stad.

1. Hampden

Hampden, een buurt in het noorden van Baltimore, is bekend om zijn unieke winkels, boetieks en restaurants. Het is zeker een bezoek waard als je op zoek bent naar authentieke souvenirs en ander winkelplezier.

2. Graffiti Alley

Een andere verborgen parel van Baltimore is de Graffiti Alley, gelegen in het centrum van de stad. Het is een perfecte plek om enkele lokale street artists in actie te zien en te genieten van alle verschillende stijlen van straatkunst.

3. Fort McHenry

Fort McHenry is een belangrijke historische plek en de plaats waar de Amerikaanse vlag werd gehezen tijdens de oorlog van 1812. Breng een bezoek aan dit fort voor een kijkje in de Amerikaanse geschiedenis en geniet van het prachtige uitzicht op de haven van Baltimore.

4. American Visionary Art Museum

Het American Visionary Art Museum is een ongebruikelijk museum opgericht door een visionair filmmaker en zijn vrouw, met als doel het tonen van de werken van outsiders in de kunstwereld. Het museum heeft een unieke collectie kunstwerken die je nergens anders zult vinden.

5. Lazy Sunday Morning

Als je wilt ontspannen, kun je tijd doorbrengen in de schilderachtige omgeving van het Druid Hill Park. Dit park heeft mooie tuinen om doorheen te wandelen, met als hoogtepunt de rozentuin. Ideaal voor een luie zondagochtend!

6. Chesapeake Bay

De naastgelegen Chesapeake Bay is een belangrijke bezienswaardigheid van Baltimore. Hier kun je genieten van de prachtige uitzichten op het water, boottochten maken, vissen en nog veel meer.

7. Geppi’s Entertainment Museum

Het Geppi’s Entertainment Museum is een must-visit voor elke popcultuur addict. Het heeft een enorme collectie van stripboeken, speelgoed, videogames en andere verzamelobjecten, allemaal gericht op de entertainmentindustrie.

8. Harbor Market

Harbor Market is een plek waar je je smaakpapillen kunt verwennen. Het is een food court met een grote verscheidenheid aan eten en drinken, zoals vers gevangen zeevruchten, lokale bieren, pizza’s en meer.

9. Fells Point

Fells Point is een buurt in Baltimore die bekend staat om zijn architectuur en historische charme. Hier vind je tal van winkels, restaurants, bars en clubs, allemaal binnen een wandelafstand van elkaar.

10. B&O Railroad Museum

Het B&O Railroad Museum is een eerbetoon aan de Baltimore and Ohio Railroad, die een grote rol speelde in de Amerikaanse industriële revolutie. Hier kun je een blik werpen op de historische locomotieven en treinen.

11. Rawlings Conservatory & Botanic Gardens

De Rawlings Conservatory & Botanic Gardens is een verzameling van vijf verschillende kassen in het Druid Hill Park. Hier kun je enkele prachtige bloemen en planten bekijken en genieten van de rustige omgeving.

12. Mount Vernon Place

Het Mount Vernon Place is een plein omringd door enkele van de meest indrukwekkende gebouwen in Baltimore. Hier vind je het Washington Monument, het Museum of Baltimore, en andere indrukwekkende bezienswaardigheden.

13. Fell’s Point Ghost Tour

De Fell’s Point Ghost Tour is een perfecte manier om de mysterieuze kant van Baltimore te verkennen. Tijdens deze tour bezoek je enkele spookachtige plekken in Fells Point en leer je over enkele van de griezelige verhalen die in deze buurt de ronde doen.

14. The Visionary Crosswalk Art Project

The Visionary Crosswalk Art Project is een serie van kruispunten in Baltimore die zijn beschilderd door lokale kunstenaars. Het is een unieke manier om de stad te verkennen en te genieten van de creativiteit van de lokale gemeenschap.

15. National Aquarium

Tot slot, als je op zoek bent naar een dag vol avontuur en onderwaterplezier, is het National Aquarium de plek om naartoe te gaan. Het biedt een breed scala aan zeedieren, van haaien tot pinguïns, en educatieve programma’s voor het hele gezin.

Baltimore is een stad die veel te bieden heeft, van historische bezienswaardigheden tot prachtige parken en musea. Het is een perfecte bestemming voor iedereen die op zoek is naar een vakantie vol plezier en avontuur. Vergeet niet om deze verborgen parels van Baltimore te bezoeken en zo nog meer te genieten van je reis.

1. Wat is de beste tijd om Baltimore te bezoeken?

Baltimore is het hele jaar door een bezoek waard, maar de beste tijd om te gaan is in de lente (maart tot mei) of de herfst (september tot november), wanneer het klimaat mild is en er minder toeristen zijn.

2. Is Baltimore een veilige stad?

Net als in elke stad moet je je bewust zijn van je omgeving en voorzichtig zijn als je op pad bent. Over het algemeen is Baltimore een veilige stad, maar het is raadzaam om veiligheidsmaatregelen te nemen en op de hoogte te blijven van eventuele veiligheidsproblemen.

3. Waar vind ik de beste lokale gerechten in Baltimore?

Je kunt de beste lokale gerechten van Baltimore vinden in de wijk Hampden, op de Harbor Market of in een van de vele restaurants in Fells Point.

4. Welke musea in Baltimore moet ik bezoeken?

Naast het American Visionary Art Museum en het B & O Railroad Museum, zijn het National Museum of American History en het Maryland Science Center goede opties voor musea.

5. Is er openbaar vervoer beschikbaar in Baltimore?

Ja, er zijn verschillende openbaarvervoeropties beschikbaar in Baltimore, waaronder bussen, treinen en zelfs boten. Het is een gemakkelijke manier om door de stad te reizen en de bezienswaardigheden te bekijken.

Share the Post:

Related Posts