Dagtrips vanaf Fort Bliss: Het verkennen van de prachtige natuur en culturele hotspots van New Mexico en Texas, allemaal binnen handbereik vanaf Fort Bliss.

Fort Bliss, gelegen in El Paso, Texas, is de thuisbasis van duizenden militairen en hun families. Als u in deze buurt woont of op bezoek bent, wilt u misschien wat tijd vrijmaken om de omgeving te verkennen. Texas en New Mexico hebben veel te bieden op het gebied van natuurlijke schoonheid en culturele hotspots. Hier zijn enkele ideeën voor dagtochten vanaf Fort Bliss die u niet mag missen.

1. Carlsbad Caverns National Park

Op slechts twee uur rijden van Fort Bliss, vindt u Carlsbad Caverns National Park in New Mexico. Dit park heeft een van ’s werelds meest unieke geologische formaties, namelijk een ondergronds grottenstelsel. Het park biedt rondleidingen om de grotten te verkennen en de mogelijkheid om te wandelen in de omliggende woestijn.

2. Big Bend National Park

Als u op zoek bent naar een prachtig uitzicht op bergen en canyons, dan is een dagtrip naar Big Bend National Park in Texas een must. Dit park biedt verschillende wandelpaden en activiteiten zoals raften of kajakken op de Rio Grande.

3. Gila National Forest

Als u de voorkeur geeft aan buitenactiviteiten zoals wandelen of kamperen, dan is het Gila National Forest een goede optie. Dit bos ligt op twee uur rijden van El Paso en biedt prachtige uitzichten op bergen, diepe kloven en een overvloed aan flora en fauna.

4. White Sands National Monument

Op slechts een uur en een half rijden van Fort Bliss vindt u White Sands National Monument in New Mexico. Dit monument bestaat uit metershoge duinen van wit zand en biedt verschillende activiteiten, zoals zandboarden en wandelen.

5. Hueco Tanks State Historic Site

Deze historische plek ligt op slechts 30 minuten rijden van El Paso en biedt tal van mogelijkheden om te wandelen en te klimmen. Het was ooit de thuisbasis van de Hueco-tovenaars, alsook een belangrijke waterbron en handelsroute voor reizigers die van en naar Mexico gingen.

6. El Paso Mission Trail

Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis en architectuur, dan is de El Paso Mission Trail een leuke dagtocht. Deze route brengt u langs drie historische monumenten, allemaal gelegen op slechts een uur rijden van Fort Bliss.

7. Franklin Mountains State Park

Voor een prachtig uitzicht op El Paso en de omliggende bergen, moet u naar Franklin Mountains State Park. Het park ligt op slechts 20 minuten rijden van Fort Bliss en biedt tal van wandelpaden en picknickplekken.

8. Roswell

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in buitenaards leven, is Roswell misschien wel de perfecte dagtrip. Roswell ligt op drie uur rijden van Fort Bliss en heeft een museum gewijd aan het Roswell-incident van 1947, waarbij werd beweerd dat een UFO neerstortte op een ranch nabij de stad.

9. Van Horn

Op ongeveer een uur rijden van El Paso ligt Van Horn, een stadje in Texas met een rijke geschiedenis en een aantal historische gebouwen, musea en galeries.

10. Las Cruces

Las Cruces is een grote stad in New Mexico, op slechts een uur rijden van Fort Bliss. Hier vindt u verschillende winkels en restaurants, evenals het Branigan Cultural Center, waar u alles te weten komt over de geschiedenis en cultuur van de stad.

11. The Marfa Mystery Lights

Op drie uur rijden van Fort Bliss vindt u de Marfa Mystery Lights in Texas. Deze lichten verschijnen ’s nachts vaak in het landschap en zijn al decennialang een mysterie voor wetenschappers en bewoners van de streek.

12. Truth or Consequences

Truth or Consequences, een stadje in New Mexico, staat bekend om zijn warmwaterbronnen en spa’s. Het ligt op ongeveer drie uur rijden van Fort Bliss en biedt verschillende mogelijkheden voor ontspanning en wellness.

13. The Spaceport America Experience

Deze tour, die ongeveer twee uur duurt, brengt u naar het eerste commerciële ruimtevaartcentrum ter wereld in New Mexico. Hier maakt u kennis met de modernste ruimtevaarttechnologieën en kunt u zelfs in een simulatieruimtevaartuig stappen.

14. The Chisos Mountains

Op ongeveer vier uur rijden van Fort Bliss vindt u de Chisos Mountains in Texas. Dit park biedt prachtige uitzichten op bergen en canyons en tal van activiteiten zoals wandelen, kamperen en paardrijden.

15. Alamogordo

In Alamogordo, op ongeveer twee uur rijden van Fort Bliss, vindt u het New Mexico Museum of Space History, waar u alles kunt leren over ruimtevaart en de geschiedenis van de ruimtevaartindustrie.

Nu u enkele geweldige opties voor dagtrips vanaf Fort Bliss heeft, kunt u het meeste halen uit uw verblijf in deze prachtige regio. Of u nu op zoek bent naar natuurlijke schoonheid, cultuur, avontuur of ontspanning, er zijn genoeg mogelijkheden binnen handbereik vanaf Fort Bliss.

Conclusie

Texas en New Mexico hebben veel te bieden op het gebied van dagtochten. Van prachtige natuurlijke schoonheid tot interessante historische plekken, er is voor elk wat wils. Dus waar wacht u nog op? Pak uw auto en verken de omgeving van Fort Bliss.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn enkele buitenactiviteiten die ik kan doen in de buurt van Fort Bliss?
– Wandelen
– Kamperen
– Kajakken/raften

2. Is het mogelijk om te zandboarden in White Sands National Monument?
Ja, White Sands National Monument biedt de mogelijkheid om te zandboarden.

3. Welke historische plekken kan ik bezoeken in de buurt van Fort Bliss?
– Hueco Tanks State Historic Site
– El Paso Mission Trail

4. Waar kan ik ontspannen en genieten van warmwaterbronnen?
U kunt ontspannen en genieten van warmwaterbronnen in Truth or Consequences in New Mexico.

5. Welke steden zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf Fort Bliss?
– Las Cruces, NM
– Roswell, NM
– Van Horn, TX

Share the Post:

Related Posts