Vakantie Lubbock

Lubbock mag dan niet zo bekend zijn als sommige andere Texaanse steden, maar dat betekent niet dat het niets te bieden heeft aan reizigers. Deze stad in West-Texas staat bekend om zijn uitstekende wijnhuizen, musea, theaters en nog veel meer. In dit artikel nemen we u mee op een tour door Lubbock en laten we u zien waarom deze een bezoek waard is.

1. Lubbock – Een historische stad

Lubbock is een historische stad in hart en nieren. Het is vernoemd naar Thomas S. Lubbock, die een belangrijke rol speelde in de Texas Revolution. Het Lubbock Lake Landmark, dat aan de oostelijke rand van de stad ligt, is een belangrijke archeologische vindplaats. Het biedt bezoekers een kijkje in de geschiedenis van deze regio.

2. Ontdek de uitstekende wijnhuizen

Lubbock staat bekend om zijn uitstekende wijnhuizen. De regio is een belangrijk centrum voor wijnbouw. Bezoekers kunnen wijnproeverijen bijwonen op verschillende wijngaarden rondom de stad. Hier kunt u genieten van heerlijke wijnen en meer te weten komen over het proces achter het maken van wijn.

3. Bezoek het evenementencentrum van Lubbock

Het Lubbock Memorial Civic Center is dé plek voor cultureel vermaak in de stad. Het centrum heeft een scala aan evenementen, van Broadway-shows tot concerten, opera’s en balletvoorstellingen.

4. Ga naar het Buddy Holly Center

Buddy Holly, de legendarische rockster uit de jaren 50, werd geboren in Lubbock. Het Buddy Holly Center is een museum ter ere van hem. U kunt hier zijn gouden platen, gitaren en andere memorabilia bewonderen.

5. Bezichtig de kunst in het museum van Texas Tech University

Het Museum of Texas Tech University is een must-visit voor kunstliefhebbers. Het museum herbergt een uitgebreide collectie Amerikaanse kunst, waaronder werken van Georgia O’Keeffe, Maxfield Parrish en Ed Mell.

6. Ontdek het Caprock Canyons State Park

Het Caprock Canyons State Park ligt op ongeveer een uur rijden van Lubbock, maar dat is het waard. Het park heeft enkele van de meest adembenemende landschappen van Texas. Het biedt ook wandelpaden, kampeerterreinen en mogelijkheden voor buitenactiviteiten.

7. Bewonder de architectuur van de St. John’s kathedraal

De St. John’s kathedraal in Lubbock is een prachtig voorbeeld van neogotische architectuur. Het heeft een indrukwekkende toren van 46 meter hoog. Het is de moeite waard om een kijkje te nemen, ongeacht of u religieus bent of niet.

8. Bezoek het American Windmill Museum

Het American Windmill Museum is een uniek museum gewijd aan de geschiedenis van windmolens in de Verenigde Staten. Bezoekers kunnen tientallen verschillende windmolens bewonderen en meer te weten komen over hun geschiedenis en functie.

9. Probeer de lokale gerechten

Lubbock heeft een aantal lokale gerechten die u moet proberen. Het meest bekende gerecht is waarschijnlijk de BBQ, die u op diverse plekken kunt vinden. Daarnaast is ook de Mexicaanse keuken populair in de stad.

10. Leer over de ruimtevaart in het Texas Tech University’s Science Spectrum & Omnimax Theater

Het Science Spectrum & Omnimax Theater is een museum dat zich toelegt op wetenschap en ruimtevaart. Het heeft een tentoonstelling over de ruimtevaartgeschiedenis van Texas. Bezoekers kunnen er interactieve tentoonstellingen en een indrukwekkend Omnimax-theater vinden.

11. Wandel door de botanische tuin

De Garden and Arts Center Lubbock heeft een botanische tuin waar u kunt genieten van een wandeling tussen de bloemen en planten. De tuin heeft verschillende thematuinen, zoals een rozentuin en een Japanse tuin.

12. Ga naar een honkbalwedstrijd in het Dan Law Field at Rip Griffin Park

Het Dan Law Field at Rip Griffin Park is de thuisbasis van het honkbalteam van de Texas Tech University. De sfeer tijdens de wedstrijden is geweldig en het is een goede keuze als u op zoek bent naar een avondje uit.

13. Verken het National Ranching Heritage Center

Het National Ranching Heritage Center is een museum in Lubbock dat zich wijdt aan de geschiedenis van de ranches en de veehouderij in de VS. Het heeft een indrukwekkende collectie van gebouwen, incl. een schaapscheerderswoning. Bezoekers kunnen hier meer te weten komen over de geschiedenis van de regio.

14. Ga terug in de tijd in het Silent Wings Museum

Het Silent Wings Museum is gevestigd in het voormalige Lubbock Army Airfield. Het museum is gericht op de gliderpiloten van het Amerikaanse leger en toont hun geschiedenis. U kunt hier verschillende historische vliegtuigen bekijken.

15. Neem deel aan het jaarlijkse ‘National Cowboy Symposium & Celebration’

Lubbock organiseert elk jaar het ‘National Cowboy Symposium & Celebration’. Tijdens dit evenement vindt u talloze shows, lezingen en andere activiteiten rond de Amerikaanse cowboycultuur.

Conclusie

Lubbock is een stad die rijk is aan geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid. Het heeft wijnhuizen, musea, theaters, dierentuinen en heeft unieke eigen gerechten. Of u nu op zoek bent naar cultuur of natuur, Lubbock heeft voor ieder wat wils.

Veelgestelde vragen

1. Waarom is Lubbock beroemd om zijn wijnhuizen?

Lubbock heeft een uitstekend klimaat en bodemomstandigheden voor het verbouwen van druiven. De regio heeft enkele van de meest productieve wijngaarden van Texas.

2. Waar kan ik BBQ in Lubbock vinden?

Er zijn verschillende plekken om BBQ te proberen in Lubbock, waaronder “The Shack BBQ.” Dit restaurant staat bekend om zijn gerookte vlees en heerlijke sauzen.

3. Hoeveel kost het om het National Ranching Heritage Center te bezoeken?

De toegang tot het National Ranching Heritage Center is gratis, maar donaties worden op prijs gesteld.

4. Hoe kan ik een honkbalwedstrijd bijwonen in Dan Law Field at Rip Griffin Park?

Tickets voor honkbalwedstrijden in Dan Law Field at Rip Griffin Park zijn online verkrijgbaar of bij de kassa van het stadion (indien beschikbaar).

5. Wanneer vindt het ‘National Cowboy Symposium & Celebration’ plaats?

Het ‘National Cowboy Symposium & Celebration’ wordt elk jaar in september in Lubbock georganiseerd.