De onontdekte parels van Campo Grande: 5 bijzondere plekken om te bezoeken

Campo Grande, de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Mato Grosso do Sul, is een opkomende bestemming voor toeristen. Het is echter nog steeds een beetje een onontgonnen gebied en er zijn veel verborgen pareltjes te ontdekken. Als je op zoek bent naar avontuur en wat anders dan de gebruikelijke toeristische hotspots, dan zijn deze vijf bijzondere plekken in Campo Grande zeker een bezoek waard.

1. Parque das Nações Indígenas

Een van de grootste parken in Zuid-Amerika, Parque das Nações Indígenas heeft een oppervlakte van maar liefst 119 hectare. Het beschikt over een groot meer met kano’s en waterfietsen, en er zijn veel wandelpaden die je kunt verkennen. Het park heeft ook tal van mogelijkheden om te picknicken en te genieten van de natuurlijke omgeving.

2. Mercado Municipal

Als je geïnteresseerd bent in lokale gerechten en producten, dan mag je Mercado Municipal niet missen. Dit is een grote overdekte markt waar je alles kunt vinden, van verse vis tot zelfgemaakte chocolade. Het is een uitstekende plek om de lokale cultuur te ontdekken en te genieten van de levendige sfeer van Campo Grande.

3. Morro do Ernesto

Morro do Ernesto is een verborgen juweeltje dat niet veel toeristen kennen. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht op de stad en de omliggende heuvels. Het is een steile klim naar de top, maar het uitzicht is absoluut de moeite waard.

4. Taquari Valley

Taquari Valley is een prachtige plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van de rust van de natuur. Hier vind je een overvloed aan wilde dieren en unieke flora. Er zijn tal van wandelingen te maken en mogelijkheden om te kamperen, picknicken en te zwemmen in de heldere rivieren.

5. Jardim das Esculturas

Jardim das Esculturas is een openluchtmuseum met meer dan 100 beeldhouwwerken van Braziliaanse kunstenaars. Het park is goed onderhouden en biedt een prachtige omgeving om te ontspannen en te genieten van kunst en natuur.

Conclusie

Campo Grande is een opkomende bestemming in Brazilië en biedt een verbazingwekkend scala aan minder bekende plekken om te verkennen. Als je op zoek bent naar een avontuurlijke vakantie gevuld met cultuur, natuur en geschiedenis, dan is deze stad zeker een bezoek waard.

Veelgestelde vragen

1. Hoe kom ik het beste naar Campo Grande?
Je kunt naar Campo Grande vliegen en landen op de internationale luchthaven van de stad. Vanaf daar kun je een taxi of een huurauto nemen om de stad en de omgeving te verkennen.

2. Is Campo Grande een veilige stad?
Ja, Campo Grande heeft een relatief lage misdaadcijfer en wordt beschouwd als een veilige stad voor toeristen. Het is echter altijd belangrijk om de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen te nemen en alert te zijn op eventuele risico’s.

3. Wat voor weer kan ik verwachten in Campo Grande?
Campo Grande heeft een tropisch savanneklimaat, met warme en vochtige zomers en droge winters. De gemiddelde temperatuur varieert van 23 tot 30 graden Celsius, afhankelijk van het seizoen.

4. Hoeveel tijd moet ik reserveren om Campo Grande te verkennen?
Om de stad en de omliggende gebieden goed te verkennen, raden wij aan om minimaal drie tot vier dagen te reserveren. Dit geeft je genoeg tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien en ook de verborgen parels te ontdekken.

5. Welke talen worden er gesproken in Campo Grande?
Portugees is de officiële taal van Brazilië en wordt ook in Campo Grande gesproken. Engels wordt niet altijd gesproken, maar veel toeristische plekken hebben Engels sprekend personeel. Het is handig om wat basiswoorden Portugees te leren voordat je gaat.

Share the Post:

Related Posts