De beste activiteiten in en rondom Astana voor outdoor-fanaten: van skiën tot raften

Astana, de hoofdstad van Kazachstan, is een bestemming die niet mag ontbreken op de lijst van outdoor-fanaten. Met zijn indrukwekkende bergen, adembenemende meren en prachtige bossen biedt Astana een scala aan activiteiten die buitenliefhebbers zullen aanspreken. In dit artikel bespreken we de topactiviteiten in en rondom Astana die je als een echte outdoor-fanaat niet mag missen.

Wandelen in het Astana National Park

Het Astana National Park ligt op slechts 15 km van de stad Astana en is een paradijs voor wandelaars en backpackers. Het park beschikt over diverse wandelroutes die je langs de verbazingwekkende kleuren van de herfstbladeren en sneeuwbedekte paden leiden.

Kamperen in het National Park

Voor de ultieme outdoor ervaring kun je ook kamperen in het Astana National Park. Er zijn verschillende campings in het park beschikbaar die voorzien zijn van faciliteiten zoals kookgelegenheid, drinkwater en sanitaire voorzieningen.

Raften in de Ishim-rivier

Raften in de Ishim-rivier is een onvergetelijke ervaring. Dit kan op een afstand van 20 km van de stad Astana. De Ishim-rivier staat garant voor een spannende rafting-ervaring waarbij je kunt genieten van het prachtige landschap van Kazachstan.

Kamperen bij de Ishim-rivier

Maak je rafting-ervaring compleet door te kamperen bij de Ishim-rivier. Kamperen bij de Ishim-rivier geeft je een perfecte gelegenheid om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Kazachstan terwijl je ontspant onder de sterren.

Skiën in de Akbulak Ski Resort

Astana biedt ook skiliefhebbers een unieke kans om te skiën in de Akbulak Ski Resort in de buurt van de stad. Het skigebied heeft pistes in verschillende moeilijkheidsgraden die geschikt zijn voor skiërs van elk niveau.

Rodelen in Akbulak Ski Resort

Voor degenen die op zoek zijn naar een alternatief voor skiën, is er de mogelijkheid om te rodelen in Akbulak Ski Resort. Geniet van de spanning en sensatie van de sneeuw terwijl je in een slee door de berg glijdt.

Wandelen in de Boeran Natuurgebied

Het Boeran Natuurgebied, gelegen in de buurt van de stad Astana, biedt een prachtig uitzicht en een uitdagende wandelervaring. Het reservaat bestaat uit verschillende wandelpaden die je langs meren, bergen en bossen leiden.

Kamperen in het Boeran Natuurgebied

Als je op zoek bent naar de ultieme outdoor-ervaring, kun je ook kamperen in het Boeran Natuurgebied. De camping is voorzien van faciliteiten zoals kookgelegenheid, drinkwater en sanitaire voorzieningen.

Paardrijden in het Burabay-gebied

Burabay, een berggebied op 270 km van de stad Astana, is een geweldige plek om te paardrijden. Geniet van het uitzicht op de bergen, de meren, en de betoverende bossen terwijl je op een paard rijdt.

Kamperen in het Burabay-gebied

Om te genieten van de volledige buitenervaring, kun je ook kamperen in het Burabay-gebied. Er zijn verschillende campings beschikbaar met faciliteiten zoals kookgelegenheid, drinkwater en sanitaire voorzieningen.

Conclusie

Astana, Kazachstan is een bestemming die perfect is voor outdoorfanaten. Van wandelen en kamperen tot raften en skiën, deze stad biedt een scala aan activiteiten die alle outdoorliefhebbers zullen verrukken.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de locatie van Astana?
Astana is de hoofdstad van Kazachstan en ligt in het centrum van het land.

2. Is Astana een veilige bestemming?
Astana is over het algemeen veilig voor toeristen, maar er zijn altijd voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen tijdens het reizen.

3. Is het Astana National Park het hele jaar door geopend?
Het Astana National Park is het hele jaar door geopend voor bezoekers.

4. Is paardrijervaring vereist om te paardrijden in het Burabay-gebied?
Nee, paardrijervaring is niet vereist om te paardrijden in het Burabay-gebied. Er zijn ervaren gidsen beschikbaar om je te begeleiden.

5. Kan ik deelnemen aan raften in de Ishim-rivier zonder ervaring?
Ja, er zijn beginnersklassen beschikbaar voor degenen die geen ervaring hebben met raften.

Share the Post:

Related Posts