Cuba’s mooiste stranden: waar en wanneer te gaan voor de ultieme strandervaring op het Caribische eiland.

Cuba is een van de meest bezochte eilanden in het Caribisch gebied vanwege zijn prachtige stranden en idyllische landschappen. Het land heeft meer dan 5.700 kilometer aan kustlijn en meer dan 4.000 eilanden, dus het is geen verrassing dat het een van de beste plaatsen is voor een strandvakantie. In dit artikel zullen we enkele van Cuba’s mooiste stranden bespreken en u vertellen wanneer u ze moet bezoeken voor de ultieme strandervaring.

Varadero Beach

Varadero Beach is ongetwijfeld het populairste en meest bekende strand van Cuba en is een van de beste stranden ter wereld. Het is gelegen aan de noordelijke kust van Cuba en is een van de langste stranden ter wereld, met een lengte van meer dan 20 kilometer. Dit strand heeft kristalhelder water en is omgeven door groene bergen en gigantische palmbomen.

Beste tijd om te bezoeken

De beste tijd om Varadero Beach te bezoeken is tussen december en mei, wanneer het droog seizoen is en de temperatuur niet te hoog is.

Playa Paraíso

Playa Paraíso, gelegen op het eiland Cayo Largo, is een paradijsje op aarde. Het wordt vaak beschouwd als een van de meest afgelegen stranden van Cuba en is een geweldige plek om te ontsnappen aan de drukte en de stress van het dagelijkse leven. Het strand heeft adembenemende schoonheid met turquoise wateren en parelwitte zandstranden.

Beste tijd om te bezoeken

De beste tijd om Playa Paraíso te bezoeken is van december tot april, omdat het weer dan mild en aangenaam is.

Playa Pilar

Playa Pilar, gelegen op het eiland Cayo Guillermo, is een ander pareltje van Cuba. Het strand heeft kristalhelder water en wit zand dat smelt met de heldere blauwe zee. Het strand dankt zijn naam aan de beroemde amerikaanse schrijver Ernest Hemingway die het eiland bezocht en zich liet inspireren door de prachtige natuurlijke schoonheid van het strand.

Beste tijd om te bezoeken

De beste tijd om Playa Pilar te bezoeken is tussen november en april omdat de temperatuur dan aangenaam is en er minder kans op regen is.

Playa Ancón

Playa Ancón ligt in de buurt van het koloniale stadje Trinidad en is gemakkelijk bereikbaar per bus vanaf deze populaire toeristische bestemming. Het strand ligt aan de Caribische zee en heeft wit zand en helderblauw water. Dit strand is ook een ideale bestemming voor snorkel- en duikliefhebbers.

Beste tijd om te bezoeken

De beste tijd om Playa Ancón te bezoeken is tussen december en maart omdat het weer dan mild is en je minder kans hebt op regen.

Cayo Coco

Cayo Coco is een van de meest populaire eilanden van Cuba en is het grootste eiland van de Jardines del Rey-archipel. Cayo Coco is beroemd om zijn prachtige stranden en het azuurblauwe water van de Caribische Zee.

Beste tijd om te bezoeken

De beste tijd om Cayo Coco te bezoeken is tussen december en april, wanneer de temperatuur mild is en er weinig regen valt.

Cayo Santa María

Cayo Santa María ligt aan de noordkust van Cuba en is een van de meest spectaculaire eilanden van de archipel. Het heeft enkele van de mooiste stranden van het land, waarvan er vele ongerept zijn en omringd door ongerepte natuur.

Beste tijd om te bezoeken

De beste tijd om Cayo Santa María te bezoeken is tussen december en mei, omdat de temperaturen dan aangenaam zijn en de kans op regen minimaal is.

Guardalavaca

Guardalavaca is een klein stadje in het oosten van Cuba, omringd door prachtige stranden. Het is een van de beste stranden van Cuba en is perfect voor koppels, gezinnen en individuele reizigers.

Beste tijd om te bezoeken

De beste tijd om Guardalavaca te bezoeken is van december tot mei, wanneer de temperatuur mild is en de luchtvochtigheid laag is.

Playa Flamenco

Playa Flamenco is een prachtig strand op het eiland Cayo Coco dat bekend staat om haar stranden, maar ook een landingsgestel heeft van een neergestorte vliegtuig als toeristische attractie. Het strand heeft kristalhelder water en een prachtig uitzicht op de Caribische zee.

