De oude stad verlaten: De mooiste dagtochten vanuit Damascus

Damascus in Syrië is een van de oudste steden ter wereld en staat bekend om zijn historische monumenten en oude gebouwen. De stad is rijk aan geschiedenis en cultuur en heeft veel te bieden aan toeristen. Maar voor degenen die de oude stad Damascus al hebben verkend, biedt de omgeving ook veel mooie plekken om te ontdekken. Hier zijn enkele van de mooiste dagtochten die je kunt maken vanuit Damascus.

1. Maaloula

Maaloula ligt op ongeveer 50 kilometer ten noordwesten van Damascus en is een kleine en pittoreske stad. Het staat bekend als de enige stad in de wereld waar nog steeds het Aramees wordt gesproken, de taal die in de tijd van Jezus werd gesproken. Bezoek de oude kloosters en de prachtige landschappen om de traditionele manier van leven in deze regio te ervaren.

2. Bosra

Bosra is een oude stad die zich bevindt op ongeveer 130 kilometer ten zuiden van Damascus. Het is beroemd om zijn oude Romeinse amfitheater dat dateert uit de 2e eeuw. Het theater is zo goed bewaard gebleven dat het nog steeds voor concerten en voorstellingen wordt gebruikt.

3. Krak des Chevaliers

Krak des Chevaliers is een van de meest indrukwekkende middeleeuwse kastelen ter wereld en ligt op ongeveer 100 kilometer ten westen van Damascus. Het kasteel was oorspronkelijk gebouwd tijdens de kruistochten en heeft vele aanvallen overleefd. Het kasteel biedt een prachtig uitzicht op de omgeving en is een must-visit voor geschiedenisliefhebbers.

4. Qassioun berg

Als je even genoeg hebt van alle oude monumenten en gebouwen, dan is de Qassioun berg een goede optie. Het is een van de meest iconische bergen in Syrië en ligt net buiten Damascus. Het biedt een prachtig uitzicht over de stad en is een populaire plek om te wandelen en te picknicken.

5. Saladin Citadel

De Saladin Citadel is een fort uit de 12e eeuw dat hoger op de heuvel van Damascus ligt. Het is een prachtig voorbeeld van islamitische militaire architectuur en biedt een spectaculair uitzicht over de stad. De citadel heeft ook een museum dat een groot aantal historische exposities herbergt.

6. Saydnaya

Saydnaya is een stad gelegen op ongeveer 30 kilometer ten noorden van Damascus. Het staat bekend om zijn kloosters en de Saydnaya-kerk die daar al sinds de 5e eeuw staat. Het is ook een stad waar traditionele handmatige geweven producten gemaakt worden; zeker een bezoekje waard als je geïnteresseerd bent in ambachten.

7. Valley of Christians

De Valley of Christians is een schilderachtig landschap op ongeveer 60 kilometer ten oosten van Damascus. Het is de thuisbasis van een groot aantal kloosters en kerken die in oude stijl gebouwd zijn. Het is een waar pelgrimsoord en een fascinerende bestemming om te ontdekken.

8. Al-Nabk

Al-Nabk is een klein stadje op ongeveer 80 kilometer ten noorden van Damascus. Het is omgeven door olijfgaarden en is beroemd om zijn natuurlijke bronnen en watervallen. Het is een prachtige stad om te voet te verkennen en te genieten van de natuur.

9. Sednaya

Sednaya is een stad op ongeveer 30 kilometer ten noordwesten van Damascus. Het staat bekend om zijn klooster en het Mariabeeld dat op de top van een heuvel staat. De stad heeft ook een grote markt waar traditionele ambachtslieden hun werk tonen.

10. Az-Zabadani

Az-Zabadani is een bergachtige stad op ongeveer 40 kilometer ten noordwesten van Damascus. Het is een populaire bestemming tijdens de zomermaanden vanwege de koelere temperaturen en de prachtige bossen en watervallen. Het is ook een prachtig skigebied in de winter.

11. Al-Sanamayn

Al-Sanamayn is een kleine stad op ongeveer 70 kilometer ten zuiden van Damascus. Het staat bekend om zijn romeinse overblijfselen en de oude markt. Het is een prachtige stad om te voet te verkennen en de lokale cultuur te ervaren.

12. Adra

Adra is een klein dorpje op ongeveer 30 kilometer ten oosten van Damascus. Het is beroemd om zijn traditionele bogen en oude architectuur. Het is een prachtige plek om te stoppen en foto’s te maken van het uitzicht over de omliggende bergen.

13. Al-Nasiriya

Al-Nasiriya ligt op ongeveer 40 kilometer ten zuidwesten van Damascus en is een prachtig voorbeeld van een traditioneel Syrisch dorp. Het dorp staat bekend om zijn traditionele ambachten, waaronder het maken van handgemaakte instrumenten en geweven producten.

14. Nabk Palace

Nabk Palace is een paleiscomplex gelegen op ongeveer 80 kilometer ten noorden van Damascus. Het werd ooit gebruikt als residentie van de koninklijke familie. De paleizen zijn prachtig gerestaureerd en een bezoek aan de architectuur en het interieur is zeker de moeite waard.

15. Salkhad Castle

Salkhad Castle ligt op ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Damascus en is een prachtig voorbeeld van Arabische militaire architectuur. Het is gemaakt van zwart basalt en heeft een ongebruikelijke vorm. Het kasteel heeft ook een museum dat een uitstekende verzameling van historische voorwerpen bevat.

De omgeving van Damascus biedt een schat aan bezienswaardigheden en mooie dagtochten die vanuit Damascus kunnen worden ontdekt. Van prachtige bergen en valleien tot historische kastelen en steden, er is voor elk wat wils. Het zijn allemaal geweldige plekken om te ontdekken en te genieten van de schoonheid en geschiedenis van Syrië.

Veelgestelde vragen:

1. Is Damascus veilig voor toeristen?
Ja, Damascus is over het algemeen veilig voor toeristen, maar het is altijd belangrijk om waakzaam te zijn en de veiligheidsvoorschriften van de overheid te volgen.

2. Hoe kan ik van Damascus naar deze plaatsen reizen?
Je kunt gebruik maken van een taxi of een privé auto huren om deze plaatsen te bereiken. Het is ook mogelijk om een tour te boeken bij een lokale touroperator.

3. Heb ik een visum nodig om Syrië te bezoeken?
Ja, de meeste buitenlanders hebben een visum nodig om Syrië te bezoeken. Het is belangrijk om je visum op tijd aan te vragen.

4. Hoe lang duurt het om deze plaatsen te bezoeken?
De meeste dagtochten duren ongeveer 6 tot 8 uur. Het is belangrijk om voldoende tijd in te plannen om elke plaats te verkennen en te genieten.

5. Wat is de beste tijd om Damascus en omgeving te bezoeken?
De beste tijd om Damascus en omgeving te bezoeken is in de lente (maart-mei) en herfst (september-november), wanneer de temperaturen aangenaam zijn en de natuur op zijn best is.

Share the Post:

Related Posts