De beste nationale parken om te bezoeken tijdens je vakantie in Columbia

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke vakantie vol natuur en avontuur, dan is Colombia een geweldige bestemming. Dit prachtige land heeft meer dan 50 nationale parken die een overvloed aan fauna en flora huisvesten, evenals unieke landschappen en buitengewone bezienswaardigheden bieden. Hieronder vind je een lijst van de beste nationale parken om te bezoeken tijdens je vakantie in Colombia.

Tayrona National Park

Tayrona National Park ligt aan de noordelijke kust van Colombia en is beroemd om zijn witte zandstranden, kristalheldere water en weelderige jungle. Het park beslaat meer dan 15.000 hectare en is de thuisbasis van een groot aantal dieren, waaronder apen, toekans en luiaards. Het park biedt veel wandel- en trekkingmogelijkheden en er zijn tal van kleine dorpjes nabij het park waar je kunt verblijven.

Los Nevados National Natural Park

Los Nevados National Natural Park is een prachtig beschermd berggebied in het centrale Andesgebergte en herbergt enkele van de hoogste pieken van Colombia. Het park staat bekend om zijn buitengewone landschap gevormd door vulkanen, gletsjers en meren. Het park biedt veel outdoor activiteiten zoals wandelen, camping en vogelspotten.

Cocuy National Park

Cocuy National Park is een van de meest indrukwekkende berggebieden van Colombia en het is een paradijs voor bergbeklimmers. Het park beslaat meer dan 300.000 hectare en omsluit 22 besneeuwde pieken. Naast bergbeklimmen biedt Cocuy National Park bezoekers wandelingen en trekkings in de bergen, evenals de mogelijkheid om traditionele inheemse gemeenschappen te leren kennen.

Sierra Nevada National Park

Sierra Nevada National Park is gelegen in het noordoosten van Colombia en wordt beschouwd als de grootste berg met een zeeniveau ter wereld. Het park biedt een rijke verscheidenheid aan ecosystemen, waaronder tropische bossen, jungle, meren en rivieren. Het park is de thuisbasis van meer dan 700 vogelsoorten en je kunt hier ook tal van zeldzame dieren zien, zoals de jaguar en de poema.

Amacayacu National Park

Amacayacu National Park is gelegen in het noordwesten van het Amazonegebied van Colombia. Het park biedt prachtige landschappen van regenwoud, stroomversnellingen, rivieren en meren, evenals een ongelooflijk scala aan exotische dieren en plantensoorten. Bezoekers kunnen deelnemen aan boottochten, jungletochten en kanoën, evenals het spotten van dieren zoals krokodillen, apen en papegaaien.

Purace National Park

Purace National Park biedt spectaculair landschap, waaronder bergen, meren, en vulkanen in het centrale Andesgebergte van Colombia. Het park beslaat bijna 90.000 hectare en is de thuisbasis van diverse dier- en plantensoorten, waaronder enkele bedreigde soorten zoals de beergier. Het park biedt wandelingen, kamperen en andere outdoor activiteiten.

Los Farallones de Cali National Park

Los Farallones de Cali National Park is gelegen ten westen van Cali, de op twee na grootste stad van Colombia. Het park biedt een adembenemend uitzicht op de Andes, evenals prachtige tropische bossen en een overvloed aan spectaculaire watervallen. Het park staat bekend om zijn grote scala aan vogelsoorten, waaronder de Andescondor.

El Cocuy National Natural Park

El Cocuy National Natural Park is een bergketen gelegen in de Andes, met tal van pieken die boven de 5.000 meter uitstijgen. Het park biedt spectaculair landschap, waaronder lagunes, gletsjers, en meren. Bezoekers kunnen deelnemen aan bergbeklimmen, kamperen en wandelen.

Gorgona Island National Park

Gorgona Island National Park is gelegen in de Stille Oceaan en is alleen toegankelijk per boot. Het eiland biedt een prachtige omgeving van stranden, regenwoud, en aangrenzende koraalriffen. Het park is de thuisbasis van tal van zeedieren zoals dolfijnen, walvissen, en haaien.

Chingaza National Natural Park

Chingaza National Natural Park is gelegen in de buurt van Bogotá en beslaat meer dan 70.000 hectare. Het park biedt vele wandel- en trekkingmogelijkheden en heeft verschillende bergmeren. Het park is de thuisbasis van een scala aan bedreigde dieren en planten zoals de Andesbeer en de Frailejon.

