De meest fotogenieke plekken in Myanmar voor Instagramwaardige vakantiekiekjes

Myanmar, het voormalige Birma, is een land met vele gezichten. Het heeft een rijke geschiedenis, een indrukwekkende cultuur en adembenemende landschappen. Myanmar is de afgelopen jaren steeds populairder geworden als toeristische bestemming, en dat is niet zonder reden. Het land heeft namelijk ook enkele van de meest fotogenieke plekken ter wereld. In dit artikel zullen we enkele van de beste plekken delen om Instagramwaardige vakantiekiekjes te maken.

Yangon

De grootste stad van Myanmar mag niet ontbreken op deze lijst. Yangon heeft een fascinerende mix van koloniale en Aziatische architectuur en is gevuld met Boeddhistische tempels en pagodes. De absolute must-visit plekken zijn de Shwedagon Pagode en de Sule Pagoda.

Shwedagon Pagode

Deze gouden pagode is een iconisch symbool van Myanmar en een van de meest heilige plekken voor Boeddhisten ter wereld. Het is de perfecte plek voor een onvergetelijke foto tijdens zonsondergang.

Sule Pagoda

Deze pagode staat in het hart van Yangon en is omringd door moderne gebouwen. Het is een prachtige mix van oud en nieuw en is een uitstekende plek om een panoramafoto te maken van de stad.

Bagan

Bagan heeft ongeveer 2000 tempels, pagodes en stoepa’s en is een van de meest indrukwekkende archeologische vindplaatsen ter wereld. Het is een plek die absoluut op je bucketlist moet staan.

Tempels at Sunrise

Een van de unieke ervaringen in Bagan is het bekijken van de zonsopgang vanaf een van de tempels. Dit zorgt voor een dramatisch uitzicht en is een must-see.

Ananda Pagoda

Deze pagode is een van de meest spectaculaire en goed bewaarde tempels in Bagan. De witte koepels en muren zijn een indrukwekkend gezicht en zullen prachtig staan op je Instagram-feed.

Inlemeer

Het Inlemeer wordt beschouwd als een van de verborgen juweeltjes van Myanmar en is een geweldige locatie om te genieten van de serene schoonheid van het land.

Vissersdorpjes bij zonsondergang

Een van de meest iconische beelden van Myanmar is de legendarische Intha-vissers op het Inlemeer. Bij zonsondergang zorgen de goudkleurige luchten voor een weergaloos decor voor dit beeld.

Drijvende tuinen

De drijvende tuinen op het Inlemeer zijn een unieke manier om de dorpen en de geweldige sfeer en levensstijl van de bevolking te ontdekken. De kleurrijke en fotogenieke bloemen en planten maken het ook nog eens tot een gunstige achtergrond voor foto’s.

Mandalay

Mandalay is de tweede grootste stad van Myanmar en de culturele en religieuze hoofdstad van het land.

U-Bein-brug

De U Bein-brug is de langste teakhouten brug ter wereld. Het is een iconisch beeld van Myanmar en tijdens de zonsondergang kun je hier de meest fantastische foto’s maken.

Mandalay Hill

Mandalay Hill is een van de beste plekken om de zonsondergang te bekijken, terwijl je een panoramisch uitzicht hebt over de stad. Je kunt ervoor kiezen om de trap te beklimmen of de lift te nemen.

Conclusion

Myanmar is een land vol interessante bezienswaardigheden. Of het nu gaat om de pagodes in Yangon, de tempels in Bagan, het Inlemeer of Mandalay, elk hoekje van het land vertelt een fascinerend verhaal. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land steeds meer populair wordt voor reizigers van over de hele wereld. Dus pak je koffers en ga naar Myanmar om ervaringen te beleven en foto’s te maken die je nooit zult vergeten.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de beste tijden om Myanmar te bezoeken voor Instagramwaardige foto’s?

De beste tijd om Myanmar te bezoeken is tijdens de droge maanden van november tot februari wanneer de temperaturen lager zijn en de lucht minder vochtig is. Dit betekent dat je meer kans hebt om heldere en stralende foto’s te nemen tijdens je reis.

Zijn drones toegestaan in Myanmar?

Ja, drones zijn toegestaan in Myanmar, maar alleen met een speciale vergunning die je bij aankomst in het land kunt aanvragen. Controleer voor de meest recente informatie de website van de overheid van Myanmar.

Zijn er speciale kledingvoorschriften voor het bezoeken van tempels in Myanmar?

Ja. Houd er rekening mee dat je in tempels en pagodes in Myanmar bedekte schouders en knieën moet hebben. Draag daarom shirts met lange mouwen en broeken of rokken die tot aan de enkels komen.

Zijn de meeste plaatsen in Myanmar gemakkelijk toegankelijk?

Myanmar staat erom bekend minder ontwikkeld te zijn dan andere landen in Zuidoost-Azië. Hoewel er verbetering is in de infrastructuur, kan het zijn dat niet alle toeristische plekken gemakkelijk bereikbaar zijn.

Is het veilig om Myanmar te bezoeken?

Ja, Myanmar is over het algemeen veilig. De meeste toeristen hebben een probleemloze tijd in Myanmar, maar het is belangrijk dat je waakzaam blijft en op je spullen let, vooral in toeristische gebieden.

Share the Post:

Related Posts