De topattracties van Sint-Helena, Ascension en Tristan Da Cunha: van de historische Jamestown in Sint-Helena tot de prachtige groene valleien van Tristan Da Cunha, ontdek de must-see bezienswaardigheden en attracties van deze unieke eilanden.

Sint-Helena, Ascension en Tristan Da Cunha zijn drie unieke eilanden die samen een afgelegen eilandengroep vormen in de zuidelijke Atlantische Oceaan. Deze eilanden zijn niet alleen bekend vanwege hun schilderachtige schoonheid, maar ook vanwege hun rijke geschiedenis en cultuur. In dit artikel ontdek je de topattracties die je niet mag missen tijdens je bezoek aan deze fascinerende eilanden.

Sint-Helena

De historische Jamestown

Jamestown is de hoofdstad van Sint-Helena en een belangrijk cultureel centrum van het eiland. Het staat bekend om zijn historische architectuur en toeristische attracties. Mount Pleasant is een pittoreske plek om te bezoeken en biedt een schitterend uitzicht over Jamestown. Ook de Sint-James kerk, de Clock Tower en de Saint Helena National Trust Museum zijn bijzonder aan te raden. Verder is het ook mogelijk om door het oude centrum van de stad te wandelen en te genieten van het straatbeeld.

De Napoleon-locaties

De beroemde Franse Keizer Napoleon Bonaparte was verbannen naar Sint-Helena in 1815 en bracht hier de laatste jaren van zijn leven door. Als je het gebied rond de Longwood House bezoekt, krijg je een goede indruk van zijn ballingschap. Het Napoleon House Museum is ook een aanrader, want hier kun je een kijkje nemen in het leven van Napoleon tijdens zijn verbanning.

De prachtige natuur

Sint-Helena heeft een aantal natuurlijke bezienswaardigheden die je niet mag missen. Neem een kijkje bij de Diana’s Peak National Park, het Millennium Forest en het Blue Hill Nature Reserve. Hier vind je verschillende soorten flora en fauna, zoals de Saint Helena Sugarbird en de Saint Helena plover.

Ascension

De Green Mountain

Green Mountain is een prachtig natuurgebied op Ascension en is vooral bekend vanwege zijn fantastische uitzichten. Het pad om de berg te beklimmen is een leuke uitdaging en de moeite waard, want je wordt beloond met een geweldig panoramisch uitzicht op het eiland en de omringende zee.

Het Schildpaddenstrand

Het Schildpaddenstrand is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving. Het water is kristalhelder en de golven zijn mild, wat het ideaal maakt voor zwemmen en snorkelen. Neem ook een kijkje bij de green sea turtles die hier leven, ze zijn bijzonder om te zien.

De Devil’s Riding School

De Devil’s Riding School is een indrukwekkend natuurwonder op Ascension. Het is een enorm gebied van lavasteen dat lijkt op een rode woestijn. Het is een unieke plek die een bezoek meer dan waard is.

Tristan Da Cunha

De Inaccessible Island

De Inaccessible Island is een afgelegen eiland die bekend staat om zijn prachtige groene valleien en spectaculaire bergen. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de adembenemende landschappen. Houd wel rekening met de woelige zee, ruw weer kan het bezoek ingewikkeld maken

De Boat Harbour

Het Boat Harbour is precies wat het zegt. Het is een kleine haven waar verschillende boten en schepen aankomen, meestal voor de Monarch of de Edinburgh, en is een geweldige plek om de vissers en de zeevarenden van Tristan Da Cunha te ontmoeten.

Het Nightingale-Eiland

Het Nightingale eiland is een beeldschone, afgelegen plek die bekend is om zijn vogels. Je kunt hier onder andere de spectaculaire albatrossen en de zeldzame Tristan Thrush vinden, evenals vele andere inheemse vogels.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een uniek avontuur, dan zijn Sint-Helena, Ascension en Tristan Da Cunha zeker een bezoek waard. Van de historische Jamestown in Sint-Helena tot de prachtige groene valleien van Tristan Da Cunha, er valt hier veel te ontdekken en te beleven. Maak van de gelegenheid gebruik om de bijzondere attracties en bezienswaardigheden te bezoeken die deze drie eilanden te bieden hebben.

Veelgestelde vragen

Waarom zijn de eilanden zo afgelegen?

Deze eilandengroep ligt ongeveer halverwege Zuid-Amerika en Afrika. Daarnaast is het ook niet gemakkelijk om er te komen vanwege de ruige oceaan. Dit zorgt ervoor dat het een van de meest afgelegen plekken ter wereld is.

Wat is de beste tijd van het jaar om deze eilanden te bezoeken?

De beste tijd om deze eilanden te bezoeken is tijdens de zomermaanden van december tot februari, wanneer het weer wat beter is en de zee wat kalmer is.

Zijn er accommodaties op deze eilanden?

Ja, er zijn diverse accommodaties te vinden op deze eilanden. Het is aan te raden om wel op tijd te boeken om teleurstellingen te voorkomen.

Is het veilig om deze eilanden te bezoeken?

Deze eilanden hebben een laag criminaliteitscijfer en worden beschouwd als vrij veilig. Echter, wees voorzichtig bij het verkennen van afgelegen gebieden en ga niet alleen op pad.

Wat zijn de kosten van een bezoek aan Sint-Helena, Ascension en Tristan Da Cunha?

Deze kosten hangen af van het seizoen en de duur van je reis. De algemene kosten voor visa, accommodatie en voedsel zullen echter hoger zijn dan de gemiddelde toeristische bestemming.

Share the Post:

Related Posts