Beste tijd om te bezoeken

De beste tijd om Playa Flamenco te bezoeken is van december tot april omdat de temperaturen dan aangenaam zijn.

Playa Los Flamencos

Playa Los Flamencos is een wit zandstrand, gelegen op het eiland Cayo Coco, en is een geweldige plek om te genieten van de zon en de prachtige stranden van Cuba.

Beste tijd om te bezoeken

De beste tijd om Playa Los Flamencos te bezoeken is van december tot mei, wanneer de temperaturen mild zijn en het weer droog is.

Playa María La Gorda

Playa María La Gorda ligt aan de westelijke kust van Cuba en heeft kristalhelder water en ongerepte witte zandstranden. Het strand is ideaal om te duiken en te snorkelen, en is een van de meest afgelegen stranden van Cuba.

Beste tijd om te bezoeken

De beste tijd om Playa María La Gorda te bezoeken is van december tot april, wanneer het weer mild is.

Playa Sirena

Playa Sirena is gelegen op het eiland Cayo Largo en biedt prachtige stranden met kristalhelder water en wit zand. Het strand is populair onder toeristen vanwege de rustige en ontspannen sfeer.

Beste tijd om te bezoeken

De beste tijd om Playa Sirena te bezoeken is tussen november en april omdat de temperatuur dan mild en aangenaam is.

Playa Larga

Playa Larga ligt aan de zuidkust van Cuba en is een populaire bestemming vanwege de prachtige stranden en de verscheidenheid aan zeeleven. Het is een paradijs voor duikliefhebbers.

Beste tijd om te bezoeken

De beste tijd om Playa Larga te bezoeken is van december tot maart, wanneer de temperatuur mild is en er minder kans is op regen.

Playa Guanabo

Playa Guanabo is een van de beste stranden van Havana en is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de zon. Het strand is populair bij toeristen en lokale bewoners vanwege de ligging dicht bij het centrum van Havana.

Beste tijd om te bezoeken

De beste tijd om Playa Guanabo te bezoeken is tussen november en april omdat de temperaturen dan aangenaam zijn en er minder kans is op regen.

Baracoa Beach

Baracoa Beach ligt in het oosten van Cuba en wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen. Het strand heeft een idyllische locatie en is omgeven door indrukwekkende bergen en ongerepte natuur. Het is een perfecte plek om te snorkelen en te genieten van de Caribische zee.

Beste tijd om te bezoeken

De beste tijd om Baracoa Beach te bezoeken is tussen december en mei, wanneer het weer mild is.

Conclusie

Cuba is een geweldige bestemming om te genieten van prachtige stranden en idyllische landschappen. Varadero Beach, Playa Paraíso, Playa Pilar, Playa Ancón, Cayo Coco, Cayo Santa María, Guardalavaca, Playa Flamenco, Playa Los Flamencos, Playa María La Gorda, Playa Sirena, Playa Larga, Playa Guanabo en Baracoa Beach zijn enkele van de mooiste stranden van het eiland. Vergeet niet om deze stranden te bezoeken tussen december en mei voor de ultieme strandervaring.

Veelgestelde Vragen

1. Welke stranden zijn het meest geschikt voor snorkelen en duiken?
Playa Larga, Playa María La Gorda en Playa Paraíso zijn enkele van de beste stranden van Cuba om te snorkelen en duiken.

2. Wat zijn de meest afgelegen stranden van Cuba?
Playa Paraíso, Playa María La Gorda en Baracoa Beach zijn enkele van de meest afgelegen stranden van Cuba.

3. Welke stranden zijn het meest geschikt voor koppels?
Varadero Beach, Playa Ancón en Playa Sirena zijn enkele van de beste stranden van Cuba voor koppels.

4. Wat zijn de meest populaire stranden van Cuba?
Varadero Beach, Playa Paraíso en Playa Pilar zijn enkele van de meest populaire stranden van Cuba.

5. Wat is de beste tijd om Cuba te bezoeken?
De beste tijd om Cuba te bezoeken is tussen december en mei, wanneer het weer mild is en er minder kans op regen is.

Share the Post:

Related Posts