Culinaire rondleidingen door Asheville: In deze blogpost zullen we de Asheville foodie scene uitlichten – van de beste brunchplekken tot de lekkerste barbecuemaaltijden die er te vinden zijn in de stad. We kijken ook naar de innovatieve stadslandbouwinitiatieven en de specialiteiten brouwerijen, wijnproducenten en distilleerderijen van lokale eigenaars.

Asheville, gelegen in de staat North Carolina, is een stad die bekend staat om zijn bruisende culinaire scene. Het is dan ook de perfecte bestemming voor foodies die op zoek zijn naar unieke gerechten en smaken.

In deze blogpost zullen we de Asheville foodie scene uitlichten – van de beste brunchplekken tot de lekkerste barbecuemaaltijden die er te vinden zijn in de stad. We kijken ook naar de innovatieve stadslandbouwinitiatieven en de specialiteiten brouwerijen, wijnproducenten en distilleerderijen van lokale eigenaars.

De smaakvolle brunchplekken van Asheville

Asheville heeft een gevarieerd aanbod van brunchplekken waar je kunt genieten van heerlijk eten en drinken. Zo is er het populaire Sunny Point Café waar je kunt genieten van seizoensgebonden ingrediënten en lokale bieren. Ook het creatieve menu van The Waterbird wordt zeer gewaardeerd door locals en toeristen.

Andere must-visit brunchplekken zijn Biscuit Head, Earls of Sandwich, en Early Girl Eatery, waar lokale ingrediënten en huisgemaakte gerechten centraal staan.

Smullen van de lokale BBQ-gerechten

North Carolina staat bekend om zijn BBQ-gerechten en Asheville vormt hierop geen uitzondering. Voor smakelijke pulled pork en andere BBQ-gerechten moet je bij Buxton Hall Barbecue zijn. Het ambachtelijke menu van Buxton Hall biedt een scala aan opties, van varkensvlees tot vis en vegetarische gerechten.

Voor andere heerlijke BBQ-opties kan je terecht bij Moe’s Original Bar B Que, Luella’s Bar-B-Que en 12 Bones Smokehouse.

Specialiteiten brouwerijen, wijnproducenten en distilleerderijen

Asheville heeft verschillende brouwerijen, wijnproducenten en distilleerderijen die lokale producten gebruiken om hun drankjes te maken. Zo kan je bij Wicked Weed Brewing terecht voor unieke bieren en bij Urban Orchard Cider Co. voor heerlijke cider.

Wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Biltmore Estate Winery, waar lokale druiven worden gebruikt om wijnen te maken. Als je op zoek bent naar lokale spirits, ben je bij Asheville Distilling Company en Chemist Spirits aan het juiste adres.

Innovatieve stadslandbouwinitiatieven

Asheville heeft verschillende stadslandbouwinitiatieven die bijdragen aan de lokale voedselproductie. Het meest bekende is waarschijnlijk de River Arts District Farmers Market, waar je verse producten kunt kopen van lokale boeren. Maar ook andere initiatieven, zoals de Full Sun Farm en de Ten Mile Farm, dragen bij aan de lokale voedselproductie en bieden unieke ervaringen voor bezoekers.

Tot slot

Als je op zoek bent naar een culinaire bestemming, dan is Asheville zeker een bezoek waard. Met zijn gevarieerde aanbod van brunchplekken, BBQ-restaurants, brouwerijen, wijnproducenten, distilleerderijen en innovatieve stadslandbouwinitiatieven is er voor ieder wat wils.

Bezoek onze pagina op https://reisver.nl/bestemming/verenigde-staten/asheville/ voor meer informatie over Asheville en andere bestemmingen in de Verenigde Staten.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn goede BBQ-restaurants in Asheville?
2. Welke brunchplekken zijn populair in Asheville?
3. Welke brouwerijen moet je bezoeken in Asheville?
4. Waar kan je lokale spirits vinden in Asheville?
5. Welke stadslandbouwinitiatieven zijn er in Asheville?

Antwoorden

1. Buxton Hall Barbecue, Moe’s Original Bar B Que, Luella’s Bar-B-Que en 12 Bones Smokehouse zijn allemaal bekende BBQ-restaurants in Asheville.
2. Enkele populaire brunchplekken in Asheville zijn Sunny Point Café, The Waterbird, Biscuit Head, Earls of Sandwich en Early Girl Eatery.
3. Wicked Weed Brewing en Urban Orchard Cider Co. zijn twee brouwerijen die je zeker moet bezoeken in Asheville.
4. Asheville Distilling Company en Chemist Spirits zijn twee plaatsen waar je lokale spirits kan vinden in Asheville.
5. De River Arts District Farmers Market, Full Sun Farm en Ten Mile Farm zijn enkele stadslandbouwinitiatieven in Asheville die zeker een bezoek waard zijn.

Share the Post:

Related Posts