De beste snorkelspots van Aranuka en waar je ze vindt

Als je op zoek bent naar een exotische bestemming en houdt van snorkelen, dan is Aranuka in Kiribati zeker een plek die je moet overwegen. Met een azuurblauwe oceaan en een rijk onderwaterleven is Aranuka een paradijs voor snorkelliefhebbers. In dit artikel vind je de beste snorkelspots van Aranuka en waar je ze precies kunt vinden.

1. Aranuka Marine Protected Area

De Aranuka Marine Protected Area is een gebied met een grote diversiteit aan zeeleven, waaronder koraalriffen, vissen en schildpadden. Dit is een ideale plek om te snorkelen omdat het water hier erg helder is en het gebied beschermd wordt tegen visserij. Hierdoor hebben de flora en fauna de kans om te gedijen en te groeien.

2. Tebunginako

Tebunginako is een klein eilandje ten zuiden van Aranuka en het is een van de grootste koraalriffen in Kiribati. Hier vind je tal van verschillende soorten koraal en vissoorten. Het koraalrif heeft ook verschillende interessante vormen, waaronder tunnels en grotten die helemaal begroeid zijn.

3. Ourside

Ourside, ook bekend als Omoe See, is een andere plek om te snorkelen waar je het rijke zeeleven van Aranuka van dichtbij kunt meemaken. Hier zie je een brede variëteit aan kleurrijke vissen, koraal en zeedieren.

4. Awaqiri Beach

Awaqiri Beach is niet alleen een van de beste snorkelspots van Aranuka, maar ook een plek waar de lokale bevolking graag komt. Het is een mooi zandstrand dat omringd is door riffen en biedt een prachtig zicht op het heldere water. Hier vind je veel vissoorten en zeedieren, waaronder roggen, zeesterren en zee-egels.

5. Lagoon

De lagune van Aranuka is een ondiep watergebied, omringd door koraalriffen, met een grote diversiteit aan zeedieren. Het is een uitgestrekt gebied, waar je veel verschillende soorten zeedieren zult zien. Dit is een ideale plek voor beginners, omdat het water hier aangenaam warm en rustig is.

6. Kolikoli

Kolikoli is het zuidelijke deel van Aranuka en is een klein eilandje dat omringd wordt door riffen. Hier vind je tal van verschillende soorten koraal en vissoorten. Het koraalrif heeft ook verschillende interessante vormen, waaronder tunnels en grotten die begroeid zijn. deze plek is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een afgelegen plek om te snorkelen.

7. Eakarop

Eakarop is een prachtige plek om te snorkelen op Aranuka, waar prachtig koraal en verschillende soorten zeedieren te bewonderen zijn. Je kunt hier grote scholen vis en koraalriffen tegenkomen die in verschillende kleuren stralen.

8. Baericu

Baericu is een plek aan de noordelijke kant van Aranuka, waar je een interessante duik- en snorkelervaring kunt beleven. Hier vind je verschillende soorten koraal en zeedieren die door het heldere water zwemmen en je kunt hierop makkelijk snorkelen zonder enige ontberingen.

9. Terau Beach

Terau Beach is een van de andere uitstekende locaties om te snorkelen op Aranuka. Dit is een klein strandje met glashelder water en grote koraalriffen. Hier vindt je grote scholen vis en zee-egels op het koraal en heb je de kans om zeepaardjes tegen te komen.

10. Noaki Island

Noaki Island is het meest afgelegen eiland van Aranuka en biedt daardoor een bijzondere ervaring aan de snorkelaars. De eilandjes in de buurt hebben ook betoverende koraalriffen die een uitgebreide kijk op zeeleven geven. Hier kun je makkelijk de verschillende formaties van het koraal zien.

11. Ronton Island

Ronton Island is een klein eilandje in het zuidoostelijke deel van Aranuka. Het is een prachtige locatie om te snorkelen en biedt een grote verscheidenheid aan koraal en vissen. Dit is een populaire plek om de zeldzame clownsvis te spotten tussen de koraalmassa’s.

12. Beware Reef

Het beware Reef is een plaats gelegen buiten het kanaal dat van Aranuka naar Onotoa loopt. Het is een ideale snorkelplek voor zowel beginnende als gevorderde snorkelaars en het staat bekend om zijn heldere water en veelkleurig koraal. Hier heb je de kans om schitterende zeekomkommers, zeesterren en kreeften te zien.

13. Islet Hope

Islet Hope is een klein eilandje dicht bij Aranuka en is beroemd om zijn schone en rustige water. Dit is een zeer populaire plek voor zowel snorkelaars als duikers vanwege de betoverende koraal- en zeeschelpformaties.

14. Ouboe

Ouboe is een exotisch eiland ten westen van Aranuka. Het biedt een prachtig uitzicht vanuit het strand en is een perfecte snorkelspot om verschillende vissen en koraalsoorten te spotten.

15. Wicitao

Wicitao is een kleine afgelegen plek in het zuidwestelijke deel van Aranuka. Het is een ideaal snorkelgebied waar je een grote verscheidenheid aan koraal en vissen kunt ontdekken. Het water is hier warm en rustig waardoor het makkelijk en aangenaam wordt om tussen de koraalmassa zien te zwemmen.

Aranuka in Kiribati is een snorkelparadijs, met een grote verscheidenheid aan riffen, zeedieren en groen. Met dit artikel kan je makkelijk de beste plekken vinden voor dit prachtige watersport. Het koraal dat je hier vindt is uniek en kan in vorm, formaat en kleur verschillen. Het water is warm, rustig en helder, waardoor je prachtige koraalmassa’s van dichtbij kunt bewonderen. Vergeet niet om je snorkeluitrusting mee te nemen bij je volgende reis naar Aranuka.

Wat voor koraal vind ik bij Aranuka?

Aranuka heeft een groot aantal koraalriffen die een uniek ecosysteem- en natuurlijke schoonheid vormen. Hier vind je verschillende soorten koraal in allerlei kleuren en formaties.

Hoe kan ik het beste de vis zien bij snorkelen?

Hoe dichter je bij de vis komt, hoe makkelijker je ze kunt zien. Probeer te zwemmen in de buurt van scholen vis om zo optimaal te kunnen genieten van het onderwaterleven.

Wat is de beste tijd om naar Aranuka te gaan om te snorkelen?

De beste tijd om te snorkelen op Aranuka is van april tot november, omdat de zee op dat moment het meest stil en kalm is. Bovendien is het water op dat moment meestal warmer en helderder dan in de andere maanden.

Kan ik mijn eigen snorkeluitrusting meenemen naar Aranuka?

Ja, het is gebruikelijk om je eigen snorkeluitrusting mee te nemen naar Aranuka omdat hier niet veel huuruitrustingen te vinden zijn.

Is Aranuka een veilige plek om te snorkelen?

Aranuka is een veilige en rustige plek om te snorkelen. Het water is rustig en helder, waardoor het een ideale plek is voor beginnende snorkelaars. Het is verstandig om begeleiding van een gids te krijgen voordat je gaat snorkelen en om de veiligheidsregels in acht te nemen.

Share the Post:

Related Posts