Serrania de la Macarena National Natural Park

Serrania de la Macarena National Natural Park is gelegen in het zuidoosten van Colombia en staat bekend om zijn unieke rotsformaties, die blijkbaar dateren van meer dan 1,5 miljard jaar geleden. Het park biedt prachtige watervallen, rivieren, regenwoud en meren. Bezoekers kunnen genieten van activiteiten zoals vogelspotten, wandelen en het spotten van dieren zoals de reuzenmiereneter.

Yariguíes National Park

Yariguíes National Park is gelegen in het oosten van Colombia en beslaat meer dan 74.000 hectare. Het park biedt spectaculair landschap en is de thuisbasis van talloze bergketens, valleien en rivieren. Bezoekers kunnen deelnemen aan wandelingen, kampeertrips en het spotten van dieren zoals het luipaard.

Utría National Park

Utría National Park is gelegen in het noordwesten van Colombia, en bevat grote delen ongerept regenwoud en biedt een spectaculair uitzicht op de Pacific Ocean. Bezoekers kunnen genieten van wandelingen en tochten door de jungle, en hebben de mogelijkheid om dieren zoals dolfijnen, walvissen en jaguars te zien.

Corales del Rosario National Park

Corales del Rosario National Park is gelegen in de buurt van Cartagena, en is de thuisbasis van kleurrijke koraalriffen en een overvloed aan exotische dieren, zoals zeepaardjes en octopussen. Bezoekers kunnen deelnemen aan snorkelen en duiken om de onderwaterwereld te verkennen.

Tatamá National Natural Park

Tatamá National Natural Park ligt in het westen van Colombia en is bezaaid met regenwoud en nevelwoud. Het park biedt een verscheidenheid aan terreinen, waaronder kratermeren en met sneeuw bedekte bergtoppen. Bezoekers kunnen wandelingen maken en het spotten van een scala aan dieren, zoals vogels en poema’s.

El Tuparro National Natural Park

El Tuparro National Natural Park ligt in Llanos, een regio in Oost-Colombia die bekend staat om zijn savannes. Het park beslaat meer dan 548.000 hectare en biedt tal van wilde dieren, zoals jaguars, anaconda’s en poema’s. Bezoekers kunnen deelnemen aan safari’s en jungletochten.

Colombia heeft veel indrukwekkende nationale parken die onwijs van elkaar verschillen, maar ze hebben allemaal één ding gemeen; ze zijn allemaal prachtig. Of je nu vogels wil spotten, de hoogste pieken wil beklimmen, wilt kamperen of op zoek bent naar avontuur, Colombia heeft het allemaal. Dus waar wacht je nog op? Plan je bezoek aan deze absolute top bestemming!

Veelgestelde vragen

Wat is het beste seizoen om nationale parken in Colombia te bezoeken?

Het beste seizoen om nationale parken in Colombia te bezoeken is meestal tussen december en maart en van juni tot augustus, wanneer de kans op regen en orkanen afneemt. Echter is het belangrijk om voor specifieke parken de informatie op te zoeken omdat sommige parken in andere tijden beter bezocht kunnen worden of hebben veranderende omstandigheden.

Kan ik overal kamperen in Colombiaanse nationale parken?

Het hangt af van het park. Sommige parken bieden kampeergelegenheid aan, terwijl anderen dit niet toestaan. Het is belangrijk om de specifieke regels voor elk park op te zoeken, voordat je een kampeeruitrusting koopt of huurt.

Hebben Colombiaanse nationale parken een toegangsprijs?

Ja, de meeste nationale parken in Colombia hebben een toegangsprijs en de tarieven variëren per park. Het is belangrijk om de meest actuele prijzen te zoeken voordat je het park bezoekt.

Kan ik zelf rijden naar Colombiaanse nationale parken?

Ja, je kunt zelf rijden naar de meeste nationale parken in Colombia. Maar er zijn enkele parken die alleen toegankelijk zijn via een touroperator of door te voet.

Kan ik op eigen gelegenheid wandelen in Colombiaanse nationale parken?

Ja, wandelen is een populaire activiteit in de meeste nationale parken in Colombia. Echter is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheidsvoorschriften van elk park en eventuele vergunningseisen bij het organiseren van wandeltochten.

Share the Post:

Related Posts